Witaj Imienniczko
Ogród masz piękny kolorowy i zadbany I podobnie jak ja lubisz Biedronkowe zakupy -ja co roku dokupuję i ciągle mi mało
Jeśli pozwolisz będę wpadała z wizytkami do Ciebie
Filemon ... witaj
Hiacynty w rzeczywistości są fioletowe, na zdjęciu troszkę kolor przekłamany. Jeśli chodzi o moją kicię, to ona rządzi. Jak ją przegonię to zostawi ... po to aby za chwilę i tak podłubać po swojemu.
Mariolu (kropelka) ... Faktycznie te nowe hiacynty są takie dorodne. Kiedyś nie wykopywałam hiacyntów i marniały z roku na rok. Teraz co roku wykopuje i powiem ci, że nie marnieją tak szybko. Te z poprzedniego sezonu są takie same jak zeszłoroczne. Ogród nie jest tak zadbany jak widać na zdjeciach . Pokazuje to co wypada pokazać
123katex ... miło mi gościć u mnie. Z utęsknieniem czekam aż zakwitną wszystkie tulipany ... to będzie widok
Wisiu ... ten włochaty kwiatek jest niepowtarzalny
Mati (tulap) ... zapach jak w perfumerii ... aż w głowie się kręci
Pawle (koleszko) ... to taka mała wierzba, ale urocza. Jest szczepiona na 20-25 cm pieńku. Nie wiem co to za odmiana dostałam ją kilka lat temu na imieniny.
Aguś (witch) ... witaj w moich skromnych progach ... Przy trójce kotów masz jeszcze weselej niż ja
Aniu (ASK_anulla) ... oj warto ... warto czekać na takie widoki. Szkoda tylko, że z utęsknieniem czekamy a później tak szybko przekwitają.
Bożenko ... cieszę się, że podoba ci się u mnie. Nie mam wyszukanych roślin, ze względu na koszty zadawalam się tymi marketowymi. Ważne, że jest ładnie i kolorowo ... tak mi się podoba. Zapraszam wpadaj częściej do mojego zielonego szczęścia
jurgiell ... witaj ... to naprawdę nic wyszukanego. Pochwal się swoim ogrodem.
Jeszcze raz pokażę wam tą samą scenerię w dzisiejszej odsłonie ... Codziennie patrzę i żal serce ściska, że część już zaczyna przekwitać. Szykuje się natomiast kolejny spektakl tulipanowy.
Kasiu (klarag) ... witaj fantastyczny to dopiero powinien być Masę tulipanów jest jeszcze w pączkach.
Aguś (witch) ... Wszystkie wiosenne kwiaty są przepiękne ... po zimie takie energetyzujące kolory są zjawiskowe.
Paweł (koleszko) ... lepsze bo coraz więcej kolorów. Dlatego tak uwielbiam wiosenne cebulowe kwiaty, mimo, że co roku na jesień narzekam jak trzeba je sadzić. Ale jesienny trud wart tych wiosennych chwil.
Mati (tulap) ... pomysł wart zastosowania
Kolejna porcja świeżutkich zdjęć ... robione już wieczorem.
Witaj Bożenko.
Trafiłam do Ciebie z tulipanowego wątku i pozwól, że zostanę. Oczko wodne i cebulowe w okół mnie zachwycają. A i potem masz pięknie i kolorowo.
Witaj Aniu ... bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś i cieszę się, że pozostaniesz na dłużej
Zaglądałam już nieraz do Twojego wątku jako skrytoczytacz. Jestem pod wielkim wrażeniem Twojego ogrodu, zwłaszcza clematisów. Posiadłaś niesamowitą wiedzę na ich temat.