Działka P & K - (FIGA)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Grzegorz B

Post »

Kasiu, Kasiu, ale z dziećmi nacudowała, aż z podziwu nie mogę wyjść. Oczko powstało, a ja dopiero teraz je widzę, gdzie ja się włóczyłem ;:223 , na szczęście nie zapomniałem o Waszej działeczce i wyszukałem, chcąc zobaczyć cóż tam u Was nowego. Kasiu muszę przyznać, że kompleks wodno skalniaczkowy ;:215 ;:333 ;:215 , nie wiem gdzie takie wspaniałe kamienie zdobyłaś, ale świetnie pasują i te nowe roślinki ;:80 cudeńka w każdym calu :wink:
Widzę, że dbasz nie tylko o ludzkie podniebienia, ale i ptaki mają odjazdową restaurację. Od Ciebie nikt nie może wyjść z pustym żołądkiem. A ja się spóżniłem na placek ze śliwkami :( , nie wiem jaka jest różnica w smaku gdy śliwki są na górze czy na dole, ale nie ma to dla mnie znaczenia, bo takie ciacha zjadam bardzo szybciutko, szkoda że się spóźniłem. Może będzie jeszcze okazja posmakować Twoich wybornych wypieków. Na co przyznam się skrycie liczę :oops:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasieńko - proszę pokaż jeszcze trochę jesiennych widoczków z ogródka i okolicy , bo smutno tu bez Ciebie. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziękujemy pięknie za odwiedziny :P
Obiecuję że jak tylko czas pozwoli to wybiorę się na spacerek i cyknę kilka fotek :P
Grzesiu dzięki za słowa uznania :P ale te pochwały za skalniaczek i oczko należą się Babci, Pati i Konradowi :oops: ja poszłam na gotowe :oops:
Emil ( młodszy syn ) zaopatrzył ich w cebulki :P
M służy radą, sprzętem i współtworzy ( przycinki, wycinki, przebudowę ) majsterkuje :P
Ja zajmuję się kupnem roślinek i zaopatrzeniem grillowym :P
Grażynki obiecuję że częściej tu będę podrzucała jakieś nowe fotki i specjalnie dla Grzesia jakieś łakocie :P
Pozdrawiam serdecznie :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Tworzycie bardzo zgraną, chciałoby sie rzec "silną grupę pod wezwaniem" :lol:
Przy takiej pracy zespołowej to zarówno sama działeczka jak i zycie działkowe bedzie wspaniale kwitło cały sezon! Szkoda, ze nadszedł juz czas na zimowy sen :( Ale jeszcze parę fotek, zanim snieg spadnie, przyda się tutaj, bo jak stwierdziła Grazynka - parafrazując stara piosenkę -
ten wątek jest smutny bez Ciebie... ;:224
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Dużo udało wam się zrobić w tak krótkim czasie a ciacho pycha. Dziękuję!!! :D
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś kupiłam róże Burgund :P i pnące Rosarium :P
Teraz tylko trzeba jechać wsadzić :P
Jeśli w sobotę będzie sprzyjająca pogoda :P :arrow: trzeba będzie wybrać miejsce :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Sobota minęła a róże nie wsadzone, bo chyba nie pojechałaś zimą sadzić róż.
Ale nie przejmuj sie jeszcze będzie kilka ładnych dni.
Ja kupiłem kilka krzaków czarnej porzeczki i też czekam na troszkę lepszą pogodę.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krzysiu róże nie wsadzone :oops:
Pogoda swoją drogą była paskudna :evil: a i ja wyszłam z pracy po 13 i jeszcze jakieś zakupy i obiad i już było późno, więc dzieci w tygodniu pójdą i wsadzą :P ja znowu będę do domu wracała około 19 :cry: więc nie będzie kiedy :P ale obiecali że cykną jeszcze kilka fotek to zaraz wstawię :P
Pozdrawiam :P

Byłeś w palmiarni na wystawie :?:
Ja idę jutro ( dziś ) :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Witaj Kasiu!
Właśnie zrobiłam sobie krótki spacer po Waszej wspólnej działce i przypomniały mi się nasze początki - porządki z działkami. Bardzo dużo ciężkiej pracy wykonaliście ;:63
A jak za jakiś czas usiądziecie sobie, np. przy grillu w ciepły wieczór, to z satysfakcją i uśmiechem popatrzycie na swój ogród i ogrom wykonanej pracy. :P
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kupiłam dziś za całe 4 zł dwie sadzonki tylko jeszcze muszę coś o nich poczytać :P
Obrazek Obrazek
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

2 sadzonki za 4zł? Gdzie się robi takie zakupy? tak, to mi sie udało tylko na wystawie lilii w Rybniku.
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izo w Nomi był cały stojak zastawiony takimi cudakami za 0.50 zł 1zł i 2 zł :P
Moje linki
KATARZYNA
Grzegorz B

Post »

FIGA pisze:Izo w Nomi był cały stojak zastawiony takimi cudakami za 0.50 zł 1zł i 2 zł :P
A ja mieszkam na takim odludziu, że o takich okazjach mogę tylko pomarzyć :( . Jakś czas temu była promocja aż 50%, cieszyłem się, że okazyjnie kupiłem. Jednak jak w necie poszperałem, to się okazało, że w takich cenach te rośliny są sprzedawane. Nawet nie przypuszczczałem, że jest tak bezwzględne zdzierstwo :evil:
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz to chyba wszędzie wysprzedają co się da :P bo niektóre to nie wiadomo co tam rośnie takie zasuszone :cry: albo zarośnięte trawą i chwastami :cry: ale nieraz się coś ciekawego trafi :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

U nas nie ma Nomi :( Ani Obi.
Niech Ci te roslinki łądnie rosną Kasiu :D
ODPOWIEDZ