Lukrecjowy ogród - metamorfozy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Lukrecjowy ogród - metamorfozy

Post »

Ja chce taki skalniak ;:oj
No po prostu jak patrze na efekty jakie osiągnęłaś to od razu chce mi się ciężko orać u siebie :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nelciu, jaki cudny awatarek ;:oj
Jak samopoczucie?
Mam nadzieje, że choróbsko ci odpuszcza ;:168
Skalniak cudny, ja ju ż chcę wiosne!!! ;:223

Miłego!!!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Niezle Cię ta grypa dopadla ;:124
Chciałam zauważyć, ze Twój skalniak jest wielkości mojego OGRODU ;:306
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj kochana znowu wpadam i cudeńka oglądam ;:oj dziękujeza miłe wrażenia ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
muminek
200p
200p
Od: 26 mar 2008, o 15:22
Kontakt:

Post »

Ten ogródek skalny będzie mi spędzał sen z powiek. Co tam moje widoczki do tego, który właśnie zaprezentowałaś! Ja ciągle miotam się między starym a nowym i nie wiem, jak wszystko zaaranżować,żebym mogła powiedzieć: To jest to!
No cóż - chyba wszyscy ogrodomaniacy tak mają - ciągle coś zmieniają i dzięki temu nie jest to nudne hobby ;)Jak już pewnie zauważyłaś - we własnym wątku niewiele poczyniłam w ostatnim czasie..Może powinnam to nadrobić..
Ps. Czy pokażesz kiedyś tą wieżyczkę od środka?
Pozdrawiam,
Kasia
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Kochani i znów zrobiło się szaro - buro i ponuro... Odwilż i leje jak z cebra... Ptaszory w lesie robią się coraz głośniejsze, chyba to znak, że wiosna tuż tuż... :wit

Aguś mam nadzieję, że tymi dzisiejszymi, choć mokrymi fotkami humorku Ci nie zepsuję. To w końcu uwieczniony tylko letni, ciepły deszczyk ;:173

Anushka Dziękuję ;:196 Fryzurka krótka, bo bardzo wygodna ;:108 Nic się nie martw, nawet późno kupione, jeśli w donicy to możesz sadzić cały sezon, zawsze się coś fajnego wymodzi! Trzymam kciuki!

Madzia - Variegata chcieć znaczy móc! To najlepsza motywacja, a skalniaczki są bardzo wdzięcznym elementem w ogrodzie. Będę kibicować. ;:65

Reniusia ja już też chcę wiosnę!!! Już czuć w powietrzu... Nareszcie po nowych lekach jest niemal dobrze! Dziękuję Kochana ;:196

Madzia - Lulka ano podobno te "dzisiejsze" grypy tak mają, że ciężko się ich pozbyć. Ale wreszcie jest nieźle! ;:oj Hmmm... cały ogród wielkości mojego skalniaka? Być to może, skalniaczek jest dość rozłożysty, powierzchnię ma niekiepską, ale inne rosliny. Dzięki Twoim roślinkom zróżnicowanym wzrostem wygląda na duuuużo większy. Gdzieś ostatnio widziałam efekt powiększenia ogrodu za pomocą lustra. Lustro było przy ogrodzeniu, wbite do ziemię na szpikulcach jak do montażu pergol, w drewnianej postarzonej ramie. Efekt piorunujący!

E - Babciu zapraszam jak najczęściej! Postaram się w tym roku zrobić więcej optymistycznych letnich fotek! ;:168

Kasiu był czas, kiedy za bardzo byłam zajęta zakopywaniem gruzu pod skalniak, był czas kiedy nie było ani minuty, aby pomysleć co zrobić na tej ziemi wokół domu, na szczęście nadszedł czas, kiedy mogłam się bardziej spokojnie przyjrzeć i właśnie stwierdzić - jest bardzo daleko od ok - a co za tym idzie, zacząć to zmieniać! Najważniejsze żeby mieć wizję! Potem zostaje metodyczne działanie. Oczywiście, ogrodomaniacy ciągle coś zmieniają, i z pewnością wciąż będą zmieniać - dzięki zmianom żyje się o wiele ciekawiej. A ileż w tym wszystkim frajdy... nie do opisania! ;:138 Nietrudno coś wymyślić kiedy się ogląda tyle fantastycznych ogrodów z FO! Niech żałuje ten, kto tego nie widział!
W wieżyczce za bardzo nie ma co pokazywać, nie jest jakaś bardzo obszerna, na stojąco wchodzą dwie osoby, a siedzieć może jedna. Stoją tam grabki, szpadle, łopatki, motyczki... węgiel drzewny do grilla. Niezbyt duże to, ale wygodne.

Obiecane trochę mokre fotki - można zatęsknić za ciepłym, letnim deszczem... ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ajć,,,piękne powojniki :D ja niestety nie mam żadnych zdjęć z nimi w roli głównej, :?
Mam ich trzy ale tylko 2 zakwitły może w tym roku moje oczy uraczą soim pieknem a ja uwiecznię aparacikiem :D
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Nelu jakich tu czarów użyć aby takie widoki już były ;:224 nic ,że mokre bo przecież wiosenny czy letni deszcz ma inny zapach i smak a tu coż brudno jakoś się zrobiło i tęsknota jakby większa ;:174
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Naluś, po dzisiejszym dniu JA CHCE WIOSNY ;:223 Zrobiło się mokro i brudno. W butach chlapie, jeżdzić się nie da, śnieg zjeżdża z dachu. WIOOOOOOOOOOOOOOOOSNO przybywaj Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lukrecjo, piękne zdjęcia z pięknego ogrodu ;:170
Wiosne powoli wyczuwam w powietrzu, bo zima w odwrocie i dzień coraz dłuższy...jak przyświeci słonko w weekend to będzie bajka ;:173
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Przybiegłam do Ciebie czym na nowo zasnę :D
Twoje plany na ten rok są bardzo imponujące ...życzę w 100% ich realizacji ,choć i tak już Twój ogród jest wspaniały..Nelciu piękna fryzurka ;:108
Czekamy na wiosnę ;:196
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Ty wiesz jak podnieść mego ducha :uszy :uszy :uszy
Cuda ,cuda w daszczową pogode :heja :heja
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

nooooo, ślepiów nie można oderwać ;:oj
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Cudowne te powojniki. W tym roku też planuję sobie jakiegoś kupić. Jedną nieudaną próbę mam za sobą, ale jeszcze raz posadzę :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”