Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 4, czyli oby do wiosny

Post »

My mieliśmy choineczkę mini, która przetrwała w ogrodzie w donicy od zeszłego roku. Mała, ale zgrabna jest.
Aniu, u mnie też świeci pięknie i złociście.
Prymule u ciebie kwitną? Niesamowite. :roll:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, no i gdzie te zdjęcia?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Oj Marzka, Marzka, ale Ty jesteś niecierpliwia...
Skoro wiosna, to w szlafroku robiłam zdjęcia... Sąsiad w kurtce i czapce grasował po swoim ogrodzie i udawał, że mnie nie widzi. On chyba się mnie boi ;:306 W grudniu, w szlafroku i robi zdjęcia w ogródku!

Zatem wiosna? Zdjęcia są DZISIEJSZE

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A w domu hoyki od Toski puszczają kolejne listki

Obrazek

Obrazek

a hippeastra te od Marzenki i Papilo najwyraźniej się rozmnożą...

Obrazek

Obrazek

cd ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu widoki całkowicie wiosenne i w ogrodzie i na parapecie :D U mnie jeszcze leży trochę śniegu, cały czas trzymam kciuki, żeby się utrzymał, ale niestety wygląda na to, że nic z tego , ciepło i słonecznie jak w piękny wiosenny dzień :roll:
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Przyroda powariowała, mam nadzieję że nie odbije się o negatywnie na wiosennych kwitnieniach ;:223
Hojka pięknie Ci się puszcza ;:138 ;:138 , a na kwitnienia twoich hippeastrów będę czekać z niecierpliwością ;:65
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu zdjęcia piękne ;:138 Aż się mi przypomniała poprzednia wiosna. Eh! jak ja czekam aż zakwitną przebiśniegi i te forsycje
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Loki! Bombki z mojego dzieciństwa, poza tym dziadkowymi, są typowe, więc każde z nas może je rozpoznać. Być może takie wisiały i na Twojej choince. Mimo wszystko przypominają mi dzieciństwo. Z tego także powodu powiesiłam choinkowe sopelki... W międzyczasie zostaną zjedzone, jakie kiedyś :D
Ewo (drewutnia)! Rewi4! Marzko (Sosenki4)! Justynko (Justi177)! Stokrotko! Dziękuje za życzenia ;:196 To strasznie miłe, a dzięki nim święta były jeszcze wspanialsze...
Pati (survivor26)! Choinka miała być, jak ta kiedyś... W pewnym wieku jakoś częściej się wspomina i docenia to, co było. Urlop faktycznie fajny, ale jak mój eM przyjeżdża 3 razy w roku staramy się ten czas spędzić zawsze razem. Przynajmniej tyle.
Gosiu (Margo2)! Na szczęście ja mogę sobie pozwolić na urlop w okresie świątecznym. Co prawda musiałam wcześniej nieco "przykręcić śrubę", by zdążyć ze wszystkim, ale warto. Fajne takie ozdoby z roku na rok starsze, nieprawdaż?
Kasiu (robaczek_Poznań)! Jak kiedyś na dłużej będziesz tak blisko, koniecznie musisz wstąpić w góry :wit Do mnie oczywiście... To przecież blisko. Cieszę się, ze relacja ze świąt przypadła Ci do gustu. Miało być domowo i swojsko. Nad światecznym zdobieniem domu ciagle pracuję, ale to wymaga nie tylko czasu...
Asiu (asia2)! ;:196
Kasiu (kasiaflo)! Gdy brałam te bomki nikt z rodzeństwa nie był specjalnie zainteresowany. Oczywiście podzieliliśmy się karpikami, czyli tymi najstarszymi. Ale tych z dzieciństwa nikt wówczas nie doceniał, a teraz nieco mi zazdroszczą :D
Grażynko (Kogra)! Zawsze tak jest, że przygotowania trwają długo, a potem same święta mijają "jak z bicza trzasł". Lubię te okres, bo dnia będzie przybywać. Mamy z górki ;:138 Troche mnie martwi to, ze jest tak ciepło. Jak widać na zdjęciach z mojego ogródka, rośliny czują się nieco zdezorientowane. Nic jednak na to nie poradzimy!
Ewo (ewamaj66)! Lichtarzyków nie pamiętam, ale pytałam o nie rodziców. Niestety zostały wyrzucone :( Za moich czasów choinkę oświetlały lampki w kształcie świeczek, przypinane żabką do gałązek. Niestety pamiętam także czasy, kiedy modne stały się sztuczne choinki i rozice taką kupili... Odkąd mieszkam w domu zawsze mam naturalną :D
Wandziu! Jak widzisz prymulki kwitną... Wczoraj jak to zobaczyłam, to ze zdziwienia niemal wpadłam w rabatki. Wcale mi się to jednak nie podoba, bo na wszystko jest pora...
Agness! I ja ubolewam, że śnieg stopniał i pogoda zrobiła się zdecydowanie wiosenna. To absolutnie za wcześnie... Boję się, co to będzie!
Teresko! Oj zawariowała... Hoyki faktycznie nieźle sobie poczynają, co cieszy mnie niesamowicie. Toska, jak mi je sprzedawała, to stwierdziła, że dla początkującej wybrałaby inne. A ja sobie poradziłam ;:138 Jak hippeastra zakwitną, oczywiście pokażę!
Przemku! Czekam na wiosnę, ale cierpliwie. Teraz raczej martwi mnie to, że zima wróci i co będzie z roślinami, które poczuły wiosnę? Miejmy nadzieję, że jakoś sobie poradzą...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

U Ciebie przedwiośnie pełną gębą....nie wierzę u mnie szaro buro i wietrznie :roll:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś (aage)! U nas słońce wyszło tylko na chwilę, a potem zaraz padało. Szczerze mówiąc wolałabym by było biało... Dziwna taka pogoda w grudniu ;:oj
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Święta, Święta.......i po...... :wink:
Aniu, od razu wiosna? :shock: :;230 no tak....anomalie to coraz częściej jednak się zdarzają....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj :shock:
Zdjęcia przedwiośnia rozłożyły mnie na łopatki ...
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko! No niby zima już była i to nawet w październiku :;230
Podejrzewam jednak, że wróci... Byle śnieg także spadł, a nie tylko pomroziło :)
Magdo(veriegata)! Chciałabyś widzieć moją miną, jak zobaczyłam, że prymulki zakwitły. Dziś korzystając ze słonecznej chwili postanowiłam to uwiecznić. Piękną may wiosnę tej zimy ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

;:oj kwiatki, chyba faktycznie zapomnę o łańcuchach i kupię krem z faktorem i bikini :;230
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Taaaak,
W każdym razie ciężko z tą pogodą nie zwariować ;:219 ....albo utrzymywać dobrą formę psycho-fizyczną ;:224 ! ....oj jest o czym gadać... :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kubasiu, no może aż tak to nie, ale łańcuchów nie kupuj ;:185
Justynko! Ciśnienie niskie, a do tego błotko nie nastraja do spacerów. A w ogrodzie wszystko wygląda za dobrze, jak na grudzień. Lepiej o tym nie myśleć... Dziś zatem radośnie przeglądałam katalogi z różami ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”