Jest zachwycająca
Kwiatki prawie wszystkie
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiatki prawie wszystkie
Irminko, no rozśmieszyłaś mnie opowieścią o dali sąsiedzkiej
Ale na twoim miejsu pewnie też bym się uparła by dostać ją wcześniej. Choć pytanie czy jestem aż tak asertywna
Jest zachwycająca
Warto było...
Jest zachwycająca
- irminka

- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Kasiu, w przyszłym roku będziesz nas czarowała kompozycjami z werbeną, jestem tego pewna
Kasiu, przejrzę jeszcze raz Twój wątek, bo nie zapamiętałam róży z patio i popatrzę też na jednopłatkowe. A czy planujesz nowe rabaty bylinowe?
Pelagio Agnieszko, też uwielbiam trawy, połączenie z floksami jest przypadkowe, ale wygląda to tak naturalnie. Mam dwa nowe floksy i obowiązkowo dosadzę przy nich Morning Light
Masko, wszystkie onętki, które są od początku bardzo grube, zielone, silne i mają dużo tych marchewkowych liści, usuwam zdecydowanie, bo wyrastają z nich potem wielkie krzaki, które nie dopasowują się do niczego, a wręcz potrafią w brzydki sposób zdominować rabatę i wcale nie mają też za dużo kwiatów. Pozostawiam liche, słabo na pozór wyglądające roślinki, a one potem pięknie rozkwitają i mają właściwe proporcje. Nie dajmy się zatem zwieść niektórym onętkom
Historii 'sąsiedzkiej' dalii ciąg dalszy. Jolu, moja śmiałość ma swoje uzasadnienie, bo czasami patrząc na ogród sąsiada ulegam złudzeniu, że znalazłam się u siebie. Jestem 'zdesperowana' zarówno w rozdawaniu kwiatów, ale też w ich zdobywaniu ( na wsi jestem 'pani kwiatowa'
choć można różnie to odbierać, mi się podoba). Mam nadzieję, że mimo lipcowego przesadzania Różowa Dalia będzie miała bulwy do podziału
Niestety, zniszczyłam kartę pamięci i chyba nie będę miała sierpniowych zdjęć

Kasiu, przejrzę jeszcze raz Twój wątek, bo nie zapamiętałam róży z patio i popatrzę też na jednopłatkowe. A czy planujesz nowe rabaty bylinowe?
Pelagio Agnieszko, też uwielbiam trawy, połączenie z floksami jest przypadkowe, ale wygląda to tak naturalnie. Mam dwa nowe floksy i obowiązkowo dosadzę przy nich Morning Light
Masko, wszystkie onętki, które są od początku bardzo grube, zielone, silne i mają dużo tych marchewkowych liści, usuwam zdecydowanie, bo wyrastają z nich potem wielkie krzaki, które nie dopasowują się do niczego, a wręcz potrafią w brzydki sposób zdominować rabatę i wcale nie mają też za dużo kwiatów. Pozostawiam liche, słabo na pozór wyglądające roślinki, a one potem pięknie rozkwitają i mają właściwe proporcje. Nie dajmy się zatem zwieść niektórym onętkom
Historii 'sąsiedzkiej' dalii ciąg dalszy. Jolu, moja śmiałość ma swoje uzasadnienie, bo czasami patrząc na ogród sąsiada ulegam złudzeniu, że znalazłam się u siebie. Jestem 'zdesperowana' zarówno w rozdawaniu kwiatów, ale też w ich zdobywaniu ( na wsi jestem 'pani kwiatowa'
Niestety, zniszczyłam kartę pamięci i chyba nie będę miała sierpniowych zdjęć

-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ups, z tą kartą to źle, ale chyba masz zarchiwizowane na jakiejś "chmurce"? Nie możesz ich skopiować? Chyba że miałaś jeszcze nie publikowane to wtedy klops 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To wielka strata cały sierpień, kiedy tyle się działo w ogrodzie! Irminko tutaj też jesteś Pani Kwiatowa
A za opiekę nad onętkami serdecznie dziękuję! już mam ochotę w przyszłym roku zastosować Twoje skracania roślin, tym bardziej że potwierdzili tą metodę Anglicy w GW.
A za opiekę nad onętkami serdecznie dziękuję! już mam ochotę w przyszłym roku zastosować Twoje skracania roślin, tym bardziej że potwierdzili tą metodę Anglicy w GW.
- irminka

Jolu, już wiem, że nie odzyskam zdjęć. Kwiaty to trudno, ale koty polujące na dachu nie powtórzą się, niestety
Masko musiałam brać korepetycje u tych Anglików, sama z siebie niczego jeszcze nie wymyśliłam
Przycinam dzielżany, floksy, marcinki, nie tylko później kwitną, ale są dzięki temu mocniejsze, bardziej zwarte i nie wykładają się po burzy
Zdjęcia dzisiejsze
Deszcze były tak silne, że werbena prawie leży. Ale dzięki temu dobrze widać, jak długo jeszcze trzeba czekać na nasiona

Masko musiałam brać korepetycje u tych Anglików, sama z siebie niczego jeszcze nie wymyśliłam
Deszcze były tak silne, że werbena prawie leży. Ale dzięki temu dobrze widać, jak długo jeszcze trzeba czekać na nasiona

- Maska

- Kontakt:
Irminko no to masz układy z górą skoro Ci podlali
moja werbena w takim samym stanie, a nasionka to dopiero koło listopada zbierałam! a takie śliczne dzielżany u mnie też rosną!
Anglicy cięli jeszcze rozchodnika okazałego.
Anglicy cięli jeszcze rozchodnika okazałego.
-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Irminko przyszłam nałapać obrazków na dobre sny
U Ciebie można napaść oko
Cudowne ,sielskie zestawienia
Raj na ziemi
Raj na ziemi
marzenia się spełniają! Dana
- irminka

- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Oba pachnidła śliczne. Tytoń miałam rok temu i liczyłam, ze sam się wysieje, ale zrobił mi ksikusa i się nie wysiał. Mam nasionka i sama go posieję za rok. Zapach...ach.
Mistrzymi kompozycji, zwiewnych rabat, no jak ulał PANI KWIATOWA
Mistrzymi kompozycji, zwiewnych rabat, no jak ulał PANI KWIATOWA
- irminka

-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Za wczorajsze cudności dziękuję
Rutewka piękna ...muszę poczytać o niej co nie co ,bo nie znam tej roślinki a widzę ,ze warto ja zaprosić do ogrodu .Cudna
Rutewka piękna ...muszę poczytać o niej co nie co ,bo nie znam tej roślinki a widzę ,ze warto ja zaprosić do ogrodu .Cudna
marzenia się spełniają! Dana
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Rutewka bardzo delikatna jest i wręcz koronkowa! W wielu miejscach by pasowała
Piękne zdjęcie!
Piękne zdjęcie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Maska

- Kontakt:
Rutewka prześliczna, zakochałam się w rutewkach
Tytoń mam pierwszy rok i też mnie zauroczył tylko trzeba go będzie podciąć w przyszłym roku, bo zdominował grządkę - jest podobno też niski
a te białe czosnki (?) to teraz Ci kwitną?
Tytoń mam pierwszy rok i też mnie zauroczył tylko trzeba go będzie podciąć w przyszłym roku, bo zdominował grządkę - jest podobno też niski
- irminka

Danusiu, rutewka pójdzie wzwyż, w boki, ale kwiatki będą jak najmniejsze klejnociki
Miłko, ale ile miałam podejść do tego drobiazgu
Masko, podzielam miłość do rutewki
Chciałabym, żeby tytonie zdominowały mój ogród, tak było wczesną jesienią dwa lata temu, teraz mam ich za mało. Białe czosnki właśnie teraz kwitną, mam je po raz pierwszy, wyciągnęłam od koleżanki, ale bez nazwy. Może ktoś wie, są dość wysokie
Justynko, gościsz często na Wyspie, prawda? A ja Was podczytuję bezustannie i ślę Wyspiarkom pozdrowienia
Zdjęcie-niezdjęcie, wejście do domu

Nowa jeżówka Leilani
Miłko, ale ile miałam podejść do tego drobiazgu
Masko, podzielam miłość do rutewki
Justynko, gościsz często na Wyspie, prawda? A ja Was podczytuję bezustannie i ślę Wyspiarkom pozdrowienia
Zdjęcie-niezdjęcie, wejście do domu

Nowa jeżówka Leilani