Dorotko dziękujędorkow0 pisze:Witaj Marysiu...![]()
Ale masz cudowną kolekcję Tulipanów, i takie śliczne są... Grządki wypielęgnowane i czyściutkie...![]()
Kiedy ja się obrobię, to nie wiem...![]()
Serdeczności...
Dorotko dzięki za pochwały moich tulipankówDTJ_1 pisze:Marysiu - widzę grządki pierwsza klasa, ja swoje też już zrobiłam w strugach deszczu w sobotęale cóż pogody się nie wybiera, zaplanowane - trzeba wykonać
.Twoja wnusia 1 czerwca a moja młodsza Izabela 3 czerwca skończy 3 latka i ja 3 czerwca skończę 3....
-nauczycielkę ma starszą więc ta to dopiero indywidualistka. Tulipanki śliczne- te białe rozwinięte - cudo.
Grażynko może ptaki Ci wyjadają groszek ????, ja miałam tak w tamtym roku, dopiero jak poprzykrywałam gałązkami miałam groszek.gracha pisze:Marysiu pięknie Ci rośnie groszek ,mojego jakieś stworki podjadają , myślałam ze to ślimaki,posypałam im papu ,i nic nie ma ich śluzu na tej grządce, więc chyba to coś innego zasmakowało w moim groszku,mam nadzieję że odbije i skosztujemy
Paulinko rzeczywiście trochę tych tulipanków posadziłam.Paulii pisze:Witaj MarysiuKolejne piękne tulipanki Ci kwitną sporo pewnie ich posadziłaś
![]()
Warzywniak piękny taki czyściutki , hosty śliczne, borówka pięknie kwitnie.
Alu dziękujęalicjad31 pisze:Marysiu miłego dnia![]()
Ślicznie u twoim ogrodzie
Małgosiu dziękuję za troskę o mojego wnusia jest już w domu ale tak do końca zdrowy nie jest , ma uszkodzony błędnik są to powikłania po anginie.PEPSI pisze:Zmartwiłaś mnie tą chorobą wnusia....mam nadzieję, że już po wszystkim. Mocno go wycałuj![]()
A Twoje groszki są takie, że jestem zła na swoje....moich prawie nie widać, a siałam juz bardzo dawno, może je coś zeżarło pod ziemią. W tym roku raczej groszku nie podjemy sobie z Zuzą. A tak poz tym to pięknie i kolorowo u Ciebie, warzywniaczek
Wiolu Bardzo dziękuję za miłe słowa.Wolusia pisze:Wielka różnorodność tulipanów. Strzępiaste cudowne. Widzę, ze pomidorki i selery juz zamieszkały w gruncie- moje też.
Ewuniu i ja się obawiam zimnej Zośki ale nie mogłam się powstrzymać , wszędzie kuszą tymi sadzonkami , a jeszcze jak jest ciepło to człowiek traci zdrowy rozsądek a potem się martwi.Ave pisze:Ja z warzywkami jeszcze czekam... ta zimna Zośka mnie wstrzymuje... ale jak widzę Twoje to aż mnie skręca, żeby kupić sadzonki na ryneczku.
Kochana Sabinko podziwiaj do woli , myślę że szybko wygospodarujesz kawałek miejsca na hostynifredil pisze:Marysiu, jak pięknie u ciebie. Te obwódki z tulipanów dopiero teraz pokazują jak kolorowo może być w ogrodzie. Podziwiam też twoją rabatę hostowo żurawkową. U mnie brakuje tych roślin ze względu na brak miejscatak więc z napatrzę się w zaprzyjaźnionych ogrodach..i może kiedyś wygospodaruję jakieś zacienione miejsce