Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko ale będzie ...

Post »

No więc, chcę Wam serdecznie podziękować za wszystkie kciuki, wiarę i pokrzepiające słowa, Było to bardzo miłe ;:196 Właśnie dostałam maila z wynikami egzaminu.

Egzamin zdałam na 5 !!!!

Od teraz jestem "certyfikowaną główną księgową" i mam to nawet na papierze :;230
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

;:114

Hip hip - HURRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRA !

GRATULACJE KOCHANA !

;:433

;:33 ;:33 ;:33 ;:33 ;:33 ;:33 ;:33 ;:33 ;:33
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Gratulacje ;:138 ;:138 . Super wynik.
Moja New Dawn wygląda jak Twoja nn. Nawet krzak jest taki sam. Nie jest zakulkowana a wypuszcza pędy w bok jakby właśnie była. Taką samą sytuację widzę u Ciebie. Będziesz miała dwie New Dawn :) .
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję ;:196

Przyznam, że kamień z serca, kurs był dość kosztowny i chyba bym rodzinie w oczy nie spojrzała, gdybym nie zaliczyła egzaminu :wink:

Madziu, Dorotko, skoro mówicie, że to New Dawn to ja jestem prze szczęśliwa - mogę mieć dwie :tan Ta róża jest przepiękna ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marlenko ja na półspiąco - intensywny tydz w pracy plus dzienne podlewanie bo susza ;:130 Gratuluje, mamy podobny hm fach tym bardziej doceniam i podziwiam :heja Udanej reklamacji z różami :wink: Malinowe irysy - powaga -pierwszy raz widzę i cudowne są ;:oj Ja mam takie zwykłe tylko biel-fiolet i żółte :roll:

Pozdrawiam serdecznie z piasków ;:19
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Marlenko wielkie gratulacje ;:114 ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Ja też gratuluję - idziecie Młode Kobietki jak burza ;:215
Certyfikowana Główna Księgowa - to brzmi :uszy , to już nie jest jakieś pitu pitu - fajnie ;:215
To teraz odpoczywaj i napawaj się swoimi roślinami.
Miłego weekendu ;:3 - plażing, smażing, chilling .... ;:306
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witam Was bardzo, bardzo serdecznie i cieplutko oczywiście :wit

Dziękuję za gratulacje
Ruda2011 pisze:Certyfikowana Główna Księgowa - to brzmi :uszy
eMuś śmieje się, że teraz ma żonkę z atestem ;:306 ale to są takie miłe żarty, więc śmieję się razem z nim :;230

I muszę się pochwalić i pochwalić eMusia ;:63 Dostałam od niego nagródkę za "dobre wyniki w nauce" :;230 Kupił pompę solarną ;:138 Co oznacza, że moje marzenie o fontannie zbliża się wielkimi krokami https://youtu.be/SonCXfk7xnk

Wczoraj leniuchowałam całe popołudnie. Wyciągnęłam leżaczek i tak, w ;:3 , spędziłam kilka godzin - ależ było mi dobrze ;:224
Dziś, korzystając z tego, że mam dzień wolny, planowałam od rana pojechać na Bakalarską po kwiatuchy ale oczywiście zaspałam i plan wziął w łeb - za to wyspałam się i to porządnie ;:224 po kwiaty może jutro podjadę

-- 5 cze 2015, o 11:44 --

Moje różyczki powolutku rozkwitają - każdy kwiat witam z taką samą, wielką radością ;:167 Niestety wszędzie panoszą się mszyce , dziś znów będę pryskać ;:163 Nie dam im się ;:134

Oto one, moje ;:167

Żółta angielska, ma bardzo dużo pąków, a kupiona była tej wiosny, bardzo udany zakup ;:138
- może wiecie jak się nazywa?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozkwita kolejna marketowa angielka - miała być różowa a jest czerwona, ku wielkiej uciesze eMa ;:223 :;230

Obrazek

New Dawn - powolutku rozwija pąki
- myślicie, że powinnam ją jakoś podeprzeć, czy może zostać tak jak jest ... ?

Obrazek

Obrazek

Rozkwitła wreszcie pienna excelsa, choć tu też nie jestem pewna, czy to aby na pewno ona :wink:

Obrazek

Obrazek

Na deser zostawiłam Bleu for you - rany, ależ ona bosko pachnie!!! Różana nuta zapachu przeplata się z cytryną, piżmem - mogła bym stać i wąchać ją non stop ;:108
A przy okazji śliczna jest

tak wyglądała wczoraj:

Obrazek

Obrazek

a tak ma się dziś

Obrazek

Obrazek

ps- i jeszcze piwonie, co dzień mam nadzieję, że to już dziś, że w końcu ujrzę kwiat a one tylko nadymają się coraz bardziej

Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Właśnie dostałam maila ze szkółki - otóż uznali reklamację 3 szt - w poniedziałek wyślą nowe różyczki ;:138 Ponoć te, które jeszcze nie wystartowały a są zielona, są żywe. Jeśli okaże się że nie dadzą jednak rady, mam reklamować od nowa. Jestem naprawdę bardzo, bardzo szczęśliwa i mogę polecać szkółkę Państwa Ćwików ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Marlenko żółta róża z marketu wygląda na Graham Thomas. Muszę poszukać fotek z zeszłego roku dla porównania.
Ciekawa jestem tej czerwonej angielskiej, co też ona za jedna? ;:218
Blue for You śliczna. Nie mam jej, więc będę podziwiać u Ciebie ;:108
Szkółka Rosa Ćwik bardzo ładnie się zachowała ;:138 Kupowałam od nich róże i zawsze wszystko było ok. Jestem zadowolona, wszystkie ładnie rosną.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Marlenko znalazłam zdjęcie Graham Thomas z zeszłego roku. Wrzucę dla porównania. Potem możesz je usunąć.

Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Witajcie. Mój emuś właśnie odebrał przesyłkę od Pana Ćwika. W ramach reklamacji otrzymałam naprawdę zjawiskowe krzewy ;:138

Zdjęcie małe, bo otrzymane mms-em ale zobaczcie sami

Obrazek

Po pracy pędzę je posadzić :tan Już nie mogę doczekać się godziny 17, normalnie ledwo co siedzę przy biurku ;:65

Dziś zamówiłam pastellę i novalis - przyjadą z resztą róż po 21 czerwca. Nie wiem jeszcze jak ja je wszystkie zmieszczę na rabacie ;:173

Dorotko poczytałam o Graham Thomas. Jeśli to rzeczywiście jest ta róża, to nie wiem, nie będzie miała zbyt mało miejsca ;:306

Moja wygląda tak:

Obrazek

Obrazek

Poza tym, to wczoraj posadziłam blue for you i rapsody in blue w ogrodzie.
Nie wiem, czy to im się podobało, ponieważ po posadzeniu, pąki lekko zwiędły. Mam nadzieję jednak, że to chwilowy stan i że już dziś jest im lepiej :wink:

Obrazek

Obrazek

Co by nie było, że tylko róże i róże, to skalniak też wygląda ładnie ;:63

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Jestem bardzo dziś szczęśliwa :wink:

Udało mi się posadzić róże, patticoat to naprawdę śliczna odmiana, delikatne, romantyczne pąki w połączeniu z cudownym zapachem "białych kwiatów" - coś wspaniałego ;:108 Żeby tylko dobrze rosły, pleas, pleas, pleas :D

Domówiłam dziś również novalis i pastellę - jestem nimi tak bardzo oczarowana, że muszę je mieć. Kropka ;:224
Przyjadą z resztą różyczek po 20 czerwca. Oczyma wyobraźni już je widzę u siebie :tan

Dziś też w końcu troszkę popadało, na tyle, że podlałam tylko kilka roślinek, dzięki czemu miałam więcej czasu i mogłam cyknąć dla Was kilka fotek (oglądacie je prawda :;230 )

Z każdym dniem odkrywam na działce coś nowego, z każdym dnie też zachwycam się innym kolorem róż, dziś stwierdziłam, że muszę jeszcze domówić jakąś różyczkę w intensywnym kolorze purpury, bo kolor ten niesamowicie ożywia rabatę - możecie coś polecić?

Blue for you nie zawiodła mnie i dziś czekała z pąkami podniesionymi ;:138 Przyznam, że bałam się o nią, czy sobie poradzi. Po tylko kilku różanych niepowodzeniach martwię się praktycznie o każdą nowo posadzoną roślinkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piwonie również wyglądają zjawiskowo, tylko czy musiały skierować pąki na sąsiada ;:306 Cóż, taka ich natura, że wystawiają się do słońca ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje świeżo posadzone patticoat

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu wstawiam moje "angielskie" NN, które to, ku mojej wielkiej uciesze, mają coraz więcej pąków ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A na koniec graham i new dawn

Obrazek

Obrazek

Słodkich snów ;:41
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Marlenko ja jestem stałym fanem Twojego ogródka. ;:215 Nawet jeśli nic nie piszę to zaglądam regularnie.
Dziś mam do powiedzenia tyle: szczuj mnie dalej swoją Blue For You a i do mnie w końcu trafi. :lol: ;:306 Jest śliczna!
Jak i reszta różanych nabytków.
Z ciemnych róż to może: Monstead Wood, Rose de Rescht lub Souvenir de docteur Jamain? Nie wiem jak pierwsza ale dwie ostatnie ponoć pięknie pachną i już u mnie rosną. ;:215
A może Ascot?
Tyle sugestii ode mnie, laika różanego, zaczynającego przygodę z tymi pięknymi kwiatami. ;:215
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Marlenko szkółka Rosa Ćwik zachowała się ;:215 I piękne krzaczki przysłali ;:224
U Ciebie padało? U nas spadło może ze cztery krople deszczu :? W której części W-wy masz działeczkę? Jeśli to nie jest tajemnica...Może być na pw.
Co do purpurowych róż, Aneczka ma rację. Doktorek ma i piękny zapach i kolor, ale to olbrzym i potrzebuje dużo miejsca ;:219 Munstead Wood cudnie pachnie i kwiaty ma prześliczne. Nie rośnie tak ostro, więc i miejsca mniej zajmie. Z angielek prześliczne kwiaty ma także William Schakespeare, ale też potrafi mocno wybujać. Moja ma drugi sezon, a osiągnęła już ponad 180 cm i dalej rośnie, ale kwiaty ma zjawiskowe i cudnie pachnące - jak to angielka ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”