Siedlisko z sosnami cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz. 6

Post »

Aniu, Ela (elakuznicom) dała mi wielkie krzaki, niektóre od razu jej M rąbał mi na pół, potem takie kępy z bagażnika prosto na taczkę i do dołu. Miałam z tym szarpania, nie powiem, ale efekt jest od razu :heja . Może w tym roku jeszcze nie zarosną mi szczelnie siatki, ale za rok...
Już teraz sąsiad podziwia i lekko dodaje otuchy, że ja to tak sama z dzieckiem wszystko...
Cóż mogę CI ofiarować... może tulipanki :?:
Obrazek

Mariolu, każda roślina dostaje w dołek lepszej ziemi. Odkąd tak robię widzę efekty. Wcześniej sadziłam w rodzimą ziemię i wszystko marniało w oczach. Ile roślin straciłam przez swoją głupotę, niewiedzę itp. Sprawdza się powiedzenie :"bez pracy nie ma kołaczy", trud się opłacił i sama to widzę

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Marzenko sprawdz czy na rozach na pewno nie masz mszyc, skoro masz na nich mrowki to pewnie sa tan i mszyce .
one sie zywia sokiem eydzielanym przez mszyce
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Widać efekty prac w siedlisku, brawo ;:138
U mnie też jakby chłodniej a ja wybrałam się dzisiaj na do pracy na letniaka ;:224
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marzenko przeceny mówisz ? Dziś kupiłam wiosenne sadzonki cebulowe w Biedronie i dalej cena 100%. Szkoda ,bo kupiłoby się więcej.
Ziemia u mnie taka sama i też doszłam do tego ,że bez dodatkowej podsypki nawet rośliny na piaski nie będą rosnąć.

Pigwowiec kwitnie na na pędach 2 letnich także pewnie doczekamy się kwiatów za rok.
O tawule myślę ponownie (zmarnowała mi się) ale postanowiłam sobie ,że już nie kupuję roślin bez pomysłu gdzie je posadzić tak więc póki co jest na mojej liście w głowie.
Podziwiam Twój żywopłot. Żylistki też masz prawda ? Mój jeden osamotniony 3 sezon startuje od zera ,bo pada biedaczek. Daję mu sezon ostatniej szansy i przesadzę na bardziej zaciszne stanowisko.

Co do mrówek na różach to tak jak dziewczyny piszą - mszyce.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko jakoś znowu Cię zgubiłam ale pięknie Ci kwitną tulipanki i krzewy a serduszka się postarała i wstydu mi nie zrobiła to cieszę się bardzo ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
aniabania
50p
50p
Od: 3 mar 2011, o 14:59

Post »

Marzenko, podziwiam tulipany :tan

Śliczne te w wazonie, te w ziemi, po prostu tylko podziwiać :tan

Zachwycona jestem tawułą. Marzy mi się taka, wiem że jest to marzenie łatwe do zrealizowania (wystarczy pójść do ogrodniczego), ale wolę poczekać, aż będzie gdzieś w przecenie, ale komuś się rozmnoży ;:224

Póki co, będę zachodzić do Ciebie i podziwiać widoki ;:138
Ania
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74436" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Witaj Marzenko coraz piękniejsze jest Twoje Siedlisko ...masz dużo ciekawych roślinek, tulipany śliczne...
byłam tu ale nie widzę mojego wpisu... ;:131
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marzenko wpadłam do Siedliska pooglądać roślinki , cieszę się ,że ładnie się poprzyjmowały , to najważniejsze, teraz będą się zagęszczać i żywopłocik będzie ładnie wyglądał
;:196 ;:196 Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam poniedziałkowo :wit , dziękuję za odwiedzinki i śpieszę donieść, że weekend na przemiłym spotkaniu mi minął. Syn zachwycony, bo był oczywiście ze mną. To nasza pierwsza wspólna bez taty taaaaka długa wycieczka. Dziękuję przemiłej Ewie, że nas zaprosiła i obdarzyła taką ilością roślin, że auto ledwo stało na nogach i się nie rozkraczyło.
Dostałam przeogromnego RH i trochę mniejszego, budleję białą, wielki krzak anabelki, sadzonki ligustru- oj chyba ich starczy na cały żywopłot 35-metrowy i całą masę bylin. Część już posadzona, ale przede mną cała masa sadzenia, na szczęście długi weekend na horyzoncie :heja

Ewa (mewa) mrówki wyraźnie mają kopce pod różami. Po różach nie chodzą. Dokładnie obejrzałam to w piątek. Mszyce zaatakowały mi trzmielinę (tę podobną do oskrzydlonej). Dziś idę do ogrodniczego i coś na te wstręciuchy kupię. Mrówką nowy zapas kuleczek a dla mszyc też coś. Masz jakieś swój sprawdzony środek na nie?

Agnieszko (aage), też na letniaka w piątek byłam. Jednak z domu do auta, z auta do firmy i jakoś wytrzymałam. Zakupów nie robiłam, bo weekend i tak wyjazdowy się szykował

Aniu (czar_na) nie wiem jak tawuła mogła Ci zmarnieć? U mnie udały się za pierwszym razem. Szkoda, że wcześniej ich nie posadziłam. Uważam, ze są idealne na pustynne piaski jakie mamy. Mam zylistki w żywopłocie od Aguni, od Kasi-robaczek i teraz od Ewy (gloriadei). Coś im jednak nie pasuje u mnie. Chyba jednak zasucho u mnie mają, albo miejsce złe im wybrałam.
Będę ciąć tawułę i spróbuję ukorzenić , jak się uda, to będę o Tobie pamiętać...

Elu (ElleBelle), serduszka wspaniała. Jak mogła Cię zawieźć, dałaś duży kawałek, to sobie radzi. Dzęuję za odwiedzinki, muszę Cię odnaleźć. Jak zdrowie? Może mogę się czymś zrewanżować? Spodobało CI się coś u mnie?

Aniu (aniabania) no to mam dodatkową motywację, żeby rozmnożyć tawułę. Nie kupuj, zrobię Ci prezent ;:108

Misiu (lora) byłaś, widziałam. Pytałaś o jezówki. Rosną i mają się dobrze. Muszę je tylko z objęć kocimiętki uwolnić. Jestem już 2gi rok na FO, roślin wciąż przybywa. Sadzę co dostaję i staram się o te prezenty dbać jak umiem najlepiej. Chyba co nieco mi się udaje.

Elu (elakuznicom), fajnie, że zaglądasz? Byłaś na działce? W tamtym tygodniu pod koniec padało. W piątekk i w sobotę też. W sobotę rano wyjechaliśmy z Patrykkiem na wycieczkę i bałam się, ze się nie uda, ale na miejscu była fantastyczna pogoda. Odpoczęliśmy i wróciliśmy szczęsliwi i wypoczęci.No i autem pełnym roślin

za chwilkę zdjęcia
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to Ci zazdroszczę wyjazdu! Ale przynajmniej masz robotę! Trzeba to wszystko posadzić! ;:306
Dalie już posadzone i rozdysponowanie, może w przyszlym roku cos Ci odłożę. Przypomnij się koniecznie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Fotki, fotki Marzenko. Wiesz że pismo obrazkowe przemawia do nas najmocniej ;:306
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko, fajnie, że udało Ci się posadzić i rozdysponować dalie. Całe szczęście, że nie masz nic dla mnie :tan . Sadzenia mam aż nadto, a o daliach już nie wspomnę. Nie wsadziłam jeszcze żadnej ;:223. No sadzenia, to przywiozłam sobie z tej wyprawy, oj przywiozłam. Tak więc nie zazdrość, bo sadzenia mam na cały tydzień jak nie dłużej

Jola, ta dam... zdjęcia

1/2 zawartości auta
Obrazek

druga 1/2 prezentów
Obrazek

całość widziana od drugiej strony
Obrazek

Do zdjęć nie dołączyłam nic porównawczego, żeby było widać ogrom tego wszystkiego, ale widzine wiadra są 10litrowe a nie 2 czy 3l. Zielone worki są 120l

Tutaj spotkani mieszkańcy odwiedzonego ogrodu
tych ślimaków jest parę i są specjalnie przywiezione dla ozdoby

Obrazek

takich mniejszych jest więcej i już nie są tak mile widziani. Tutaj akurat ciekawostka...on jest czarny ;:oj
Obrazek

zielona wieeelka ząba
Obrazek

chciałam namówić syna, żeby ją pocałował , a nóż trafiłaby się księżniczka :wink: , ale nie chiał - powiedział, że księżniczki są tylo w bajkach
Obrazek

Żabki są chętnie zapraszane do oczka wodnego, wiadomo...jak są żabki, to nie ma komarów, a te już latają
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Marzenko fajny weekend miałaś - cieszę się :) Jak siedlisko zadomowi te wszystkie roślinne cuda będziesz mieć jak w bajce!
Dziękuję za ew tawułę :) Żylistek jest dla mnie wielkim rozczarowaniem w sezonie letnim nie jest w stanie utrzymać w sobie wody i usycha a taką miał być żelazną rośliną (wg. pani z ogrodniczego).

Czekam na dalsze foty z sadzenia i miłego dnia życzę :wit
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Marzenko pragnę Ci serdecznie podziękować za pamięć. ;:196 Wszystko pięknie budzi się do życia w Twoim ogrodzie.Dawno mnie u Ciebie nie było.Dostałaś piękne prezenty,więc będzie co sadzić.Fajnie.Tak trzymaj. ;:138 ;:63
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

;:111 umarłabym po posadzeniu takiej ilości.

Właśnie przeczytałam o załamaniu pogody planowanym na sobotę. Nawet do -2 w nocy ;:145
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”