Róże Maddy77

Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże Maddy77

Post »

Madziu mamy identyczne kompostowniki. :D Edenka piękniusia,moje już kończą kwitnienie, będę przylatywać do Ciebie się pozachwycać. Zakupy róż na allegro to ruletka, pierwsze róże tam kupiłam, z 10, tylko dwie przeżyły zimę. Teraz, jak oglądam zdjęcia i opisy to się uśmiecham, ale wtedy nie było mi do śmiechu.
Awatar użytkownika
kureczka81
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękna Edenka! Ja nie mogę się doczekać mojej ;:65 Schackenborg C. to róza której kolor mnie zachwyca a którego nie mam w swojej kolekcji a szkoda :D
" Chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż sobie ogród ! "
pozdrawiam maniaków natury Agnieszka
róże kureczki81
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Madziu młody ogródek ale pięknie się zapowiada a kolekcja różana cudna
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

:wit
Olu widocznie miałaś więcej szczęścia niż ja, ale wolę uczyć się na swoich błędach. Mam w planach dokupić kilka podobnych róż do Coral P., bo kolor naprawdę powala na kolana ;:167 Mam ją niedługo, więc jeśli chodzi o zimowanie to będę musiała poczekać do wiosny, ale deszcze jej zupełnie nie przeszkadzają ;:224

Maju dziękuje za odwiedzinki ;:196 Edenka rulez :;230

Madziu dziś w nocy znowu padało i Queen of Sweden została bez kwiatków ;:174, ale że to są młode różyczki to mam się uzbroić w cierpliwość i dać im czas na wzmocnienie ;:224 Życzę kwitnienia bez zakłóceń ;:168

Asiu moja Edenka za niedługo pewnie przekwitnie, ale póki co cieszę się nią każdego dnia. Dobrze, że ogródek mam przy domku to mogę ze spokojem podziwiać każdy etap kwitnienia :tan Moje oczekiwanie na kwitnącą Edenkę przysporzyło mi niezłej adrenaliny :;230 Na każdą królewnę czekam bardzo emocjonująco ;:65

Beatko Jesteś zadowolona ze swojego? Tylko róże z allegro zostawiły wiele do życzenia, ale z pozostałych zakupów jestem zadowolona. Liczyłam się z tą możliwością, że to będzie niewypał, więc rozczarowanie nie było aż tak wielkie choć nadzieja była, że pojawią się te właściwe różyczki ;:224 Zapraszam serdecznie ;:168

Aguś Schackenborg C., czyli Coral Palace mogę polecić póki co z ręką na sercu ;:215 Jest po prostu boska ;:167

Asiu dziękuje za wizytę ;:196 Młody i troszkę mały :wink:, więc zakupy muszą być bardzo przemyślane ;:224
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Magda,mam zaufanie do chyba dwóch sprzedawców.U nich nigdy nie miałam pomyłek a Ci wszyscy nowi ;:222
i cieszę się,że Schackenborg C., czyli Coral Palace ma kolejnych zwolenników ;:3
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Na dobranoc mały spacer po różanych zakątkach. I tak Eden Rose w pełnym rozkwicie ;:167 Jestem nią całkowicie zafascynowana ;:131
Obrazek

Jej siostrzyczka Red Eden ;:224 Uwielbiam takie mocne kolorki ;:215 Szykuje się obfite kwitnienie :tan oraz piękny Falstaff
Obrazek Obrazek

Wszyscy moi znajomi wiedzą, że kocham się w każdym odcieniu fioletu, od lawendowego po ciemny jagodowy ;:224 Jakieś 9 lat temu jak pomalowałam sobie pokój na lawendowo to ojciec chciał mnie z domu wyrzucić :;230, a teraz to najmodniejszy kolor. Oczywiście musiałam sama go malować, ale za to postawiłam na swoim :wink:. Nawiązując do tego koloru nie mogło go zabraknąć w moim ogródku. Czyż nie jest uroczy?
Obrazek

W pełnej okazałości Coral P., czyli Schackenborg Castle oraz delikatniejsza pod względem koloru Kalmar Castle
Obrazek Obrazek

Dwie piękne nieznajome jak się okazało ;:224 Jakby ktoś je rozpoznał to będę wdzięczna ;:180
Obrazek Obrazek

Po ciężkich bojach o jej życie, dziś okazała wdzięczność ;:224 Znalazłam na First Lady 2 małe pączuszki :tan Oto 1 z nich
Obrazek

Na koniec zaprezentuje moje najświeższe nabytki :heja Upragniony Rooguchi i Princess Diana oraz C. Westerplatte
Obrazek Obrazek
Obrazek

Muszą jeszcze trochę pomieszkać w doniczkach. Ich miejsce zajmują inne clematisy, a z kolei im muszę znaleźć nowe miejsce ;:224 Mała przeprowadzka się szykuje, ale to pwenie każdy tak ma, że mu się koncepcja zmienia :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maddy, rozyczki piękne, zwłaszcza Eden ;:167 Mój dopiero zaczyna kwitnąć, mial mały poślizg ;:224 czy jego czerwony kolega kwitnie tak samo, z wyjątkiem koloru? Widzę, że powojniczki już są, teraz czekamy na kwiaty ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Magda, jak masz zdjęcia już kwitnącego Red Edena, to wstaw proszę.
Ta róża mnie też się podoba. ;:333
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dziś u mnie były 3 burze :shock: Zrobiło się zimniej, ale to może lepiej, bo jak był taki upał to nawet pielić się nie chciało ;:224 A teraz ze spokojem mogę zrobić zaplanowaną rewolucję :;230 Efekty na pewno pokaże :wink:

Kasiu, Maju Red Eden aktualnie jest w stanie pączków. Kwitł dopiero 1 kwiatkiem, więc pączki pokaże aktualne, a pełny kwiat pochodzi z pierwszego kwitnienia. Kolor ma soczystą czerwień. Mój aparat nie do końca ukazuje tą barwę, ale mogę zapewnić, że jest boski i pięknie pachnie :D
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Cały etap kwitnienia Red Eden :wink:

Różyczką burze nie przeszkodziły w kwitnieniu ;:224 Oczywiście Queen of Sweden zgubiła wszystkie płatki i jest łysa :evil: Kwitnąco ;:224
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Tylu pączków u mnie jeszcze nie było :shock: Ciekawe ile z nich zakwitnie ;:224
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

;:196 dziękuję za Red Edena, zastanawiam się czy ona ma dużo kwiatów. Jeszcze będę Cie prosić o jej zdjęcia, dobrze :D
Awatar użytkownika
Agnieszka73
100p
100p
Od: 8 cze 2012, o 09:43

Post »

Kiedy moj Blue Riverek bedzie taki ;:oj
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Blue River cudo,dwa lata u mnie mieszkała ta róża i czarowała zapachem ;:224
Chętnie poczekam na Twojego ;:65
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

U mnie tylko tyle pąków jest na NN-kach. Ależ będzie kwitnienie ;:63
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Magdaleno :wit
Czarujesz różami, i to wieloma z wyższej półki..... :shock: pieknie się zanosi ;:173 kilka mnie zauroczyło, kilka mamy takich samych, hipnotyzuje mnie ostatnio kolor lawendowy, Waltztime Climbing będę podglądać u Ciebie, tak jak Novalis u innych.... Edenka bez komentarza ;:3 ;:63
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

:wit
Maju obecnie Red Eden ma jakieś 10 pączków, więc jak dla mnie bomba :tan Na pewno będę pokazywać jak kwitnie ze specjalną dedykacją dla Ciebie ;:196
Agnieszko, Aniu mam nadzieje, że to jest Blue River gdyż kupowałam go w necie i może być różnie ;:224 Czas pokaże :wink:
Madziu byle Blue River nie okazał się NN :;230
Justyno dziękuje bardzo za miłe słowa ;:196 Kolor lawendowy jest boski ;:167 Na Novalis też ostrze sobie ząbki ;:224

Dziś cały dzień spędziłam na pieleniu i tak się nie wyrobiłam :evil: Oby jutro nie padało ;:224 Posadziłam nowe klemki :tan Obok Waltztime Climbing posadziłam C. Westerplatte
Obrazek

Modernizację przeszła rabatka z pnącymi różami. Posadziłam tam 4 klemki, które rosły przy pergoli (2 C. Mazowsze posadzone po zewnętrznych stronach, a po środku 2 C. The President), a przy pergoli będzie rósł Rooguchi i póki co C. Princes Diana. Pergolę pokażę jutro :wink: Te piękne fale wykonał M ;:180
Obrazek

Aktualnie największą atrakcją wśród róż jest kwitnący Falstaff ;:180 Kwiaty mają przepiękny kolor, a zapach jest oszałamiający ;:224 oraz o nietypowym kolorze Kalmar Castle
Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”