Mój ogródek - kogra - 1cz. 2007r
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grzesiu , liliowce są bardzo różne. Niektóre mają pofałdowane brzegi płatków, inne nie.Niektóre mają płatki różnej długości, szersze i węższe, jedne są wielkokwiatowe, inne mniejsze. Wszystko zależy od odmiany. Kwitną też w różnych terminach. To bardzo wdzięczne kwiaty.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Witaj Grażko!
Tak myślałam, że Twój ogród wygląda na większy niż działkowy, ale pozory mogły mylić!
Ja już parę razy zrobiłam wieelkie
, gdy okazywało się na forum, że to co oglądam - z taką różnorodnością roślin, jest małym ogródkiem działkowym
Twoje liliowce są naprawdę przepiękne!
I tak jak mam "hopla" na punkcie żółtych kwiatów tak wśród nich najbardziej urzekają mnie te różne odcienie różu, bordo i kolorów, które trudno nazwać.
A tak jeszcze z ciekawości - jak długo kwitną liliowce? całe lato? a może krócej?
Dorko! dobrze radzi Grażyna - pogadaj ze swoimi liliowcami - najpierw ładnie, a jak to nie pomoże to wtedy niestety musisz im zagrozić, że albo będą kwitły albo pójdą na kompost!
To często pomaga!
Tak myślałam, że Twój ogród wygląda na większy niż działkowy, ale pozory mogły mylić!
Ja już parę razy zrobiłam wieelkie

Twoje liliowce są naprawdę przepiękne!
I tak jak mam "hopla" na punkcie żółtych kwiatów tak wśród nich najbardziej urzekają mnie te różne odcienie różu, bordo i kolorów, które trudno nazwać.
A tak jeszcze z ciekawości - jak długo kwitną liliowce? całe lato? a może krócej?
Dorko! dobrze radzi Grażyna - pogadaj ze swoimi liliowcami - najpierw ładnie, a jak to nie pomoże to wtedy niestety musisz im zagrozić, że albo będą kwitły albo pójdą na kompost!
To często pomaga!

Pozdrawiam serdecznie
Już z nimi tak gadam od trzech lat i zdzieram sobie gardło
Może to mój "M" powinien z nimi pogadać... może dla męzczyzny zechcą sie wystroić w kwiaty na przyszły rok ?? ;-) hihi
Jeszcze zaczekam rok i potem będziemy myśleć ;-) Z tym przesadzeniem na kompost to żarty bo ja zawsze do ostatniej chwili staram się ratować roślinki.
Kogruś... coraz to piękniejsze lilie nam pokazujesz
Ile masz odmian? A może już masz jakieś własne ?? Nie wiem czy lilie tak jak tulipany potrafią się mieszać
Ta biała lilia o która pytałam... to zobacz i porównaj w ranczo rusza, bo to właśnie on pokazał taką piękną biała lilie do Twojej podobnej. Pytałam ostatnio w ogrodniczym o tą lilie św. Antoniego i powiedziano mi, że jest ciężko ją dostać
Ale i tak zamówiłam ;-) Jak mi się trafi to już taka odchowana w donicy i przynajmniej jeden sezon będzie cieszyć moje oczy no i nozdrza (bo w liliach wygląd jak wygląd ale zapach... )

Jeszcze zaczekam rok i potem będziemy myśleć ;-) Z tym przesadzeniem na kompost to żarty bo ja zawsze do ostatniej chwili staram się ratować roślinki.
Kogruś... coraz to piękniejsze lilie nam pokazujesz

Ta biała lilia o która pytałam... to zobacz i porównaj w ranczo rusza, bo to właśnie on pokazał taką piękną biała lilie do Twojej podobnej. Pytałam ostatnio w ogrodniczym o tą lilie św. Antoniego i powiedziano mi, że jest ciężko ją dostać

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dołanczam się do KarolinyKarolinaL pisze:Kolejny raz biję pokłony przed liliowcami Grażynki![]()
![]()
Te kolory! Brawo!

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Macie rację - te cudeńka szkoda zrywać do domu. Wolę wychodzić do ogródka i patrzeć, patrzeć ........
Rośliny najpiękniej wyglądają w swoim naturalnym środowisku. Nie rozdaję też kwiatów tak jak to jest u nas w modzie - jeśli komuś podoba się jakiś kwiat to go ścinają i dają w prezencie - co niektórzy mają mi za złe, ale nie po to tyram, żeby rozdawać. Za to każdy może przyjść posiedzieć i popatrzeć.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Nie myślcie że kocham tylko liliowce. W moim kogrobuszu rosną też inne kwiaty. Oto inne kwiaty, które też są piękne i ozdabiają mój ogród .

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Szanowna Pani Kogro ;-)
Zwracam się do Pani z prośbą o opisywanie roślinek na fotkach ;-)
Dobra... oficjalne wersje nigdy mi nie wychodziły
hihi... Kogruś co to jest to nr 6, 9, 10 i 11 od góry??
Czy już wspominałam, że robisz szałowe zdjęcia?? Mam kilku takich ulubionych fotografów z naszego forum i Ty jesteś wśród nich... co fotka to mistrzostwo
p.s. z chęcią zmieniłabym Ci tytuł wątku na Kogrobusz
hihi - fajne określenie 
Zwracam się do Pani z prośbą o opisywanie roślinek na fotkach ;-)
Dobra... oficjalne wersje nigdy mi nie wychodziły

Czy już wspominałam, że robisz szałowe zdjęcia?? Mam kilku takich ulubionych fotografów z naszego forum i Ty jesteś wśród nich... co fotka to mistrzostwo

p.s. z chęcią zmieniłabym Ci tytuł wątku na Kogrobusz

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z niecierpliwością czekałam, aż zakwitną moje liliowce, by się pochwalić na forum. Obejrzałam Twoje i już mi przeszło. Przy Twoich nie mają szans. No i masz malwy które uwielbiam. Ale bez wzajemności. Nigdy u mnie nie rosły, więc tym bardziej chylę czoło.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.