Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Wiosna u Ciebie na całego ;:oj krokusiki piekne jutro idę zobaczyć swoje ;:108
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny, coś mnie wczoraj tchnęło i okryłam je delikatnie na noc..i całe szczęście..jak wstałam z moją nuśką do przedszkola było -5 :shock: a dzień zapowiada się przepięknie-ani jednej chmurki i słońce już przygrzewa ;:3 nie lubię tych wahań temperaturowych, tym bardziej że w dzień wszystko chce piąć się do słońca w trybie natychmiastowym ;:173.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

U mnie również w nocy delikatne przymrozki - ale to już nie przymrozki zimowe tylko przedwiosenne.
Słońce piękne ;:3
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Ja bym jeszcze nie odkrywała to dopiero koniec lutego.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie było tylko -2, więc dużo mniej. Na razie wciąż nie widać zapowiedzi porządnych mrozów i zaczynam nieśmiało myśleć, że to może jednak wiosna :D Ale nie mam zamiaru rozgarniać kopców z róż.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

No Sabinko widzę że u Ciebie wiosna rusza pełną parą u mnie jeszcze się ociąga ale pewnie jeszcze kilka ciepłych dni i u mnie też już się coś pojawi ;:204
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nareszcie znalazłam czas, aby przeczytać wszystko "od deski do deski" :D
Był to bardzo przyjemny czas, bo świetnie się ciebie czyta, a na dodatek wszystko poparte jest prześlicznymi kwiatami.
Pamiętam swoje początki...jaka ja niedouczona wtedy byłam :oops:
Normalnie wstyd się przyznać, co wyprawiałam, ale uczę się i dzięki temu mam coraz mniej wpadek :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystko co dobre szybko się kończy. Słońca dzisiaj u mnie nie uświadczy ;:185 Znowu wieje jak szalone a nocą padało..jedynym plusem jest (no właśnie) plusowa temp, nawet nocą. Znalazłam takie prognozy na ten rok, że odechciewa się wszystkiego..bo jeśli faktycznie mają być przymrozki w maju to ja podziękuję.
Kajko, teraz tylko codziennie podglądać czy jest coś nowego..ja też tak mam :;230
heliofitka, dziękuję, że znalazłaś dla mnie chwilkę czasu, ja nadal niedouczona jestem i pomału ogarniam co z czym ;:131
Ewo, Joanno, wiem że to dopiero luty, wiem że to podobno kalendarzowa zima i nie ma co szaleć..ale czasem człowiek musi, inaczej się udusi ;:306

na ocieplenie klimatu garść zdjęć z lipca
mieczyk abisyński, dwa lata czekałam na pierwszy kwiat..dziwne bo warunki miał a i tak rósł jedynie w liście :roll:

Obrazek

crocosmia..mam nadzieję przezimowała. Rok w rok była wykopywana, aż wyczytałam, że może zimować pod kopczykiem..zobaczymy

Obrazek

Obrazek

moje nieszczęsne jeżówki..w sumie miałam już 7 szt..oczywiście z all i oczywiście nie takie jak były zamawiane ;:223 zostawiłam sobie 2 różowe i jedną biała resztę oddałam w dobre ręce i..pogodziłam się z faktem, że u mnie jeżówek nie będzie i mam do nich pecha. W tym roku kupiłam 5 kolejnych..tym razem w sprawdzonym miejscu ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

hiacynt kalifornijski, jeden z niewielu, który przedarł się przez czarnuszkę ;:170

Obrazek

moja bidulkowa lawenda, była u mnie pierwszy rok a już przecierpiała 2 przeprowadzki..w tym roku jakoś muszę jej wynagrodzić ;:224

Obrazek

wilec..który jest niebezpiecznie podobny do powoju..

Obrazek

malwa, jedyna kwitnąca spośród 5 sióstr. Zaraza była silniejsza niż chęć kwitnienia..takie czarne paskudztwo zjadło pozostałe w 2 tygodnie (2 tygodnie na wielkie, ponad 2m malwy)

Obrazek

winogron mojego M. biały duży i mega słodki ;:108 W tamtym roku dosadził 6 czarnych deserowych i jeden biały..wspomina coś jeszcze o różowym i jakimś tam jeszcze.. zaczyna zawłaszczać mi miejsca na powojniki :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Winogron jest numerem jeden na mojej liście roślin owocowych do kupienia na ten rok :D I proszę mi tu nie krytykować em za dosadzanie krzaczków ,mój właśnie zrealizował swoje wielkie chciejstwo ...postawił mnie przed faktem dokonanym...po prostu przywiózł dziś z samego rana do domu dwuletnią sunię rasy owczarek niemiecki o wdzięcznym imieniu...Sabinka :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Dobrze, że już wyszłam z ogrodniczego, bo Twoich zdjęciach znowu by mnie na coś naszło :;230 Dziś zaliczyłam "swój" ogrodniczy, a ponieważ potem przypomniałam sobie o "Twoim", więc pojechałam jeszcze do drugiego . Trochę kasy na spożywkę zostało ;:224
Myślę, że M nie zabierze Ci dużo miejsca ;:173 , dobrze, że tak jak Ty ma "zieloną" pasję.
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, ja marzę o psiaku ;:167 Moja babcia miała owczarka niemieckiego Sabę. Śmiali się ze mnie, że brzdącem będąc reagowałam razem z psem na hasło "Saba, chodź" :evil: Winogron to był pomysł spontaniczny. Mój tato jest smakoszem wina, więc przeróżne odmiany winogron wyszukuje, sadzi i testuje. Zięć widać zaraża się tą pasją..tyle, że u nas nie ma na to aż tyle miejsca ile by sobie życzył ;:173 póki co patrzę przychylnym wzrokiem na tego nieszkodliwego bzika, będzie sporo smacznego winogronu, a przy dzieciakach zawsze się przyda kolejny krzaczek. Myślę, że M zna umiar ;:306
Małgoś, opowiadaj mi tu, jak na spowiedzi, czy mają coś fajnego w tych ogrodniczych, czy jeszcze trochę za wcześnie ;:204 ..poluję na lilie orientalne i trąbkowe..
Czy mój M ma zieloną pasję??Jakoś nie zauważyłam :;230 Fakt, że wszystkie pomysły z nim omawiam i muszę mieć do tego dużo zdjęć roślin (bo z rozpoznawaniem po nazwach to jeszcze musimy popracować), ale zawsze mi coś podpowie, zasugeruje. Lubi ład i porządek i pomaga jak może przy tym co sprawia mi radość. U mnie zaczyna kiełkować jakiś pomysł, powiem mniej więcej o co chodzi, on idzie do pracy a potem wraca z gotowym rozwiązaniem. Chciałam fajne miejsce na różankę..sama nigdy nie wpadłabym na zrobienie murowanej rabaty, a to był strzał w dziesiątkę ;:108
Tak teraz czytam..Ale mu posłodziłam ;:170
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

No co Ty? z tego co piszesz to masz skarb, głowa z pomysłami i ręce do roboty, czegóż chcieć więcej. ;:170 A e-M-om słodzic trzeba często, oni to lubią choć tego nie powiedzą głośno ;:306 , zawsze to szybciej zrealizują nasze zachcianki.
W "moim" są lilie ale nie przyglądałam się bo zamówiłam w L...u, ale nie zdzierżyłam i kupiłam kłącza przetacznika, białego irysa, pełnego orlika,łubinu, bulwy calii i mieczyki, no i nasiona trytomy. Oczywiście pojechałam tylko po wielodoniczki ;:224 W "Twoim" nabyłam min. doniczki i 3 białe hiacynty............. No i cóż na to poradzę , kocham kwiaty ;:65
Małgoś
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochana, jak masz jakieś sprawdzone miejsce do zamawiania lili to dawaj ;:108
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p

Post »

Ja tam 1 raz zamawiam, dziewczyny pisały raczej o nim pozytywnie. Spróbuje wysłać Ci na pw jeśli umiem ;:306
Małgoś
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Cudowne wspomnienia , najbardziej wpadła mi w oko śliczna malwa,jeszcze ich nie mam ale już się zastanawiam nad jej nabyciem :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”