Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Malvy nigdy nie siałam liliowców jesienią, ale warto wypróbować wszystkie sposoby.

Witam Cię Ewuniu ;:196 aaa bo to jest mina niesamowita. Wyczytałam, że mina u nas na zawiązuje nasion ;:oj a u mnie zawiązała i wysiana niestety tylko jedna wykiełkowała, ale jednak ;:333
I ja Cię serdecznie pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

O rety, ale masz dużo siewek. Szczerze podziwiam. Ja ręki do wysiewów nie mam, a jeżeli nawet coś by wzeszło, to i tak nie miałabym tego gdzie trzymać.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu pokaźne przedszkole .Ja swoje zasiewy mam w szklarence w altance ,ale na razie nic nie wzeszło .bo jest zbyt chłodno .Jak tylko pogoda się ustabilizuje szklarenka idzie na powietrze .Na pewno jest tam cieplej niż w ogrodowej ziemi .W domu zaraz miałbym ziemiórki :twisted:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, karpy szparagów od dzisiaj w gruncie. Jestem ciekawa co będzie. A karczochy moje jako i Twoje. Dzisiaj w warzywniaku dzieliłam grunta, oceniałam możliwości mojego królestwa .....czy pomieści moje wszystkie warzywa. A Zuza jeszcze kupiła nasiona kukurydzy :;230 Chyba na polu sąsiada posieję, może nie zauważy. ;:136
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Niestety nie mam ręki ani cierpliwości do kwiatów wysiewanych z nasion. W ubiegłym roku poniosłam porażkę, ba - to był nokaut. Podziwiam wszystkich , którzy sieją i zbierają plony, ale ja - pasuję. A tak chciałam mieć malwy i czosnek!
Marysiu - ;:333 za siewy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu wysiewam w domu, a potem wsadzam do gruntu. Regalik typu szklarenka stoi na honorowym miejscu w salonie :;230

Jadziu większość roślin do kiełkowania potrzebuje co najmniej 20 st ciepła :? Korzystam z ziemi, która została na zewnątrz przez zimę i nie mam ani jednej ziemiórki :D

Małgosiu a dlaczego nie wsadziłaś szparagów do ziemi jesienią? Bardzo chciałabym mieć taki warzywnik jak Twój, ale nie wiem czy mi się uda choćby w połowie ;:oj A może wysiejecie kukurydzę w polu naprzeciwko bramy wjazdowej :D
Niby tak sama wyrosła :wink:

Ewciu kawałek pustej grządki w kwietniu obsiej malwami i zaznacz, żeby nie wyplewić a zakwitną na drugi rok. A jaki czosnek chcesz mieć?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Na jesieni nie sadzi się. Doczytałam :D Ale przynajmniej miałam czas na dobre przygotowanie miejsca. Kukurydzę upchnę....jakoś. A każdy może mieć warzywniaczek ....wystarczy kawałek miejsca i praca. Dzisiaj zrobiłam małe przeróbki w warzywniaku. Lubię to.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

EEE to ja wolę warzywnik Małgosiu :;230 http://pl.wiktionary.org/wiki/warzywniak
Ja chyba będę musiała założyć grządkę ze szparagami od nowa, bo poprzednia przepadła pod zwałem ziemi :cry:
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Taki warzywnik to ja przecież mam! Pod nosem prawie! Po drugiej stronie ulicy! ;:306
Myślałam Marysiu o czosnku ozdobnym, takim niebiesko - fioletowym. Podobno trzeba go wsiać jesienią.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu nie znam takiego czosnku muszę poszukać, bo w tym roku już nie... ale w przyszłym może posiałabym :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,roślinek u ciebie mnóstwo,ale będzie sadzenia i miejsca też potrzeba zrobić na nie ,czy dzisiaj też dorabiałaś rabaty ,ja mocuję się dalej z przed ogródkiem ,może jutro nie będzie jeszcze padać,idę już spać bo ja padnięta już jestem,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Marysiu, wprawdzie dopiero na 11 stronie, ale wpisuję się i ja.

Dzięki Twojej radzie opryskania utleniona wodą podłoża, na którym pojawiła się pleśń - moje papryczki rosną i mają się dobrze.
Także ;:196

No, kota to masz bardzo fotogenicznego. :D

A zdjęcie wieczorne z 9 marca takie nostalgiczne - spodobało mi się.

Widzę, że poszerzasz rabatę, a zawężasz ścieżkę. Tylko żeby wózeczek Ci się nadal tam mieścił. ;:173
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu rankiem, jak Twoje kości się mają?, widzę, że dziewczyny korzystają z wody utlenionej, to pomaga jak by coś nie tak z siewkami było ;:215
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Maska pisze: Korzystam z ziemi, która została na zewnątrz przez zimę i nie mam ani jednej ziemiórki :D
I tu masz całkowitą rację. Ostatnio przyniosłam ziemiórki z ziemią z C. ;:223 Musiałam ją wywalić, bo oprócz nicieni nie ma preparatów na ziemiórki. ;:161
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu ja wczoraj wsadziłam 7 krzaków róż i ścięłam ogromny miskant, ale patyków już nie oczyściłam bo byłam wykończona :( Miałam nadzieję na podlanie krzaków, ale na razie jest tylko mgła :wink: Róże dostały kopczyki i okryłam iglakowymi gałązkami. Dzisiaj już pogoda się zmieniła a mnie coś trapi zdrowotnie i na ogród szlaban. Dobrego dnia i ściskam ;:4

Dario każdy wpis jest dla mnie miły i nie ma znaczenia, na której stronie ;:168 Kot nie jest mój ;:185 jest sąsiadki a u mnie udaje że jest taki głodny ;:306
Niestety na mączniaka woda utleniona nie pomogła, teraz rozmaryn dostał mgiełkę czosnkową ale coś się martwię że nie uda mi się go uratować ;:145
Wózeczek się zmieści, bo musi ;:333 jest to mój najlepszy przyjaciel w ogrodzie :D

Iwonko na siewkach nie wypróbowałam wody utlenionej, ale mączniakowi nie dała rady ;:185 . Kości ok! tylko coś innego dało w kość w nocy, eeee ;:224

Marysiu kupiłam kiedyś w miejscowym sklepie ziemię na rozsady, a pani trzymała ją na zewnątrz (byłą całą w śniegu) i z ziemiórkami miałam spokój to i w tym roku powtórzyłam zabieg z ziemią. Muszę to zapamiętać i w jesieni kupować ziemię potrzebną na wiosnę ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”