Ogród w słońcu
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród w słońcu
Wiosna u Ciebie na całego
krokusiki piekne jutro idę zobaczyć swoje 
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny, coś mnie wczoraj tchnęło i okryłam je delikatnie na noc..i całe szczęście..jak wstałam z moją nuśką do przedszkola było -5
a dzień zapowiada się przepięknie-ani jednej chmurki i słońce już przygrzewa
nie lubię tych wahań temperaturowych, tym bardziej że w dzień wszystko chce piąć się do słońca w trybie natychmiastowym
.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
U mnie również w nocy delikatne przymrozki - ale to już nie przymrozki zimowe tylko przedwiosenne.
Słońce piękne
Słońce piękne
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Ja bym jeszcze nie odkrywała to dopiero koniec lutego.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie było tylko -2, więc dużo mniej. Na razie wciąż nie widać zapowiedzi porządnych mrozów i zaczynam nieśmiało myśleć, że to może jednak wiosna
Ale nie mam zamiaru rozgarniać kopców z róż.
- kajko278
- 500p

- Od: 20 sty 2013, o 17:32
No Sabinko widzę że u Ciebie wiosna rusza pełną parą u mnie jeszcze się ociąga ale pewnie jeszcze kilka ciepłych dni i u mnie też już się coś pojawi 
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Nareszcie znalazłam czas, aby przeczytać wszystko "od deski do deski"
Był to bardzo przyjemny czas, bo świetnie się ciebie czyta, a na dodatek wszystko poparte jest prześlicznymi kwiatami.
Pamiętam swoje początki...jaka ja niedouczona wtedy byłam
Normalnie wstyd się przyznać, co wyprawiałam, ale uczę się i dzięki temu mam coraz mniej wpadek
Był to bardzo przyjemny czas, bo świetnie się ciebie czyta, a na dodatek wszystko poparte jest prześlicznymi kwiatami.
Pamiętam swoje początki...jaka ja niedouczona wtedy byłam
Normalnie wstyd się przyznać, co wyprawiałam, ale uczę się i dzięki temu mam coraz mniej wpadek
- nifredil

Wszystko co dobre szybko się kończy. Słońca dzisiaj u mnie nie uświadczy
Znowu wieje jak szalone a nocą padało..jedynym plusem jest (no właśnie) plusowa temp, nawet nocą. Znalazłam takie prognozy na ten rok, że odechciewa się wszystkiego..bo jeśli faktycznie mają być przymrozki w maju to ja podziękuję.
Kajko, teraz tylko codziennie podglądać czy jest coś nowego..ja też tak mam
heliofitka, dziękuję, że znalazłaś dla mnie chwilkę czasu, ja nadal niedouczona jestem i pomału ogarniam co z czym
Ewo, Joanno, wiem że to dopiero luty, wiem że to podobno kalendarzowa zima i nie ma co szaleć..ale czasem człowiek musi, inaczej się udusi
na ocieplenie klimatu garść zdjęć z lipca
mieczyk abisyński, dwa lata czekałam na pierwszy kwiat..dziwne bo warunki miał a i tak rósł jedynie w liście

crocosmia..mam nadzieję przezimowała. Rok w rok była wykopywana, aż wyczytałam, że może zimować pod kopczykiem..zobaczymy

moje nieszczęsne jeżówki..w sumie miałam już 7 szt..oczywiście z all i oczywiście nie takie jak były zamawiane
zostawiłam sobie 2 różowe i jedną biała resztę oddałam w dobre ręce i..pogodziłam się z faktem, że u mnie jeżówek nie będzie i mam do nich pecha. W tym roku kupiłam 5 kolejnych..tym razem w sprawdzonym miejscu

hiacynt kalifornijski, jeden z niewielu, który przedarł się przez czarnuszkę

moja bidulkowa lawenda, była u mnie pierwszy rok a już przecierpiała 2 przeprowadzki..w tym roku jakoś muszę jej wynagrodzić

wilec..który jest niebezpiecznie podobny do powoju..

malwa, jedyna kwitnąca spośród 5 sióstr. Zaraza była silniejsza niż chęć kwitnienia..takie czarne paskudztwo zjadło pozostałe w 2 tygodnie (2 tygodnie na wielkie, ponad 2m malwy)

winogron mojego M. biały duży i mega słodki
W tamtym roku dosadził 6 czarnych deserowych i jeden biały..wspomina coś jeszcze o różowym i jakimś tam jeszcze.. zaczyna zawłaszczać mi miejsca na powojniki

Kajko, teraz tylko codziennie podglądać czy jest coś nowego..ja też tak mam
heliofitka, dziękuję, że znalazłaś dla mnie chwilkę czasu, ja nadal niedouczona jestem i pomału ogarniam co z czym
Ewo, Joanno, wiem że to dopiero luty, wiem że to podobno kalendarzowa zima i nie ma co szaleć..ale czasem człowiek musi, inaczej się udusi
na ocieplenie klimatu garść zdjęć z lipca
mieczyk abisyński, dwa lata czekałam na pierwszy kwiat..dziwne bo warunki miał a i tak rósł jedynie w liście

crocosmia..mam nadzieję przezimowała. Rok w rok była wykopywana, aż wyczytałam, że może zimować pod kopczykiem..zobaczymy

moje nieszczęsne jeżówki..w sumie miałam już 7 szt..oczywiście z all i oczywiście nie takie jak były zamawiane

hiacynt kalifornijski, jeden z niewielu, który przedarł się przez czarnuszkę

moja bidulkowa lawenda, była u mnie pierwszy rok a już przecierpiała 2 przeprowadzki..w tym roku jakoś muszę jej wynagrodzić

wilec..który jest niebezpiecznie podobny do powoju..

malwa, jedyna kwitnąca spośród 5 sióstr. Zaraza była silniejsza niż chęć kwitnienia..takie czarne paskudztwo zjadło pozostałe w 2 tygodnie (2 tygodnie na wielkie, ponad 2m malwy)

winogron mojego M. biały duży i mega słodki

- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Winogron jest numerem jeden na mojej liście roślin owocowych do kupienia na ten rok
I proszę mi tu nie krytykować em za dosadzanie krzaczków ,mój właśnie zrealizował swoje wielkie chciejstwo ...postawił mnie przed faktem dokonanym...po prostu przywiózł dziś z samego rana do domu dwuletnią sunię rasy owczarek niemiecki o wdzięcznym imieniu...Sabinka

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- merymg
- 200p

- Od: 4 mar 2013, o 14:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze, że już wyszłam z ogrodniczego, bo Twoich zdjęciach znowu by mnie na coś naszło
Myślę, że M nie zabierze Ci dużo miejsca
Małgoś
- nifredil

Beatko, ja marzę o psiaku
Moja babcia miała owczarka niemieckiego Sabę. Śmiali się ze mnie, że brzdącem będąc reagowałam razem z psem na hasło "Saba, chodź"
Winogron to był pomysł spontaniczny. Mój tato jest smakoszem wina, więc przeróżne odmiany winogron wyszukuje, sadzi i testuje. Zięć widać zaraża się tą pasją..tyle, że u nas nie ma na to aż tyle miejsca ile by sobie życzył
póki co patrzę przychylnym wzrokiem na tego nieszkodliwego bzika, będzie sporo smacznego winogronu, a przy dzieciakach zawsze się przyda kolejny krzaczek. Myślę, że M zna umiar
Małgoś, opowiadaj mi tu, jak na spowiedzi, czy mają coś fajnego w tych ogrodniczych, czy jeszcze trochę za wcześnie
..poluję na lilie orientalne i trąbkowe..
Czy mój M ma zieloną pasję??Jakoś nie zauważyłam
Fakt, że wszystkie pomysły z nim omawiam i muszę mieć do tego dużo zdjęć roślin (bo z rozpoznawaniem po nazwach to jeszcze musimy popracować), ale zawsze mi coś podpowie, zasugeruje. Lubi ład i porządek i pomaga jak może przy tym co sprawia mi radość. U mnie zaczyna kiełkować jakiś pomysł, powiem mniej więcej o co chodzi, on idzie do pracy a potem wraca z gotowym rozwiązaniem. Chciałam fajne miejsce na różankę..sama nigdy nie wpadłabym na zrobienie murowanej rabaty, a to był strzał w dziesiątkę
Tak teraz czytam..Ale mu posłodziłam
Małgoś, opowiadaj mi tu, jak na spowiedzi, czy mają coś fajnego w tych ogrodniczych, czy jeszcze trochę za wcześnie
Czy mój M ma zieloną pasję??Jakoś nie zauważyłam
Tak teraz czytam..Ale mu posłodziłam
- merymg
- 200p

No co Ty? z tego co piszesz to masz skarb, głowa z pomysłami i ręce do roboty, czegóż chcieć więcej.
A e-M-om słodzic trzeba często, oni to lubią choć tego nie powiedzą głośno
, zawsze to szybciej zrealizują nasze zachcianki.
W "moim" są lilie ale nie przyglądałam się bo zamówiłam w L...u, ale nie zdzierżyłam i kupiłam kłącza przetacznika, białego irysa, pełnego orlika,łubinu, bulwy calii i mieczyki, no i nasiona trytomy. Oczywiście pojechałam tylko po wielodoniczki
W "Twoim" nabyłam min. doniczki i 3 białe hiacynty............. No i cóż na to poradzę , kocham kwiaty 
W "moim" są lilie ale nie przyglądałam się bo zamówiłam w L...u, ale nie zdzierżyłam i kupiłam kłącza przetacznika, białego irysa, pełnego orlika,łubinu, bulwy calii i mieczyki, no i nasiona trytomy. Oczywiście pojechałam tylko po wielodoniczki
Małgoś
- nifredil

Kochana, jak masz jakieś sprawdzone miejsce do zamawiania lili to dawaj 
- merymg
- 200p

Ja tam 1 raz zamawiam, dziewczyny pisały raczej o nim pozytywnie. Spróbuje wysłać Ci na pw jeśli umiem 
Małgoś
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Cudowne wspomnienia , najbardziej wpadła mi w oko śliczna malwa,jeszcze ich nie mam ale już się zastanawiam nad jej nabyciem