Kaktusy Joanny - annaoj cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lis 2008, o 01:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kaktusy Joanny - annaoj cz.2

Post »

piasek pustyni pisze:Ja się akurat z Tobą zgadzam w każdej części. A i sorki za zakręcenie - wzięłam wypowiedź czarnego za Twoją, Asiu i się wzięłam i odpowiedziałam. Na swoje wytłumaczenie mam to, że całe przedpołudnie było u nas kinderparty, więc jestem z lekko zakręcona. I jutro do pracy po trzech tygodniach, to tak już jestem zmęczona samą myślą.
A do siania muszę Cię namówić. Ja spróbowałam to i Ty musisz, Twoje weki pamiętam, więc nic tylko ...siać ;:108

Edit: Oczywiście, tylko jednak trochę później niż większość, w lutym. I pomidorki, i paprykę, i takie tam. W tym roku zażyczył sobie mój M habanero, więc ciekawa jestem nowości.
habanero pychotka, a jak ładnie pachnie, kiedyś nasadzilem tego pół foliaka to wszyskim rozdawałem bo nie da się tego przerobić, wódeczka z habanero pychotka, nikt nie wypił drugiego kieliszka :twisted:
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:306 ;:306 ;:306
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

banditoo pisze:
piasek pustyni pisze: I pomidorki, i paprykę, i takie tam. W tym roku zażyczył sobie mój M habanero, więc ciekawa jestem nowości.
habanero pychotka, a jak ładnie pachnie, kiedyś nasadzilem tego pół foliaka to wszyskim rozdawałem bo nie da się tego przerobić, wódeczka z habanero pychotka, nikt nie wypił drugiego kieliszka :twisted:
A dasz przepis? Bo właśnie mam ochotę przetestować skalę Scoville'a w dość wysokim stopniu i ja to wiem, że nie da się tego przerobić własnym sumptem ;:306 Chyba z mleczarnią kontrakt podpiszę, ale na pomysł na wódeczkę nie wpadłam... ;:306
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2012, o 21:29

Post »

banditoo pisze:
Ekonomicznie! I niepotrzebne alkomaty! ;:108
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piasek pustyni pisze:A dasz przepis? Bo właśnie mam ochotę przetestować skalę Scoville'a w dość wysokim stopniu i ja to wiem, że nie da się tego przerobić własnym sumptem Chyba z mleczarnią kontrakt podpiszę, ale na pomysł na wódeczkę nie wpadłam...
No jeżeli chcesz marynować to najlepsza jest Jaloro, bo jest ostra ale nie tak że aż niedobrze się robi, słodkawa i twarda ale nie ma takiej twardej skórki
Habaniero wszystkie maja ładny zapach taki owocowy ale może zrobić się niedobrze po zjedzeniu całej, marynowana kiepska, jeszcze chyba gorsza niz surowa bo się rozpływa bardzo miekka jest. Raz dodalem jedną marynowaną do podłoże to żeby podłoże był zjadliwy trzeba było zrobić drugi gar. Praktycznie z wiekszości zrobilem sosy. Dobra zabawa jest na imprezach kiedy komuś uda się wcisnąć żeby zjadł (hasło: na pewno jej nie zjesz :twisted: albo ona słaba jest taka owocowa) . A wódeczka to prosto, do wódeczki imbiru, papryki ile kto chce, można troszkę miodku dla smaku, właściwie dowolność, jak już się przegryzie przecedzić i podawać w kieliszkach schłodzone a następnie patrzymy na reakcje zawodnika po wypiciu :twisted: . Jak będziesz sadzić to właściwie foliak bo na zewnątrz słabo rośnie i uwielbiają je ślimole. Miłej zabawy
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie, no bez foliaka to oczywiste, że nie ma mowy - kilka "zwykłych" gruntowych typowo można, ale nie habanero - z tymi będę miała pierwszy raz do czynienia ale wiem, że tylko w foliaku.
Ale bez tej nalewki się nie obędzie, normalnie wyprodukuję dla samej zabawy :;230 Patent z zachętą do zjedzenia też jak najbardziej kupuję :;230 Dzięki - jak przeżyję taką imprezę, dam kiedyś znać. :;230
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Farel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 17:17

Post »

To ja Ci sprzedam patent na ugaszenie tego ognia, najlepiej sprawdza się tłuste lub zsiadłe mleko, jogurt, można zjeść też coś kwaśnego.
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sebastianie - dzięki za patent, ale to akurat wiem, parę postów wcześniej pisałam, że jak wysieję te najostrzejsze, to chyba kontrakt z mleczarnią podpiszę... Nie wiedziałam tylko o kwaśnym, że tez działa. Wiesz, z paprykami i pomidorami jestem bardziej obyta niż z siewem kaktusów, tylko te habanero i kilka innych ostrych odmian będzie pierwszy raz :;230 A co za tym idzie - wódeczka a'la banditoo również :;230 :;230 Chętnie jakby co porozsyłam spróbować :;230
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja się grzecznie w kolejeczkę piszę... :D
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A z przyjemnością, Henryku, jak najbardziej po zbiorach - jak wszystko wyjdzie- bardzo chętnie i z największą przyjemnością ;:108
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jako, że ta propaganda w moim wątku, to myślę, że też muszę skosztować. :roll: ;:224
Awatar użytkownika
banditoo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

przecież to mój wątek, właściwie to cały internet jest mój i nie bedę tolerował pijaństwa
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zawsze szanuję gospodarzy mnie goszczących, więc oczywiście ;:168 Ja jestem chętna do takich wynalazków, więc z przyjemnością się podzielę, bo przecież nie przerobię w rodzinnym gronie.
Jacuś - jako że dałeś przepis (troszkę go zmodernizuję po swojemu), to i dla Ciebie wystarczy.
Tylko wiecie - po zbiorach, ja będę pamiętać, bez obaw ;:172
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
annaoj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A kto mówi o pijaństwie, papryka przecież zdrowa - toż to jak likarstwo!
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O! ;:173
Zablokowany