Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Potwierdzam ,lilie mają piekne kolory :D
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grzesiu , liliowce są bardzo różne. Niektóre mają pofałdowane brzegi płatków, inne nie.Niektóre mają płatki różnej długości, szersze i węższe, jedne są wielkokwiatowe, inne mniejsze. Wszystko zależy od odmiany. Kwitną też w różnych terminach. To bardzo wdzięczne kwiaty.
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Zapytałem się o to, bo te pofałdowane są "odlotowe" :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Kolejny raz biję pokłony przed liliowcami Grażynki ;:180 ;:180 ;:180 Te kolory! Brawo! ;:138
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Witaj Grażko!

Tak myślałam, że Twój ogród wygląda na większy niż działkowy, ale pozory mogły mylić!
Ja już parę razy zrobiłam wieelkie :shock: , gdy okazywało się na forum, że to co oglądam - z taką różnorodnością roślin, jest małym ogródkiem działkowym :wink:

Twoje liliowce są naprawdę przepiękne!
I tak jak mam "hopla" na punkcie żółtych kwiatów tak wśród nich najbardziej urzekają mnie te różne odcienie różu, bordo i kolorów, które trudno nazwać.
A tak jeszcze z ciekawości - jak długo kwitną liliowce? całe lato? a może krócej?

Dorko! dobrze radzi Grażyna - pogadaj ze swoimi liliowcami - najpierw ładnie, a jak to nie pomoże to wtedy niestety musisz im zagrozić, że albo będą kwitły albo pójdą na kompost!
To często pomaga! :D
Pozdrawiam serdecznie
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Już z nimi tak gadam od trzech lat i zdzieram sobie gardło :D Może to mój "M" powinien z nimi pogadać... może dla męzczyzny zechcą sie wystroić w kwiaty na przyszły rok ?? ;-) hihi
Jeszcze zaczekam rok i potem będziemy myśleć ;-) Z tym przesadzeniem na kompost to żarty bo ja zawsze do ostatniej chwili staram się ratować roślinki.

Kogruś... coraz to piękniejsze lilie nam pokazujesz :shock: Ile masz odmian? A może już masz jakieś własne ?? Nie wiem czy lilie tak jak tulipany potrafią się mieszać :?:
Ta biała lilia o która pytałam... to zobacz i porównaj w ranczo rusza, bo to właśnie on pokazał taką piękną biała lilie do Twojej podobnej. Pytałam ostatnio w ogrodniczym o tą lilie św. Antoniego i powiedziano mi, że jest ciężko ją dostać :( Ale i tak zamówiłam ;-) Jak mi się trafi to już taka odchowana w donicy i przynajmniej jeden sezon będzie cieszyć moje oczy no i nozdrza (bo w liliach wygląd jak wygląd ale zapach... )
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KarolinaL pisze:Kolejny raz biję pokłony przed liliowcami Grażynki ;:180 ;:180 ;:180 Te kolory! Brawo! ;:138
Dołanczam się do Karoliny ;:138 Liliowce po prostu fantastycze ,nie ma słów by opisać ich piękno ;:31 A czy robisz z nich bukiety do domu? Mi to chyba byłoby szkoda zrywać takie cuda :P
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Macie rację - te cudeńka szkoda zrywać do domu. Wolę wychodzić do ogródka i patrzeć, patrzeć ........ :shock: Rośliny najpiękniej wyglądają w swoim naturalnym środowisku. Nie rozdaję też kwiatów tak jak to jest u nas w modzie - jeśli komuś podoba się jakiś kwiat to go ścinają i dają w prezencie - co niektórzy mają mi za złe, ale nie po to tyram, żeby rozdawać. Za to każdy może przyjść posiedzieć i popatrzeć.
Grażyna.
kogro-linki
Grzegorz B

Post »

Grażynko zgadzam się z Tobą. Po co ścinać piękno, które i tak szybko nas opuści , jak można podziwiać te piękno o wiele dłużej i to w naturalnym otoczeniu.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie myślcie że kocham tylko liliowce. W moim kogrobuszu rosną też inne kwiaty. Oto inne kwiaty, które też są piękne i ozdabiają mój ogród .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szanowna Pani Kogro ;-)
Zwracam się do Pani z prośbą o opisywanie roślinek na fotkach ;-)
Dobra... oficjalne wersje nigdy mi nie wychodziły :D hihi... Kogruś co to jest to nr 6, 9, 10 i 11 od góry??
Czy już wspominałam, że robisz szałowe zdjęcia?? Mam kilku takich ulubionych fotografów z naszego forum i Ty jesteś wśród nich... co fotka to mistrzostwo ;:215

p.s. z chęcią zmieniłabym Ci tytuł wątku na Kogrobusz :D hihi - fajne określenie :D
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Z niecierpliwością czekałam, aż zakwitną moje liliowce, by się pochwalić na forum. Obejrzałam Twoje i już mi przeszło. Przy Twoich nie mają szans. No i masz malwy które uwielbiam. Ale bez wzajemności. Nigdy u mnie nie rosły, więc tym bardziej chylę czoło.
Pozdrawiam
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

ALE ŚLICZNOŚCI ;:111
Mogę tak oglądać bez końca, tylko kto spakuje dziecko na kolonię :?: :wink:
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Piękne! A ja mam jeszcze pytanie o nr 4 (to fioletowe)- co to jest?
Grzegorz B

Post »

Fantastyczne ;:111 ;:111 ;:111 aż dech zapiera od tej piękności, wyrazistości, soczystości, barwności. Grażynko, masz rękę do kwiatów, to naprawdę widać. :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”