Jeż w ogrodzie.Kochajmy jeże.Jak go zaprosić do ogrodu/
Re: Kochajmy jeże
Dorotko!
Kolejne jeżowe życie uratowane! Brawo!
Rok temu tez miałam w domu taką sierotkę. Nocą łaził p pokoju więc zrobiłam mu wybieg z dużego kartonu w w środku wkleiłam mniejsze pudełko, które służyło jako domek.
Asta!
Gdzie mieszka Twój słodziak? W domu?
Kolejne jeżowe życie uratowane! Brawo!
Rok temu tez miałam w domu taką sierotkę. Nocą łaził p pokoju więc zrobiłam mu wybieg z dużego kartonu w w środku wkleiłam mniejsze pudełko, które służyło jako domek.
Asta!
Gdzie mieszka Twój słodziak? W domu?
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój jeżyk już sobie poszedł z ogrodu , ponieważ mój pies nie dawał mu spokoju
.

A tak chciałam żeby został
.

A tak chciałam żeby został

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
Mariolko!
Zostawiaj mu wieczorem troszkę jedzonka a będzie wracał a potem się zadomowi. Musi mieć tylko jakieś bezpieczne miejsce do schowania się przed pieskiem.
Zostawiaj mu wieczorem troszkę jedzonka a będzie wracał a potem się zadomowi. Musi mieć tylko jakieś bezpieczne miejsce do schowania się przed pieskiem.
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak robiłam , bo był w małym ogródku , tam wilczur nie wstępu i smakowało mu jedzonko zostawione ,
ale od kilku dni nie wraca
.
ale od kilku dni nie wraca

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariolko skoro nie wraca ro bardzo możliwe ze znalazł jakies lokum i zapadł w sen zimowy. :P
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Anna55 mój mieszka w ogrodzie pod tują
Zrobiłam mu domek, ale widzę, że woli swoje posłanko. Zagrzebał się i śpi

Zrobiłam mu domek, ale widzę, że woli swoje posłanko. Zagrzebał się i śpi

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Aniu!
Ja też w ubiegłym roku robiłam domek dla jeży ale olały go i poszły spać gdzie indziej. Domek był kameralny, z naturalnego drewna. Wewnątrz były wysuszone liście a góra zasypana stertą liści.wiosną jeżyki się pobudziły i jeden z nich zamieszkał w altanie w styropianowym domku dla kotów wyłożonym kocykiem. W lecie niestety musiałam go przeprowadzić z altany bo zapach był nie do wytrzymania. Kupki znajdowałam nawet w moich ogrodowych sandałach jak tylko zapomniałam postawić je wyżej.
Ja też w ubiegłym roku robiłam domek dla jeży ale olały go i poszły spać gdzie indziej. Domek był kameralny, z naturalnego drewna. Wewnątrz były wysuszone liście a góra zasypana stertą liści.wiosną jeżyki się pobudziły i jeden z nich zamieszkał w altanie w styropianowym domku dla kotów wyłożonym kocykiem. W lecie niestety musiałam go przeprowadzić z altany bo zapach był nie do wytrzymania. Kupki znajdowałam nawet w moich ogrodowych sandałach jak tylko zapomniałam postawić je wyżej.
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
Re: Jeż w ogrodzie-jak zaprosić?
Świąteczny spacerek

Re: Jeż w ogrodzie-jak zaprosić?
Przyjemny widok, bardzo budujący. Anglicy uwielbiają jeże. Domki dla jeży to bardzo popularny gadżet ogrodowy. Aczkolwiek w Polsce większość działek jest szczenie ogrodzona siatkami i jeże rzadko maja możliwość odwiedzin ogrodu. Przynajmniej w mojej okolicy większość działek jest solidnie ogrodzone takimi właśnie zasiekami. Pomijając, że ogrody to totalne pustynie - trawniki i tuje (typowo polska myśl ogrodnicza) i jeże nie mają czego tam szukać.
Domki dla jeży: https://www.google.pl/search?q=hedgehog ... 4Q_AUIBigB
Domki dla jeży: https://www.google.pl/search?q=hedgehog ... 4Q_AUIBigB
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Re: Jeż w ogrodzie.Kochajmy jeże.Jak go zaprosić do ogrodu/
Pelikano, piękna zdjęcie
Poczytaj o dokarmianiu jeży, zwłaszcza wniosą, to bardzo ważna kwestia dla ich (jeży) zdrowia
U mnie jeży nie widać, być może to kwestia wolno-żyjącego kota, który upodobał sobie mnie i mojego sąsiada i od jesieni regularnie do nas wpada na kąski ....

U mnie jeży nie widać, być może to kwestia wolno-żyjącego kota, który upodobał sobie mnie i mojego sąsiada i od jesieni regularnie do nas wpada na kąski ....
Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Słonecznik ptakom podbierały. Dzisiaj dostały mięska surowego do miseczek
-
- 100p
- Od: 12 sie 2009, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie odwrotnie,bo to dzięki stadku kotów zaczęły działeczkę odwiedzać i jeże.Bez zbytniego skrępowania zaliczają kocie miski.Szczególnie lubią kurze surowe skórki-cudowny widok.wagabunga123 pisze:Pelikano, piękna zdjęciePoczytaj o dokarmianiu jeży, zwłaszcza wniosą, to bardzo ważna kwestia dla ich (jeży) zdrowia
![]()
pozdrawiam
Grażyna
Grażyna
Mięsko?? A w życiu, teraz zabrakło łobuzom witaminek i wpierdzieliły wszystkie łodygi cesarskich koron /chyba z 7/ Pąki kwiatowe i liście olały..Przyłapane na gorącym uczynku jak pałaszowałyppepina pisze:Szczególnie lubią kurze surowe skórki

Czy ktoś wie czy dorosłemu jeżowi można zaaplikować kropelki przeciw pchłom i kleszczom stosowanym dla kotów?
Mam takie gotowe krople jednorazówki dla kotów, wkropiłbym jeżykom, ale czy nie zrobię krzywdy naszym pchlarzom?
Mam takie gotowe krople jednorazówki dla kotów, wkropiłbym jeżykom, ale czy nie zrobię krzywdy naszym pchlarzom?