W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311
Beatko-Norbitka te lewizje kupowane były w Elizówce, w hali kwiatowej (to chyba halaB) ale niestety nie wiem w którym boksie.
Beatko-AnastazjaB ja również bardzo lubię lewizje.
Beatko-AnastazjaB ja również bardzo lubię lewizje.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko , takie lewizje co roku kupowałem , jednak tylko ''po kupnie '' takie miałem. Teraz kupiłem maluchy i widzę, że nieżle zapowiadają się. Mam 4 , w ogrodniczym stoją jeszcze z poprzedniego roku , po całe 3 zeta , wezmę resztę.
Teraz fiołek malutki , strzeż się jak urośnie
Wielka kępa. Sadzonki w niepowołanym miejscu kasuj wcześniej , jak jeszcze mały. To fiołek motylkowaty , nie pachnie.

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Iwonko a ile kosztowały?
Jadę w środę do Lb (jak nie zapomnę) to ich poszukam
Jadę w środę do Lb (jak nie zapomnę) to ich poszukam
- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Cudowna roślina 

Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Piękne lewizje. Moje dwie przezimowały są malutkie i takie jakieś po zimie bidne...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- IWONA1311
Tadziu ja sobie zdaję sprawę że te lewizje takie wypasione to będą tylko teraz potem to może być i ciężko z ich przezimowaniem bo widać że to w szklarni pędzone, ale co tam niech sobie rosną...U ciebie w ten ogrodniczy jakoś lepiej zaopatrzony niż u mnie i lewizje i psizęby w doniczkach u mnie nic, ciągle to samo i nic ciekawego.
Beatko były po 5 zł, jak będziesz w Elizówce to z tamtąd do mnie już tylko 10 min drogi więc zapraszam na kawkę.
Ewa masz rację cudowne są ale zobaczymy jak przetrwają zimę i czy za rok zakwitną.
Beatko ja mam jedną przezimowała nawet nieźle, zobaczymy czy zakwitnie. Teraz to mi tylko białej brakuje, ale ta sąsiadka jedzie na giełdę jeszcze w poniedziałek to może ją poproszę o małe zakupy jeszcze raz, a może sama się wybiorę...
Beatko były po 5 zł, jak będziesz w Elizówce to z tamtąd do mnie już tylko 10 min drogi więc zapraszam na kawkę.
Ewa masz rację cudowne są ale zobaczymy jak przetrwają zimę i czy za rok zakwitną.
Beatko ja mam jedną przezimowała nawet nieźle, zobaczymy czy zakwitnie. Teraz to mi tylko białej brakuje, ale ta sąsiadka jedzie na giełdę jeszcze w poniedziałek to może ją poproszę o małe zakupy jeszcze raz, a może sama się wybiorę...
- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Iwonko, bardzo dziękuję za zaproszenie, ale jak jadę po towar to z synem i zwykle pędem
bo nie tylko Giełda jest naszym celem.

- promyk
- 200p
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Witaj Iwonko tylko pozazdrościć takich widoków....piękna magnolia, a i fiołek śliczny ja u siebie też ostatnio znalazłam fiołka czyżby Tadzio i mi podrzucił...... 

Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Promyczkowy przed ogródek
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Iwonka, ten fiołek motylkowaty podobny do odm. 'Priceana'. Może porównaj jeszcze w necie ale to własnie on ma takie delikatne fioletowe żyłki na płatkach.
- IWONA1311
Beatko
Sylwia ja też zazdroszczę sąsiadom tego widoku, z okna jednego pokoju to widac tylko jej kwiaty, szkoda że ona nie rośnie u mnie ale może i ja kiedyś się dorobię magnolii.
Jacku dzięki za info o fiołku, ja je sadzę ale nie ważne są dla mnie ich odmiany.
Dziś dla Was troszkę moich tulipanków
na początek Tarda

takie jeszcze zakwitły w kępce w której były botaniczne, ale to nie są takie same?

"babcine" od Tadka

i inne

na razie to tyle, teraz czas znów do ogródka, ciąg dalszy plewienia, bo tych deszczach to chwasty rosną jak głupie, jak zdąże to jeszcze przesadzę mini różyczki.

Sylwia ja też zazdroszczę sąsiadom tego widoku, z okna jednego pokoju to widac tylko jej kwiaty, szkoda że ona nie rośnie u mnie ale może i ja kiedyś się dorobię magnolii.
Jacku dzięki za info o fiołku, ja je sadzę ale nie ważne są dla mnie ich odmiany.
Dziś dla Was troszkę moich tulipanków
na początek Tarda

takie jeszcze zakwitły w kępce w której były botaniczne, ale to nie są takie same?

"babcine" od Tadka

i inne

na razie to tyle, teraz czas znów do ogródka, ciąg dalszy plewienia, bo tych deszczach to chwasty rosną jak głupie, jak zdąże to jeszcze przesadzę mini różyczki.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak tu nie kochać tulipanów .Prześliczne. 

- IWONA1311

Masz rację tulipany są piękne choć u mnie już trochę wyginęło bo ja ich nie wykopuję.
Na dobranoc mam jeszcze kilka fotek, a to już ostatnia moja sasanka, myślałam że nie zakwitnie bo była strasznie mała, ale ma kilka maleńkich kwiatuszków

żonkile miąły być inne a do tego sadzone były 3 lata temu i dopiero teraz zakwitły

iryski

pomalutku zaczynają rozkwitać poduchy floksów

modrzew się zazielenił

zaczynają też rozwijać się paprocie i okazało się że jednak wszystkie które miałam mi przezimowały, więc pewnie w tym roku przybędzie coś nowego

a taką azalię dzisiaj sobie sprawiłam, pojechałam do ogrodniczego po korę a że kory nie było to jest azalia

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tarda to moje ulubione tulipanki.... są prześliczne , masz piękną kępkę
Pozostałe też piękniusie, z daleka przyciągają wzrok
Iwonko masz cudny kolor sasanki.... takie głębokie bordo
u mnie chyba pojawiła się podobna sieweczka 

- IWONA1311
Aguś witaj i dziękuje w imieniu moich tulipanków. Sasanka ma faktycznie ładny kolorek, ale jest bardzo mała, więc bardzo się cieszę że zakwitła to będę mogła zebrać z niej nasionka i sobie wysiać, bo boję się że ona zginie, bo mam ją już ładnych kilka lat a przesadzenie jej nie pomogło, wręcz przeciwnie.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko jeśli ma parę lat to jest normalne, ze marnieje, bo sasanki to krótkowieczne roślinki. Ładnie odmładza je przesadzenie , ale tylko wtedy, gdy połączone jest z podziałem kępki, bo samo przesadzenie niestety roślinki nie odmłodzi.....
Z wysiewem świetny pomysł, mogą pojawić się śliczne sieweczki
Z wysiewem świetny pomysł, mogą pojawić się śliczne sieweczki