Pelasia pisze:Docentandrzej a mógł byś podać linka o tych kiszonych paprykach? Albo jakiś przepis? Szukałam w necie i jakieś głupoty mi wskakiwały....znajdowalam tylko o konsewowanych paprykach. Oglądałam kiedys film kulinarny i tam było sporo o kiszonych ostrych paprykach, dodawanych praktycznie do wszystkiego...napaliłam się na to kiszenie ....

Naczytałem się o tych sosach tutaj: http://www.chilihead.pl/viewtopic.php?f=7&t=3045 . Jest tam kilka przepisów, które muszę wypróbować.docentandrzej pisze: W tym roku muszę spróbować z kiszonymi sosami chili, bo się naczytałem
To tyle o sosach. Czytałem też o kiszonych paprykach i niczym się to nie różniło od kiszenia ogórków, wolę jednak marynować. W tamtym roku kisiłem fasolkę szparagową i nikomu z domowników taki wnalazek nie zasmakował. Jak kisić to tylko sos. Poczekajmy na przepis jaki ma podać Morango.