Czas powrócić na forum po świętach. Pogoda w ostatnim czasie nas nie rozpieszczała, zapowiadają od jutra nadejście cieplejszych dni więc prace ogrodowe zostaną pchnięte do przodu. Wczoraj i dzisiaj udało mi się zrobić ogromną rewolucję na rabatce trawiastej. Część traw porozrywałam odmłodziłam, najważniejszym zabiegiem było pozbycie się z tej rabatki trawy pięknie nazywanej żubrówką. Tyle lat z nią walczę, gorsze to to jest niż perz

Obawiam się, że dalej wszystkich korzonków nie usunęłam.
Jutro ma przyjechać pan do zbronowania warzywnika, powoli zacznę siać jarzynki, groszek cukrowy, bób, posadzę też cebulkę. Może uda się złożyć foliak to zacznę wynosić moje donice, bo od wczoraj po przepikowniu pomidorów i papryki przybyło ich sporo. Pudła stoją w pokojach, a ja poruszam się slalomem.
Magda wiało u nas bardzo przez kilka dni, do tego na zmianę padał śnieg, grad z deszczem, na szczęście temperatura była lekko na plusie. Od jutra ma być pięknie.
Czytając pochwałę pierwszego zdjęcia, urosłam, ale szybko przyszło zastanowienie, czy czasami nie bardziej niż zdjęcie spodobał Ci się ciemiernik. No bo przecież moje zdjęcia takie nie profesjonalne.
Na trzecim zdjęciu chyba jest jakaś odmiana skalnicy, ale na 100% nie jestem pewna nazwy.
Wanda większość zakupów to są prezenty od mojej mamy. Po ilości sadzonek można byłoby pomyśleć, że na handel, większość wykorzystam do własnych potrzeb, pozostałe dla siostry, no i na wiosnę mam bardzo dużo koleżanek, które przychodzą w odwiedziny (z zamiarem wyjścia z sadzonkami

) Nasiona nagietek sprawdzę, dam Ci znać z jakiej firmy.
Dario dziękuję za życzenia

Ciemiernik, który tak ci się podoba to kwitnący na biało, on tak zmienia kolor w momencie przekwitania.
Dostałam od syna obiecane rękawice do róż, super są
przechowane pelargonie zakwitły