A pewno jak obejdę to trzeba będzie zaczynać od początku.
Zielony Zakątek !!!
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielony Zakątek !!!
Ja też ciągle skubię, bo nie zdążyłam jeszcze obejść całego ogrodu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bunia79
- 500p

- Od: 25 cze 2012, o 23:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Superaśny "tulipanowy"ogródek!!! Podziwiam zarówno Twoje roślinki, jak też szczęśliwą rodzinkę (życzę duuużo zdrówka córci).
Jejku, jak ja bym chciała mieć taką fajną, równą teściową, która zrozumie to ciągłe grzebanie w ziemi :215 .Muszę koniecznie odwiedzić jej ogródek.
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
Jejku, jak ja bym chciała mieć taką fajną, równą teściową, która zrozumie to ciągłe grzebanie w ziemi :215 .Muszę koniecznie odwiedzić jej ogródek.
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
- gosiaczek12a11
- 500p

- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Grażynko - Tak tak tu się skończy a już inne miejsce woła
zwłaszcza warzywnik który jest po prostu bezlitosny pod tym względem , co roku wkopujemy cały kompost jaki wyprodukujemy warzywka ładnie rosną , ale zielsko chyba jeszcze bardziej 
Bogusiu - Fajnie że ci się podoba tulipanki już niestety przekwitają , jeszcze kilka się ostało ale to już końcówka teraz z utęsknieniem czekam na lilie. Córeczka już w fantastycznej formie nie myślałam że tak super to zniesie dzielnie się trzymała i już nawet chodzi do szkoły . Teściowa to dopiero lubi grzebać w ziemi
ja przy niej to pikuś a u niej to dopiero jest co oglądać
Pozdrawiam
Niestety ostatnio trochę nieobecności brak czasu praca którą na szczęście mogę wykonywać w domku ale zajmuje sporo czasu i nawet w niedziele i święta nie mam wolnego
dzieciaczki które już troszkę podrosły ale nadal potrzebują dużo uwagi i czasu , no i oczywiście dom czyli zakupy , obiady i porządki i czas na działce , czas przyjemny ale wszystko razem trzeba pogodzić na szczęście się to jakoś udaje . Ale forum zaniedbałam
Niestety nie mogę dodać zdjęć gdyż baterie do aparatu strajkują ale spróbuje jutro zrobić kilka zdjęć bo troszkę chciała bym pokazać .
Pozdrawiam Gosia
Bogusiu - Fajnie że ci się podoba tulipanki już niestety przekwitają , jeszcze kilka się ostało ale to już końcówka teraz z utęsknieniem czekam na lilie. Córeczka już w fantastycznej formie nie myślałam że tak super to zniesie dzielnie się trzymała i już nawet chodzi do szkoły . Teściowa to dopiero lubi grzebać w ziemi
Niestety ostatnio trochę nieobecności brak czasu praca którą na szczęście mogę wykonywać w domku ale zajmuje sporo czasu i nawet w niedziele i święta nie mam wolnego
Niestety nie mogę dodać zdjęć gdyż baterie do aparatu strajkują ale spróbuje jutro zrobić kilka zdjęć bo troszkę chciała bym pokazać .
Pozdrawiam Gosia
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bo na pewno sporo już Ci nowych roślin kwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gosiaczek12a11
- 500p

Tak jak obiecałam kilka fotek niewiele ale sukcesywnie będę coś wrzucać nowego !!!
Na początek jedne z ostatnich Tulipanów moje długo wyczekiwane ICE CREM

I jeszcze ICE CREM każdy w innej fazie rozkwitu

Clematis BAŁTYK wielkokwiatowy

Faktycznie ma duże kwiaty

Jeszcze jeden nie dobitek

Róża Pnąca wsadzona jesienią w końcu w realu zobaczę jak kwitnie

Na sam koniec białe kwiatuszki bardzo urocze w pełnym słońcu ale chyba bardzo boją się ciemności bo już pod wieczór wszystkie schowane

Wieczorkiem postaram się dodać zdjęcie kwiatka jaki dostałam od moich pociech na dzień mamy zdjęcia już robiłam ale jakieś kiepskie wyszły i zupełnie nie oddają jego uroku a właściwie jej uroku bo to forsycja drzewko
Na początek jedne z ostatnich Tulipanów moje długo wyczekiwane ICE CREM

I jeszcze ICE CREM każdy w innej fazie rozkwitu

Clematis BAŁTYK wielkokwiatowy

Faktycznie ma duże kwiaty

Jeszcze jeden nie dobitek

Róża Pnąca wsadzona jesienią w końcu w realu zobaczę jak kwitnie

Na sam koniec białe kwiatuszki bardzo urocze w pełnym słońcu ale chyba bardzo boją się ciemności bo już pod wieczór wszystkie schowane

Wieczorkiem postaram się dodać zdjęcie kwiatka jaki dostałam od moich pociech na dzień mamy zdjęcia już robiłam ale jakieś kiepskie wyszły i zupełnie nie oddają jego uroku a właściwie jej uroku bo to forsycja drzewko
- gosiaczek12a11
- 500p

- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Piękny prezent. Teraz tylko się na tym leżaczku położyć i wąchać fuksję. 
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Gosia! Wkładasz w swój ogródek dużo serca i to widać. Dobre efekty! Nawet śniedek w Twoim ujęciu potrafi być piękny (a nie uciążliwy, jakim się staje po pewnym czasie). Tak trzymaj!

- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu ależ cudowny prezent dostałaś!!!
Hosta tez robi wrażenie
Hosta tez robi wrażenie
- gosiaczek12a11
- 500p

Dorotko - na leżaczku chętnie poleżę ale póki co pogoda paskudna , może choć długi weekend pogoda się z lekka poprawi
Jacku - Staram się aby było ładnie bo w takim miejscu fajnie się potem odpoczywa , oby tylko na ten odpoczynek potem znaleźć czas
Przypuszczam że chodzi ci o te białe kwiatki że z czasem są kłopotliwe tak ? póki co na rzazie nie sprawiają kłopotu z tym że muszę przyznać że liście są okropne leżą bez życia przysłaniając wszystko wokół nich ale zobaczymy najwyżej wykopie
Renatko - Fakt prezencik przesłodki
a co do Hosty to jest wprost nie samowita jest posadzona w drewnianej donicy " wykonania mojego męża " już cztery lata nigdy nie przemarza a co najdziwniejsze obok niej jest druga donica w której rośnie iglak , jakaś miniaturka którą formuje na bonsai - amatorsko i też nie przemarzł
Jacku - Staram się aby było ładnie bo w takim miejscu fajnie się potem odpoczywa , oby tylko na ten odpoczynek potem znaleźć czas
Renatko - Fakt prezencik przesłodki
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Śniedki (tak, to te białe) rosną w nieładzie to raz ale dwa, że okropnie się sieją. Po pewnym czasie rosną wszędzie 
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Wpadłam z rewizytą 
Śliczne początki wiosny - tyle się czekało na nią a teraz już dawno zapomniało. W domku też zauważyłam masz ślicznie urządzone.
Dzieci widzę już podrośnięte
Tulipany pięknie kwitły..A ten Ice Cream
prześliczny ..
Będę zaglądać
Śliczne początki wiosny - tyle się czekało na nią a teraz już dawno zapomniało. W domku też zauważyłam masz ślicznie urządzone.
Dzieci widzę już podrośnięte
Tulipany pięknie kwitły..A ten Ice Cream
Będę zaglądać
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosieńko
jestem z rewizytą .Bardzo podobają mi się Twoje roślinki,a w szczególności Tulipanki
i coś co bardzo bym chciała. Fuksja na pniu 
- gosiaczek12a11
- 500p

Jacku - chyba nie będzie aż tak źle będę ich pilnować ażeby nas nie opanowały
Agnieszko - Tak dzieciaczki już maja Alicja 6 lat Kubuś 5 lat czas szybko leci nawet nie wiem kiedy to tak szybko minęło , ale cóż czas płynie do przodu . A co do urządzania domu po prostu to uwielbiam lubię ładne dodatki , śliczne bibeloty nie lubię przesytu wszystko z sobą musi współgrać lubię blask świec wieczorem i przepiękny zapach wanilii . Czasami aż się zastanawiam jak to jest czy ja nie mogę mieć jedne zamiłowania na które będę miała mnóstwo czasu ? chyba nie ! I tak Kwiatki i Warzywka , dekoracja swojego wnętrz a oprócz tego lubię słuchać muzyki ale nie tylko tak że włączę i słucham szperam w internecie szukam nietuzinkowych utworów czytam o wykonawcach jednym słowem wgłębiam się też w rzeczy teoretyczne . Ale jak bym miała z czegoś zrezygnować to by dopiero było trudne i chyba nie wykonalne !!!
Gosiu - Dziękuje za rewizytę fajnie że Ci się podoba Fakt najwięcej mam Tulipanów i Lili Tulipany już kończą swój spektakl ale za to lilie dopiero zaczną już się doczekać nie mogę . Jest też kilka innych ale jednak przewaga Tulipanów i Lili których jesienią na pewno przybędzie obym jednak zachowała zdrowy rozsądek
Teraz kilka zdjęć i uciekam poskubać

Z innej beczki . Azalia pięknie kwitła ale czy powtórzy kwitnienie ?

Truskawkowy narożnik , jak je sadziłam zachowałam rozsądne odległości , ale one pokryły każdą lukę są niesamowite . Pięknie się rozrastają mają duży smaczny owoc

Warzywnik mały ale upchałam wszystko co się dało
nawet na samym końcu wsieje szczaw , mam nadzieje że wzejdzie . Będzie miała troszkę mało słońca , ale mam nadzieje da sobie radę

Agnieszko - Tak dzieciaczki już maja Alicja 6 lat Kubuś 5 lat czas szybko leci nawet nie wiem kiedy to tak szybko minęło , ale cóż czas płynie do przodu . A co do urządzania domu po prostu to uwielbiam lubię ładne dodatki , śliczne bibeloty nie lubię przesytu wszystko z sobą musi współgrać lubię blask świec wieczorem i przepiękny zapach wanilii . Czasami aż się zastanawiam jak to jest czy ja nie mogę mieć jedne zamiłowania na które będę miała mnóstwo czasu ? chyba nie ! I tak Kwiatki i Warzywka , dekoracja swojego wnętrz a oprócz tego lubię słuchać muzyki ale nie tylko tak że włączę i słucham szperam w internecie szukam nietuzinkowych utworów czytam o wykonawcach jednym słowem wgłębiam się też w rzeczy teoretyczne . Ale jak bym miała z czegoś zrezygnować to by dopiero było trudne i chyba nie wykonalne !!!
Gosiu - Dziękuje za rewizytę fajnie że Ci się podoba Fakt najwięcej mam Tulipanów i Lili Tulipany już kończą swój spektakl ale za to lilie dopiero zaczną już się doczekać nie mogę . Jest też kilka innych ale jednak przewaga Tulipanów i Lili których jesienią na pewno przybędzie obym jednak zachowała zdrowy rozsądek
Teraz kilka zdjęć i uciekam poskubać

Z innej beczki . Azalia pięknie kwitła ale czy powtórzy kwitnienie ?

Truskawkowy narożnik , jak je sadziłam zachowałam rozsądne odległości , ale one pokryły każdą lukę są niesamowite . Pięknie się rozrastają mają duży smaczny owoc

Warzywnik mały ale upchałam wszystko co się dało

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Bardzo ładny wystrój okna