Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.9

Post »

Ilse ;:167 Juz nie moglam sie doczekac, no zjawiskowa jest nie ma co mowic.
Przyjemnego kinowania ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z trzech sztuk zakwitła mi na razie tylko ta przy środkowym słupie (a myślałam, że ma zbyt dużo cienia)... kwiat jest absolutnie doskonały! Dzięki za polecenie ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ciekawa jestem, jak to będzie wyglądało za dwa tygodnie :D Ja w końcu Ilse nie kupiłam, ale wszystko przede mną.
Pisałaś u Majki, że ładnie się zrobiło. Aż poszłam wyjrzeć na dwór-padało i właśnie zaczyna ;:145 Tobie życzę miłego wypoczynku (w kinie nie pada :wink:).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jak to urlop spędzacie w kinie ;:oj a nie na kanarach czy gdzieś tam. Wcale się nie dziwię bo z takiego ogrodu gdzie takie śliczne róże kwitną i w koło jest zielono wcale bym nie wyjeżdżała. Leżaczek, grill i zimne napoje i lody - czegóż więcej trzeba do wypoczynku, aha jeszcze ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga, a na czym byliście? Ja jutro wybieram się do kina, ale jeszcze nie zdecydowałam na co chcę iść.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Powszłabym na Epokę Lodowcową ;:224
x-ag-a
---

Post »

Dobry wieczór :wit
Doris, 'Epoka' to pozycja 'must see' :)
Gosiu, byliśmy na 'Prometeuszu' Ridleya Scotta... 'Aliena' uwielbiam, tu można dostrzec sporo podobieństw, bo film generalnie opowiada o tym, co było przed. Efekty bardzo dobre, chociaż historia znajoma... nie wiem, czy polecać - to zależy czy lubisz takie kino... Za tydzień wybieramy się na nowego 'Batmana', ale w sytuacji wczorajszej strzelaniny, na pewno nie będzie tak smakować... 'Epokę Lodowcową' warto byłoby jeszcze zaliczyć - uwielbiam humor tego filmu :) odezwę się na pw w sprawie terminu, tylko muszę ogarnąć urlopowe plany ;:196
Majutek, urlopu w kinie nie spędzamy, ale to był jego miły początek, a raczej wytchnienie po pracy... jeśli pogoda dopisze, to niewykluczone, że leżak w ogrodzie będzie wystarczający by zresetować mózgi ;-) Róże co prawda mają w większości przerwę, ale zbierają się do drugiego rzutu :)
Ewa, z tą pogodą to jakiś istny kanał... tak jak pisałam, u mnie się wypogodziło, ale generalnie nie jest sympatycznie i typowo letnio. Ilse zakwita powoli, ale kwiat jest tak piękny, że mogę czekać...
Małgosiu, dziękuję za miłe słowa... wiesz, te moje kępy floksów co roku tak ładnie kwitną... pachną przy tym ślicznie, więc ich miejsce przy tarasie jest dobrze dobrane... rok temu powstał nowy, czwarty kolor, z mutacji dwóch różowości :) Mam nadzieję, że wiatr u Ciebie ustąpił?
Marzko, dziękuję za Twój miły komentarz i odwiedziny - bardzo się cieszę, że moja radosna twórczość może się podobać :) Ogródek prowadzę szósty rok, także w zasadzie to jeszcze młodziak ;-)
Witaj Elu :wit Naprawdę swoje zdjęcia robisz komórką?? Wychodzą wypasione, także musisz mieć telefon dobrej klasy... Ja Tobie także życzę udanego i słonecznego weekendu, bo chyba wszyscy tęsknimy za dobrą, letnią aurą... Za komplementy pod adresem moich fotek baardzo dziękuję ;:196
Aniu, zaraz Ci coś zaproponuję, chociaż wiesz, że osobiście dociągnęłabym do pergoli rabatę ;-) Dzięki za odwiedziny!
Asiu, w mojej stopce znajdziesz wszystkie informacje o aparacie :)
Maryniu, bardzo się cieszę, że za mną podążasz... uwielbiam się inspirować Twoimi zdjęciami ogrodowego buszu... ja na taki muszę jeszcze cierpliwie poczekać :) W ogrodzie jedne rośliny przekwitają, a kolejne zaczynają... niech no się jeszcze poprawi pogoda i damy radę wytrzymać w dobrych nastrojach aż do samej zimy ;-)
Tereniu, ja też mam wrażenie, że wrzosy zbyt wcześnie ruszają... oby to nie oznaczało końca lata - to chyba niemożliwe! Hortensje przyciągają wzrok i tak zostanie na długo, one dopiero zaczną pokazywać swoje możliwości przy przebarwianiu... Życzę Ci cudownego czasu na działce, dziękuję za wszystkie pozytywy od Ciebie i serdecznie pozdrawiam!
x-ag-a
---

Post »

Kasik_38, bardzo mi miło, że o mnie pamiętasz - zapraszam :) Twoja wizyta uzmysłowiła mi, że chyba zgubiłam Twój wątek... muszę nadrobić zaległości i poczytać o pomidorach :) Masz rację, moja nowa rabata, na którą m.in kupowałam rośliny na spotkaniu u Szmita, pięknie już zarosła - jestem bardzo zadowolona z efektu... pozdrawiam Cię!
Dobry wieczór, Asiu! Raz jeszcze dziękuję za spotkanie u Izy :) Hortensja, którą wymieniłaś, z kwiatami w kształcie gwiazdek, to Great Star - kupiła mi ją Franceska rok temu, u Szmita... Brakuje mi jeszcze kilku, które chciałabym mieć... sprawdzę tę nazwę, którą podałaś (nie słyszałam o niej).
Danusiu, już wielokrotnie rozmawiałyśmy o naszych upodobaniach do hortensji... myślę, że ta przygoda szybko się nie skończy, bo rośliny same w sobie bezproblemowe, a pięknych odmian bez liku :) Te, wymienione przez Ciebie, są absolutnie warte posiadania :)
Gosiu, mnie też dobija brak dobrej pogody... niech to się już odwróci i przyjdzie upragnione ciepło... Jak kurki? :)
Aniu, dziękuję!
Magda, również dziękuję! Pastella jest cudowną różą, kwitnącą wieloma kwiatami, które może nie są duże, ale za to utrzymują się z półtora tygodnia, minimum.
Wandziu, jutro powinnam odebrać Silver Dollar dla Ciebie... wyślę sms lub zadzwonię :)
Doris, obie uwielbiamy Pastellę :)
Kasiu, dzięki... wrzosy jakoś wcześnie ruszają, prawda?

Do Waszych ogrodów zajrzę jutro, bo dziś już padam ;:19
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, ja też lubię takie filmy. Tylko, że koleżanka z którą się wybieram niestety nie. Woli coś lżejszego, bo twierdzi, że ma za dużo stresu w pracy, a do kina idzie się odstresowac. Pewnie pójdziemy na jakieś romansidło. czasem też je lubię. Wykorzystuje sytuację, że z nią idę, bo z m. na taki film w życiu bym nie mogła iść.
Natomiast Epoka to obowiązkowy film. Tylko, że mój syn jakoś nie pała chęcią.
Postaram się jednak go namówić.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Agus tez epokowa jestes :wink: ;:4 Matko jak ten smarkacz poprawiał mi humor skutecznie...ten film mi sie nigdy nie znudzi ,moim dzieciakom też a to juz stare konie ...ja niezmiennie na koniec 1 czesci rycze a oni sie ze mnie nabijajaą :uszy
Pastella mnie zachwyca, nie tyllko samymi kwiatami ,choc te ca cudne, ale własnie bardzo długo je trzyma ;:333 teraz kwitnie u mnie znowu , a że słońca mało to taka fajna jest różowo-morelowa na razie :uszy
Ja juz zaczynam rysowac co gdzie dosadzic z tych jesiennych zakupów :heja ale to ekscytujące ;:173
Miłego weekendu Agus , od poniedziałku ponoc palma to Twoje klimaty ;:3 no i akurat na urlopik :wit
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aga, jak nazywa się ta biała hortensja z jasnoróżowym środkiem? Strasznie mi się podoba!

Niemożliwe, że u Ciebie kwitną już wrzosy - u mnie jeszcze ani widu, ani słychu :roll:
W ogóle fotki mistrzowskie, jak zwykle, choć na mnie największe wrażenie robią Twoje foty "zbiorcze", czyli ogarniające dużą część ogrodu - wtedy widać jak wszystko jest profesjonalnie rozplanowane (i DUUUUŻE!!!!!!!!!) :uszy

Za Twoją radą, pojechaliśmy wczoraj do Kordusa po klona Red Sunset - marne ma listki (małe), bo doniczkowany dopiero pierwszy sezon w doniczce (drugoroczne miały dużo większe liście, ale drzewa były ogromne i nijak byśmy nie upchnęli takiego w samochodzie). Samo drzewo w dobrym stanie, z pięknie wykształconą koroną. Pani zachwalała jesienne kolorki, więc czekamy (Ty pewnie też przebierasz nogami z niecierpliwości, bo masz go chyba dopiero od wiosny, prawda?).

Potem pojechaliśmy do Grąbczewskich, tak na wycieczkę bardziej, ale nie obyło się bez zakupów, zwłaszcza, że znaleźliśmy takie cudo:

Obrazek

Nie wiem, czy znasz, więc pozwoliłam sobie wrzucić fotkę - ja pierwszy raz o tym słyszałam - klon tatarski Hot Wings (nazwa jakże oddająca wygląd, a w słońcu to dopiero jest odlot). Na necie sporo informacji, zwłaszcza na anlojęzycznych stronach. Także wracaliśmy z dwoma dużymi drzewami (tylne siedzenia złożone, donice w bagażniku, drzewa przez całą długość bagażnika aż do szyby przedniej, wygięte, jakoś się udało :lol:

Aaaa... ja też słyszałam niezłe opinie o Epoce Lodowcowej - chyba się wybierzemy rodzinnie :D
x-ag-a
---

Post »

Dominiko, właśnie miałam pytać jak się udały zakupy :) Widzę, że jesteś zadowolona z wyprawy... ja mieszkam nieopodal tych dwóch szkółek, zatem jeśli jeszcze będziesz chciała się wybrać, to zapraszam w odwiedziny do mnie... klona Red Sunset kupiłam z polecenia Kordusa właśnie, z tym, że ja faktycznie zdecydowałam się na większe drzewko (Kordus mi przywoził wszystkie większe zakupy) i liczę że już tej jesieni efekt przebarwiania w ognistej czerwieni będzie zachwycający... Klonem tatarskim Hot Wings (cóż za adekwatna do wyglądu nazwa!) zadałaś mi ćwieka... lecę o nim czytać (już widziałam fajny opis w Dave's Garden), bo na zdjęcie M. zareagował pozytywnie - kto wie, czy nie zagości u nas wkrótce ;-) Ma zupełnie niespotykane liście, prawda? Pozdrawiam Cię i dziękuję za serdeczne słowa pod adresem mojego ogrodu :)
Doris, mówisz że od poniedziałku będzie palma? To suuper! Nawet już teraz zrobiło się ładnie, słonecznie... jak mi minie głowa, to idę kosić, a na zdjęcia Twojej Pastelli czekam :)
Gosiu, no to z M. na Prometeusza (gwarantuję, że mu się spodoba - efekt 3D robi wrażenie w kosmosie), a z koleżanką na romansidło... Miłego!
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Ha ! U Ciebie sie przejaśnia :shock: ...u mnie od nocy - z przerwami - pada deszcz . Głowa już mnie trzeci dzień boli ...

Agusiu ..dobrze ,że Twój M ma pozytywne zapatrywania na zakupy ;:138 .

Pozdrawiam cieplutko ;:196 .
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aga, klony tatarskie faktycznie mają zupełnie nieklonowe liście, co w sumie jest fajnie - większe urozmaicenie, jak się ma już na koncie kilka klonów :wink:

Właśnie czytając, co napisałaś przypomniałam sobie, że miałam zamiar zmierzyć nasze drzewka przed sadzeniem, teraz to chyba tylko z drabiny :lol: No ale może się uda, bo mnie to bardzo ciekawi :roll:

Nasz Hot Wings jest wąski, boczne przyrosty w większości są krótkie, ale z tego, co czytam i oglądam na necie, to on bardzo silnie się rozrasta na boki (co mi wybitnie odpowiada).

Chętnie skorzystam z Twojego zaproszenia, bo umieram z ciekawości, jak w rzeczywistości prezentuje się Wasz ogród (chodzi mi o rozkład, bo nie umiem dokładnie zlokalizować tych wszystkich rabat). No ale to jeszcze nie teraz, bo mąż musi ochłonąć po długiej jeździe w buszu (korki były :twisted: ).

Planujemy jeszcze zakup 3 kolumnowych drzew - mają być posadzone w łuku blisko prawego rogu działki, z tyłu - u K. podobały nam się Crimson Sentry (tylko nie wiem, czy nie bardziej by tam pasowały zielone drzewa, bo niedaleko rośnie śliwa Nigra, która jest dość ciemna), a z zielonych buki Dawyck Gold (ale one chyba nie powinny być całkiem w słońcu, a tam patelnia, muszę doczytać, czy bardzo je przypala). Jeszcze graby kolumnowe są fajne, u G. widziałam Frans Fontaine - ale już nie pamiętam, jak wysokie były, no i ceny też nie było na metkach). Generalnie transport do nas pewnie by przekroczył cenę drzewa :roll:
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Dziewczyny, gdzie jest ta szkółka :?: . Klona Red Sunset szukam od paru miesięcy bezskutecznie :( . A ten tatarski też jest świetny ;:63 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”