Kochani i znów zrobiło się szaro - buro i ponuro... Odwilż i leje jak z cebra... Ptaszory w lesie robią się coraz głośniejsze, chyba to znak, że wiosna tuż tuż...
Aguś mam nadzieję, że tymi dzisiejszymi, choć mokrymi fotkami humorku Ci nie zepsuję. To w końcu uwieczniony tylko letni, ciepły deszczyk
Anushka Dziękuję

Fryzurka krótka, bo bardzo wygodna

Nic się nie martw, nawet późno kupione, jeśli w donicy to możesz sadzić cały sezon, zawsze się coś fajnego wymodzi! Trzymam kciuki!
Madzia - Variegata chcieć znaczy móc! To najlepsza motywacja, a skalniaczki są bardzo wdzięcznym elementem w ogrodzie. Będę kibicować.
Reniusia ja już też chcę wiosnę!!! Już czuć w powietrzu... Nareszcie po nowych lekach jest niemal dobrze! Dziękuję Kochana
Madzia - Lulka ano podobno te "dzisiejsze" grypy tak mają, że ciężko się ich pozbyć. Ale wreszcie jest nieźle!

Hmmm... cały ogród wielkości mojego skalniaka? Być to może, skalniaczek jest dość rozłożysty, powierzchnię ma niekiepską, ale inne rosliny. Dzięki Twoim roślinkom zróżnicowanym wzrostem wygląda na duuuużo większy. Gdzieś ostatnio widziałam efekt powiększenia ogrodu za pomocą lustra. Lustro było przy ogrodzeniu, wbite do ziemię na szpikulcach jak do montażu pergol, w drewnianej postarzonej ramie. Efekt piorunujący!
E - Babciu zapraszam jak najczęściej! Postaram się w tym roku zrobić więcej optymistycznych letnich fotek!
Kasiu był czas, kiedy za bardzo byłam zajęta zakopywaniem gruzu pod skalniak, był czas kiedy nie było ani minuty, aby pomysleć co zrobić na tej ziemi wokół domu, na szczęście nadszedł czas, kiedy mogłam się bardziej spokojnie przyjrzeć i właśnie stwierdzić - jest bardzo daleko od ok - a co za tym idzie, zacząć to zmieniać! Najważniejsze żeby mieć wizję! Potem zostaje metodyczne działanie. Oczywiście, ogrodomaniacy ciągle coś zmieniają, i z pewnością wciąż będą zmieniać - dzięki zmianom żyje się o wiele ciekawiej. A ileż w tym wszystkim frajdy... nie do opisania!

Nietrudno coś wymyślić kiedy się ogląda tyle fantastycznych ogrodów z FO! Niech żałuje ten, kto tego nie widział!
W wieżyczce za bardzo nie ma co pokazywać, nie jest jakaś bardzo obszerna, na stojąco wchodzą dwie osoby, a siedzieć może jedna. Stoją tam grabki, szpadle, łopatki, motyczki... węgiel drzewny do grilla. Niezbyt duże to, ale wygodne.
Obiecane trochę mokre fotki - można zatęsknić za ciepłym, letnim deszczem...