Arabella
No właśnie te robaki ,por miałam cudny .Letni ok zdążyłam zjeść w póznym zimowym już miałam gości .Wiem chemia ale por z gośćmi do wyrzucenia ,co z tego że ten zimowy jeszcze na grządce pięknie przezimował ale nie da się go wykorzystać.
Proszę napisz kiedy pryskać żeby nie mieć takich lokatorów .
Pozdrawiam Małgosia
Kornel - dzięki za informację. Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z ogródkiem a por zamierzam wyrywać gdy już urośnie wystarczająco i go mrozić. Tak robiłam w zeszłym roku - miałam sadzonki kupne ale nie mam pojęcia czy wczesne czy późne. Wszystkiego się dopiero uczę.
Johna jeśli masz zamiar wyrywać na jesieni pory ,to jak najbardziej odpowiednie są pory wczesne. Dokup nasiona Starozagórski Kamush i posiej je. Będziesz miała porównanie ,które będą lepsze dla Ciebie.
Czyjeś niepowodzenie cieszy nas tak samo , jakbyśmy my sami odnieśli jakiś sukces.-NN
Dziewczyny mam pytanie, chodzi mi o wysianie pora w zimnym inspekcie? da radę czy lepiej nie próbować i wysiać na parapet - miejsca brakuje na wszystkich parapetach
Odnośnie pryskania -mam zapisane ,że pory powinno pryskać się pierwszy raz pod koniec maja, po 10 dniach powtórzyć ,ale aby był już czerwiec.Następny oprysk wykonujemy pod koniec sierpnia i po 10 dniach powtórzyć ,ale aby był już wrzesień .
Ma to związek z tym ,że w tych wymienionych okresach jest wylot samic które składają jajka w szczypiorze cebuli,porach.
Czyjeś niepowodzenie cieszy nas tak samo , jakbyśmy my sami odnieśli jakiś sukces.-NN