Magnolie kwitnienie
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Przepiękna i jest niesamowicie gęsta
Przycinasz ją czy ma taka naturę ?
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- MariaTeresa

- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spojrzałam na nią dzisiaj i dodam że nazywa się magnolia liliflora bettyiwonaxp pisze:Ja posiadam już magnolię ( niepamiętam gatunku).... może to jest jedna z tych póżniejszych ?bo nie pamiętam kiedy tz. w jakim okresie zakwitnęła w zeszłym roku
Jutro spojżę na kartkę z nazwą bo jeszcze jest ,może to mi problem rozjaśni ?
czy ona mi jeszcze zakwitnie ?
iwonaxp,
Przykro mi, ale w tym roku prawdopodobnie nie zakwitnie. Moja m."Betty" juz zaczyna kwitnąć. Zresztą pączki kwiatowe magnolii bardzo specyficznie wyglądają, są jak by w kożuszkach, więc bardzo się różnią od pąków liściowych. Popatrz uważnie sama. No ale z magnoliami tak jest, trzeba trochę poczekać ... Ja też w tym roku ogromnie czekałam na chociaż jeden kwiatek magnolii "Lennei" ale, niestety, kwiatów nie będzie...
No i lepiej nie tnij magnolii, one tego nie lubią.
Pozdrawiam
Daisy,
Póki Jurek milczy spróbuję zgadnąć. W pełni kwitnienia moja magnolia "Susan" wygląda właśnie jak magnolia Jurka
Przykro mi, ale w tym roku prawdopodobnie nie zakwitnie. Moja m."Betty" juz zaczyna kwitnąć. Zresztą pączki kwiatowe magnolii bardzo specyficznie wyglądają, są jak by w kożuszkach, więc bardzo się różnią od pąków liściowych. Popatrz uważnie sama. No ale z magnoliami tak jest, trzeba trochę poczekać ... Ja też w tym roku ogromnie czekałam na chociaż jeden kwiatek magnolii "Lennei" ale, niestety, kwiatów nie będzie...
No i lepiej nie tnij magnolii, one tego nie lubią.
Pozdrawiam
Daisy,
Póki Jurek milczy spróbuję zgadnąć. W pełni kwitnienia moja magnolia "Susan" wygląda właśnie jak magnolia Jurka
- MariaTeresa

-
Jurek

- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kalmio-ta Twoja "Susan" to będzie prawdopodobnie Betty.Na mojej pierwszej fotce jest Betty,na drugiej Susan.Ja też miałem nieprzyjemną przygodę podczas kupowania magnolii lennei alba-roślina była z renomowanej szkółki,z etykietką ze zdjęciem-a okazało się,że to jest rustica rubra,którą juz posiadalem.Producent najwidoczniej pomylił sie przy metkowaniu