Rodzik 66

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rodzik 66

Post »

Popwodzenia, dalej trzymam kciuki, tylko stasznie jestem zalatana i rzadko wchodzę na forum. Domek świetny. A władze ogrodu jakoś przełknęły późne zgłoszenie budowy?
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

hej hej
też jestem zależna od Em, gdyby nie to zrobiłabym dużo więcej. Ostatnio i tak sobie odpuściliśmy działkę bo przedawkowałam :) Już nie nie planuję i nie kupuję bo głowę miałam już kwadratową.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Asiu coraz ładniej ;:173 Mam podobny domek mój ma pomieszczenie 3x4m a taras 2x4 też z bali solidnych a nie sklejki ;:138 Pamiętam do dziś jak się cieszyłam w zeszłym roku jak go stawiali ;:138 Możemy się zamienić ja Tobie moje czarne piaski a Ty mi trochę swojej gliny.... Jak robiłam wylewkę to nie musiałam kupować piasku... wystarczyło wykopać 0,5m w głąb i żółciutki jest... :;230 A co tak ładnie kwitnie na biało za domkiem... Będę zaglądać ;:224 Ja też z tych co w gorącej wodzie kąpana... i szał roślinnny.. ;:224
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Witajcie,

Dorotko, przedawkowałaś? eee, to chyba nie możliwe - zawsze będzie nam mało ;)
Anetko, chętnie wymieszałabym Twoją ziemię z moją glinką. Ostatnio usłyszałam jednak, ze glina to jedna z lepszych gleb tylko wymaga rozluźnienia więc mam nadzieję, ze cosik będzie mi tu rosło. Na warzywka nie mogę narzekać, z drzewkami i krzewami bywa różnie. Czy planujesz czymś osłonić bloczki betonowe pod domkiem? Ja myślałam o bukszpanowym żywopłocie ale jeszcze myślę nad tym. Obok domku rośnie jaśmin.

U mnie strasznie burzowo ostatnio i do tego upalnie :( Mimo to wczoraj zaczęłam wreszcie obsadzanie rabat. Dziś planuję także cosik wkopać ale dopiero wieczorem gdy już nastanie miły chłodek. Postaram się wstawić wieczorkiem fotki ujmujące zmiany.

Muszę zebrać czereśnie, porzeczki i koper - codziennie to sobie obiecuję ale jakoś czasu brak :( Jabłka lecą mi na łeb na szyję, cały trawnik nimi obsypany a na drzewie nadal masa :shock:

Pozdrawiam chłodząco :)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p

Post »

oj można przedawkować:)
u mnie też jabłek zatrzęsienie, Czekam na fotki.
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Pomimo niekonstytucyjnej ustawy nadal coś tam robimy na naszych 300m2 - choć już bez takiego zapału jak wcześniej :(

Wierzba Hakuro po drastycznym cięciu w towarzystwie malutkich bukszpaników na tle królowej wypoczynku :)

Obrazek

Jabłuszka

Obrazek

czereśnie ( z robaczkami ;) )

Obrazek

Trawki

Obrazek

Obrazek

i inne kwaśnolubne

Obrazek

Obrazek

Rabatka bez obrzeży - wkrótce ją dokończę ;)

Obrazek

Delikatny fiolecik

Obrazek

Warzywnik: sałata nie do przejedzenia, młode marcheweczki, druga partia rzodkieweczki no i fasola lada moment :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam nadzieję, ze te maleństwa zdążą choć troszkę urosnąć zanim zabiorą nam działkę :( ( mowa o krzewach i iglakach )
Od poniedziałku mężyk ma urlop więc może uda nam się doprowadzić prąd. Wtedy moglibyśmy wykończyć środek działki - utworzyć ścieżkę i przygotować teren pod wysiew trawki. Ja mam w planach kolejne nasadzenia - ukryć bloczki betonowe krzaczorkami i otoczyć warzywnik tawuła Little Princes - dwie już wsadziłam, brakuje mi już tylko 10 ;)

Pozdrawiam
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Marla54
100p
100p
Od: 3 mar 2012, o 18:13

Post »

:wit Bardzo ciekawy wątek, ładna działeczka, pomysłowe rabatki warzywne (na pewno pomysł ściągnę w przyszłym roku) no i fajniutki domek. Będę częstym gościem. ;:138
Don't be sorry .. just don't do it!! - Maryla
Człowiekowi w życiu potrzebne jest: serce do kochania, rozum do myślenia i ręce do pracy.
davussum
500p
500p

Post »

as1112 pisze:Pomimo niekonstytucyjnej ustawy nadal coś tam robimy na naszych 300m2 - choć już bez takiego zapału jak wcześniej :(

Pozdrawiam
no coś ty przejmujesz się tym?? przecież działki ci nikt nie zabierze :)
Mnie też zapał opadł ale z innego powodu :evil:
Sałata rewelacja ja uwielbiam sałatę :)
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

Warzywniczek naprawdę rewelacyjny: i pięknie, i smacznie. :) Rzeczywiście, warto się powzorować. A ta rabata wzdłuż ogrodzenia też zapowiada się ciekawie. Teraz tylko potrzeba kilku lat, żeby się to wszystko rozrosło. Niektóre Twoje zdjęcia mi się nie otwierają, ciekawe czemu.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45

Post »

Zgadzam się z Linetą - warzywnik REWELKA! ;:138
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Dzięki za odwiedziny :)

Tęsknię za moją działeczką. Od piątku do piątku jestem na wczasach i trochę martwię się o świeżo posadzone drzewka. Pogoda upalna więc przydałoby się codziennie podlać :| Kuzynce zostawiłam kluczyk i miała się tym zająć ale ona zalatana i dopiero dziś ma się wybrać do mojego królestwa ;)

Zdjęcia doprowadziłam do ładu więc powinny się już otwierać :D
davussum
500p
500p

Post »

już widzę wszystkie fotki, huśtawka jest MEGA też taką chcę ;:173
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

O, świetnie, rzeczywiście, teraz widać wszystkie. Tylko robaczków na czereśniach nadal nie. :D Same czereśnie - owszem, owszem.
Skoro jesteś z dala od ogrodu, to na pewno się denerwujesz, ale spokojnie, ogród sobie radzi. Lepiej wypoczywaj, bo kiedy wrócisz, zaczniesz znowu biegać z konewkami. :D A już w piątek wracasz, tak? Czyli pojutrze.
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Kontakt:

Post »

Kuzynka dotarła jednak na moją działkę i podlała moje maleństwa :) Zajęło jej to 1,5h wiec chyba porządnie je zlała ;) Podobno ładnie się trzymają - jej zdaniem wszystkie się przyjęły :) Cieszy mnie to :)

Jutro wracam do domciu. Tydzień nad morzem dał mi powera do dalszej pracy na działce. Z jednej strony smutno mi, że skończył się czas lenistwa ale z drugiej cieszę się na spotkanie z działeczką :)
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p

Post »

No i jak tam, wszystko żyje i ma się dobrze? Nie tęskno Ci za morzem?
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”