Wiosenka ,wiosenka pięknie coraz piękniej

Dzisiaj zakwitł pierwszy tulipan i mój ukochany wawrzynek

Krótko przed pożegnaniem się z nami śp. Krysia [Goryczka ] dostałam od niej siewkę właśnie Wawrzynka ..3 lata czekałam na jego kwiaty ,ale sie wreszcie doczekałam i tak sie cieszę jak małe dziecko z lodów. Na razie są tylko pąki ,ale jutro ju zna pewno otworzą sie kwiaty .Ciekawe czy też tak mocno pachną
Mój biały agapant zimował w ogródku nakryty tylko wiadrem bez innych zabezpieczeń .Zostawiłam go za karę, bo przez 2 lata nie pokazał nawet kwiatu i zaryzykowałam [być ,albo nie być w moim ogródku

.Jakież było moje zdziwienie jak dzisiaj zobaczyłam wychodzący młody listek
Mam pytanie Czy to czosnek niedźwiedzi ????? tylko nie wiem skąd on się wziął .Fakt wysiewałam ubiegłej wiosny ,ale w całkiem innym miejscu ,gdzie się wcale nie pokazał
To tyle nowości-wiadomości z dnia dzisiejszego
AGUSIU kiedyś z początku byłam maniaczką hiacyntów i sadziłam ich mnóstwo, a one sie pięknie rozrastały ,wiec są ze mną na dobre i złe .Dość parę cebul wykopałam po kwitnieniu i posadziłam dopiero jesienią, bo miały już brzydkie kwiaty .Jestem ciekawa czy opłacała sie ta robota
MAJKA masz rację coraz więcej roślin pokazuje sie na świat .Tojady ,dzwonki ,kokorycze i wiele innych ,których nie zliczę .Liliowce i irysy mają już wielkie kły także Dyptam już wyłazi
TERENIU widzę ,ze nie możesz już tam wysiedzieć .Tęskno za ogródkiem a padło chyba raczej nic
Alibaba wybija dwoma młodymi pędami z ziemi