Małpi Gaj
Re: Małpi Gaj
Oj pięknie u Ciebie ,tylko więcej zdjęć  oczka wodnego proszę.

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum 
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aiss pięknie u Ciebie.  

Każdy z nas popełnił jakieś błędy, szkoda tylko, że pomidorki ucierpiały.
Jednak nic straconego, pomidorki to twarde sztuki...zapodaj im nawozu najlepiej poprzez oprysk a zobaczysz jak ruszą.

Każdy z nas popełnił jakieś błędy, szkoda tylko, że pomidorki ucierpiały.
Jednak nic straconego, pomidorki to twarde sztuki...zapodaj im nawozu najlepiej poprzez oprysk a zobaczysz jak ruszą.

- Aiss
- 200p 
- Od: 20 sty 2012, o 21:16
 Magda, mówisz i masz ....
 Magda, mówisz i masz ....

.......choć moje oczko przy Twoim wygląda bardzo niepozornie

Elżbietko,
 miło, że  wpadłaś.
 miło, że  wpadłaś.Masz rację, pomidorki to twarde roślinki, przeżyły moje fatalne pomyłki, a teraz dobrały się do nich krety, oj nie mają w tym roku łatwego życia
 Zawsze  jak jest sucho krety z całego miasta złażą się na mój ogród...no może nie dosłownie wszystkie, ale można zbierać wiadrami. Podlewanie linią kroplującą ma jak widać  swoje różne strony
 Zawsze  jak jest sucho krety z całego miasta złażą się na mój ogród...no może nie dosłownie wszystkie, ale można zbierać wiadrami. Podlewanie linią kroplującą ma jak widać  swoje różne strony  mnogość dżdżowniczek też nie jest bez znaczenia, dwa ''wibratory'' nie są w stanie odstraszyć. Sama nie wiem, jakiś koszmarny sezon, mszyce zbierałam po dwa razy dziennie, ślimaki wcinają nawet szczypior
  mnogość dżdżowniczek też nie jest bez znaczenia, dwa ''wibratory'' nie są w stanie odstraszyć. Sama nie wiem, jakiś koszmarny sezon, mszyce zbierałam po dwa razy dziennie, ślimaki wcinają nawet szczypior   krety przeorały całą działkę ....co będzie dalej
 krety przeorały całą działkę ....co będzie dalej   
 Ale dość kwękania, pora na pomidorki, takie już nieświeże zdjęcia, ....pomidorki z krzyżówek Eli
 - jestem zachwycona
  - jestem zachwycona 

to oczywiście krzyżówka Albengi i Megagrona, nie wiem jaka będzie docelowa wielkość pomidorków, teraz są dwa razy większe i wciąż rosną
 to oczywiście krzyżówka Albengi i Megagrona, nie wiem jaka będzie docelowa wielkość pomidorków, teraz są dwa razy większe i wciąż rosną   roślinę ogłowiłam, zaraza produkowała same wiechcie kwiatów, liści parę, ciekawa jestem jak to będzie dalej wyglądać.
 roślinę ogłowiłam, zaraza produkowała same wiechcie kwiatów, liści parę, ciekawa jestem jak to będzie dalej wyglądać.  
  E /07-F2 ( Faworyt x Aurija )
 E /07-F2 ( Faworyt x Aurija )
Pomidorki zżóciły mi w tym roku pierwsze kwiaty ale nie jest źle ; )

Soupert et Notting ... mchóweczka ; )

AissOj ładne ,fajne,cudne.A największa satysfakcja  że są nasze,nieprawda?

- Aiss
- 200p 
Zimno i pada.To już chyba tradycja  ....w lipcu    

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum 
Aiss dobrze, że masz pomidory w folii bo ta pogoda w Twoich zimnych okolicach to masakra.
Ja niestety mogę mieć pomidory tylko w gruncie ale i tak się cieszę.
Jakie masz cudne piwonie . Czy je teraz, po kwitnieniu będziesz nawozić?
 . Czy je teraz, po kwitnieniu będziesz nawozić?

Ja niestety mogę mieć pomidory tylko w gruncie ale i tak się cieszę.
Jakie masz cudne piwonie
 . Czy je teraz, po kwitnieniu będziesz nawozić?
 . Czy je teraz, po kwitnieniu będziesz nawozić?- Aiss
- 200p 
Mam nadzieję, że ochłodzenie było tylko chwilowe i dalsza część lata dopisze jak tegoroczny czerwiec   

Piwonie traktuję tak jak resztę roślin. Jesienią kompleksowo dostarczam końskie bobki, ściółkuję liśćmi i ściętymi roślinami i przykrywam to wszystko korą. Tak robiłam przynajmniej do tej pory, a jak będzie dalej nie wiem Potem wiosną i przed kwitnieniem podlewam gnojowicami - wszelkimi . Nie zasilam roślin o tej porze. Nie wszystkim nawet obcięłam nasienniki
 Potem wiosną i przed kwitnieniem podlewam gnojowicami - wszelkimi . Nie zasilam roślin o tej porze. Nie wszystkim nawet obcięłam nasienniki   

A Ty nawozisz po kwitnieniu ?
 Moja ulubiona
 Moja ulubiona 

Proteus
  Proteus

Piwonie traktuję tak jak resztę roślin. Jesienią kompleksowo dostarczam końskie bobki, ściółkuję liśćmi i ściętymi roślinami i przykrywam to wszystko korą. Tak robiłam przynajmniej do tej pory, a jak będzie dalej nie wiem
 Potem wiosną i przed kwitnieniem podlewam gnojowicami - wszelkimi . Nie zasilam roślin o tej porze. Nie wszystkim nawet obcięłam nasienniki
 A Ty nawozisz po kwitnieniu ?
 Moja ulubiona
 Moja ulubiona 

Proteus
  Proteus

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum 
No własnie nie wiem czy teraz się jeszcze piwonie nawozi.
Jak uda mi się zdobyć koński nawóz to mam zamiar jesienią rozsypać pod rośliny, to i piwonie dostaną.
A na przyszłą wiosnę jeszcze nie wiem czym będę nawozić. 

Na drugiej fotce co to za cudo. 

Jak uda mi się zdobyć koński nawóz to mam zamiar jesienią rozsypać pod rośliny, to i piwonie dostaną.
A na przyszłą wiosnę jeszcze nie wiem czym będę nawozić.

Na drugiej fotce co to za cudo.

- Aiss
- 200p 
Elżbietko   troszkę późno odpowiadam, różyczka o którą pytasz to Belle Isis, a to już obecne klimaty : )
  troszkę późno odpowiadam, różyczka o którą pytasz to Belle Isis, a to już obecne klimaty : )

E06 /F2 - jedna ze świetnych krzyżówek Eli

troszkę późno odpowiadam, różyczka o którą pytasz to Belle Isis, a to już obecne klimaty : )

E06 /F2 - jedna ze świetnych krzyżówek Eli

- Aiss
- 200p 
 Winka dojrzewają, pomidorki już prawie schrupane , pora podsumować  ; )
 Winka dojrzewają, pomidorki już prawie schrupane , pora podsumować  ; ) Najbardziej rozchwytywane były w tym roku krzyżówki Eli za bardzo pomidorowy smak
 Polecam je wszystkim niezdecydowanym :
 Polecam je wszystkim niezdecydowanym :
E 01 / F2 ( Megagron x Albenga )

tak kończył owocować  megasmaczuś !
 tak kończył owocować  megasmaczuś !E 02 /F2 ( Malinowy XIX x Red Pear ) wyjątkowo pomidorowy smak

E06 /F2 (Aurija x Megagron )

bardzo zdrowy, szkoda było go wyrywać ,długie grona mega plenny, po prostu mój nr 1
 bardzo zdrowy, szkoda było go wyrywać ,długie grona mega plenny, po prostu mój nr 1E07 / F2 ( Faworyt x Aurija) owoce duże, troszkę późniejszy niż pozostałe Eli w smaku jak Faworyt a to nie jest mój ulubieniec

- Aiss
- 200p 
c.d. 
....oczywiście nie tylko krzyżówki Eli w tym roku uprawiałam, inne też znalazły swoje miejsce na przyszłej liście 

Brandywine Apricot - rewelacyjnie plenna, super zdrowa i mięsista odmiana, najlepszy a na pewno najplenniejszy pomarańczowy pomidor

100 Pudów - świetnie plonował , smak jakoś szczególnie się w pamięci nie zapisał, ale za plenność i bezproblemowość zostaje

Sakiewka Chudziaka - plenny, zdrowy

Aurea - plenna, owoce ciekawe i b.duże, smaczne

Bulgarian old sort- był w gruncie, poradził sobie świetnie, owoce b.duże plenny super zdrowy

także w gruncie masę dużych owoców dała Olena Ukrainian

tak kończył się ten sezon

.......i już za nim tęsknię

....oczywiście nie tylko krzyżówki Eli w tym roku uprawiałam, inne też znalazły swoje miejsce na przyszłej liście

Brandywine Apricot - rewelacyjnie plenna, super zdrowa i mięsista odmiana, najlepszy a na pewno najplenniejszy pomarańczowy pomidor

100 Pudów - świetnie plonował , smak jakoś szczególnie się w pamięci nie zapisał, ale za plenność i bezproblemowość zostaje

Sakiewka Chudziaka - plenny, zdrowy

Aurea - plenna, owoce ciekawe i b.duże, smaczne

Bulgarian old sort- był w gruncie, poradził sobie świetnie, owoce b.duże plenny super zdrowy

także w gruncie masę dużych owoców dała Olena Ukrainian

tak kończył się ten sezon

- Aiss
- 200p 
No wiesz, nie samymi kwiatkami człowiek żyje   teraz na przykład żyję zapaleniem płuc, swoim własnym żeby nie było.
  teraz na przykład żyję zapaleniem płuc, swoim własnym żeby nie było. 
Ale jutro ma być ciepło i muszę załatwić końskie co nieco do tunelu, bo coś z tą pogodą to nie różowo się zapowiada.
Obym się myliła .....Ale wyjrzało słoneczko i jestem dobrej myśli. 

Ogród powoli zarasta, mąż podpuszcza że kupi mi maczetę, co powinno doraźnie być dobrym rozwiązaniem, syn jęczy że za mało mu czosnku nasadziłam, ( wszystko już zeżarł )za mało papryczki chili, dobrze że mąż nie narzeka na brak owoców na wino
 )za mało papryczki chili, dobrze że mąż nie narzeka na brak owoców na wino   W tym roku było tyle porzeczki czarnej, aronii (17 wiader ), winogron, że nie byliśmy w stanie przerobić,to samo z pomidorami i cukinią, przydali się sąsiedzi
 W tym roku było tyle porzeczki czarnej, aronii (17 wiader ), winogron, że nie byliśmy w stanie przerobić,to samo z pomidorami i cukinią, przydali się sąsiedzi  

teraz na przykład żyję zapaleniem płuc, swoim własnym żeby nie było.
  teraz na przykład żyję zapaleniem płuc, swoim własnym żeby nie było. Ale jutro ma być ciepło i muszę załatwić końskie co nieco do tunelu, bo coś z tą pogodą to nie różowo się zapowiada.
Obym się myliła .....Ale wyjrzało słoneczko i jestem dobrej myśli.

Ogród powoli zarasta, mąż podpuszcza że kupi mi maczetę, co powinno doraźnie być dobrym rozwiązaniem, syn jęczy że za mało mu czosnku nasadziłam, ( wszystko już zeżarł
 )za mało papryczki chili, dobrze że mąż nie narzeka na brak owoców na wino
 )za mało papryczki chili, dobrze że mąż nie narzeka na brak owoców na wino   W tym roku było tyle porzeczki czarnej, aronii (17 wiader ), winogron, że nie byliśmy w stanie przerobić,to samo z pomidorami i cukinią, przydali się sąsiedzi
 W tym roku było tyle porzeczki czarnej, aronii (17 wiader ), winogron, że nie byliśmy w stanie przerobić,to samo z pomidorami i cukinią, przydali się sąsiedzi  
- anida
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 26 sie 2015, o 21:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jedna z forumek - Igala-  bardzo trafnie nazwała taki gąszcz "kontrolowana dzikość". Dobrze mieć Was za sąsiadów.  .Zdrowia!
 .Zdrowia!

.Zdrowia!
 .Zdrowia!Pozdrawiam Anida
Nie należy mylić prawdy z opinią większości.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
- Aiss
- 200p 
 Dzięki
 Dzięki  Określenie jak najbardziej trafne
 ..... choć  w moim wypadku już raczej rozpasana dzikość, albo nieokiełznana ......?
     ..... choć  w moim wypadku już raczej rozpasana dzikość, albo nieokiełznana ......?