Wiklinowy balkon Lilaska

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiklinowy balkon Lilaska - walka: wełnowiec i mszyce str.10

Post »

Hej dziewczynki :) jak Was to pocieszy, to u mnie też zimnica - w nocy były 3 stopnie i moja mała bazylka zmarzła :( reszta jakoś się trzyma, ale nic nie rośnie, bo tak zimno. I niestety prognozy zapowiadają więcej deszczu - ech! ta Norwegia! :)
Mam nadzieję, że w końcu lato się zlituje.
Lilasku pokaż maciejkowe kwiatuszki.
Trzymajcie się cieplutko i życzę ;:3
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
hugomir_a
200p
200p
Od: 18 mar 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

lilasku ależ ten Twój balkon ewoluował pięknie ;:oj miło u Ciebie posiedzieć ;:108
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam! :)
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p
Od: 4 kwie 2012, o 15:09

Post »

katarzynka575 pisze:Witaj Lilianno dzisiaj tylko się wpisuję żebyś mi nie zniknęła z oczu
się cieszę bardzo ;)
bananowy_kot pisze:Jaki kupiłaś środek na przędziorki i ile to kosztuje? Bo dobrze wiedzieć...
na przędziorka pani w ogrodniczym dała mi MAGUS 200 SC Agrecolu - powiedziały, że wystarczy raz popsikać i więcej dziadostwa nie ma. Na mszyce (i wełnowce) mam Polysect 005 SL Substralu - działa zawodowo, raz wystarczy ;) Jeszcze mam na ziemiórki, korniki.... wszystko przerobiłam ;)
baiana pisze:Lilasku pokaż maciejkowe kwiatuszki.
wstawiam zatem poniżej
hugomir_a pisze:ależ ten Twój balkon ewoluował pięknie miło u Ciebie posiedzieć
a dziękuję bardzo, nie ukrywam, że miło się robi ;)

A oto fotosy, jak zwykle opiszę wsjo ;)
Pierwsze to wsadzony tydzień temu tymianek, hartuję te zioła od razu i trzymam na balkonie, albo coś z nich będzie albo nie ;) a po prawej wiadomo sundaville się pnie i już jest coraz wyżej ;)
Obrazek Obrazek

Poniżej ratowany bluszcz był taki jak po lewej a teraz taki zmizerniały ;(
Obrazek Obrazek

A tu wspomniana begonia, która po 1,5 miesiąca wyłazi... jak sobie przypominam było tych cebul kilkanaście, na razie wyszły dwie... a po prawej lilia w towarzystwie szczawika, nie mogę się doczekać jak zakwitnie ;)
Obrazek Obrazek

Skalniak powoli zakwita ;) a tu kurcze lukam sobie (przez to zimno to średnio mi się chciało wychodzić na balkon, tylko raz raz podlałam i do domku...) a tu mszycory zaś mi się władowały, na szczęście preparat na nie mam dostępny od ręki, bo on może stać sobie w butelce po rozcieńczeniu, i już są spryskane -francowate
Obrazek Obrazek

Lawenda... na nią czekam z niecierpliwością ;) już się fioletowieje i po prawej jakieś coś nie wiem czy to chwast czy nie... było w nasionkach i wyrosło. Może się orientujecie co to jest?
Obrazek Obrazek

Rzeczona maciejka, jedna się rozwinęła a druki pąk czeka na inwazje słońca ;) No i fasolka ozdobna wpakowałam ją do bluszczu niech sobie z nim się pnie ;)
Obrazek Obrazek

Rozchodnik ościsty się rozrasta, czytałam, że powojnikowi trzeba dać ładne nogi, no to trochę pożyczyłam od sąsiada ;) Widzę, że bluszcz trójklapowy się przyjął, te co nie dały rady uschły a zostało tyle, więc chyba będzie na balkonie ;)
Obrazek Obrazek

No i na koniec surfinia, po inwazji mszyc, widzę, że ładnie sobie kwitnie i niech już tak zostanie ;)
Obrazek

A ja mam pomysł. Dziewczyny, czy jest taki dział gdzie wszyscy wstawiają swoje zdjęcia? Nie kwiatków tylko swoje, bo nie ukrywam, że chciałabym Was zobaczyć, poznać bo nick to nie wszystko. Nie wszyscy w avatarze mają swoje fotki, a miło byłoby obejrzec facjaty wszystkich. Jest coś takiego?
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiklinowy balkon Lilaska - update str.11

Post »

Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Lilasku fajnie u ciebie!
U mnie jest tak brzydko i zimno że nawet nosa nie wystawiam na balkon tylko wtykam palutka do doniczki sprawdzić czy mokro i do domu ;:222
Surfinia pięknie kwitnie, a maciejka jak się rozwinie to będzie pięknie pachnieć ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p

Post »

Beatrice bardzo dziękuję, po przeglądnięciu widzę, że mało osób o tym wie, albo nie wszyscy chcą się pokazać ;)
Niunia1981 pisze:Lilasku fajnie u ciebie!
U mnie jest tak brzydko i zimno że nawet nosa nie wystawiam na balkon tylko wtykam palutka do doniczki sprawdzić czy mokro i do domu
Surfinia pięknie kwitnie, a maciejka jak się rozwinie to będzie pięknie pachnieć
no u mnie też nie jest ciekawie i w sumie też uciekam zaraz do domku, ale wczoraj wywąchałam maciejkę bo skubana już pachnie i najlepsze jest to, że jest jej sporo, w przyszłym roku posieję więcej ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
hugomir_a
200p
200p

Post »

i znów zaglądam do Ciebie bo u nas zimno, pochmurno no i "remont", jak to zwykle bywa, się przeciąga, więc na balkonie posiedzieć nie można :( A i u mnie mszyce zagosciły na pelargoniach, muszę zatem kupić tego Substrala skoro mówisz, ze dobry - ja mam jakiś inny specyfik, ale po spryskaniu płatki kwiatów są odbarwione ;:222
Co do maciejki, ja wczoraj musiałam swoja przerzedzić bo chyba zbytnio poszalałam. Nasionkami obsypałam wszystkie wolne miejsca w donicach i jak na złość obrodziła na maksa :) Przyjęły mi się też wszystkie moje sadzonki werbeny, które powciskałam pomiędzy pelargonie i teraz się boje czy kwiaty nie będą miały za ciasno :)
Pozdrawiam Alicja
oksi
1000p
1000p
Od: 18 lut 2012, o 18:21

Post »

:wit ładnie się prezętuje kompozycia lilija ze szczawikiem, ;:63 dla surfinii.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p

Post »

hugomir_a pisze:i znów zaglądam do Ciebie bo u nas zimno, pochmurno no i "remont", jak to zwykle bywa, się przeciąga, więc na balkonie posiedzieć nie można A i u mnie mszyce zagosciły na pelargoniach, muszę zatem kupić tego Substrala skoro mówisz, ze dobry - ja mam jakiś inny specyfik, ale po spryskaniu płatki kwiatów są odbarwione
Co do maciejki, ja wczoraj musiałam swoja przerzedzić bo chyba zbytnio poszalałam. Nasionkami obsypałam wszystkie wolne miejsca w donicach i jak na złość obrodziła na maksa Przyjęły mi się też wszystkie moje sadzonki werbeny, które powciskałam pomiędzy pelargonie i teraz się boje czy kwiaty nie będą miały za ciasno
w sumie moja maciejka też o dziwo obrodziła, ale zostawiam ją tak jak jest, hehehee posiałam ją razem z kocanką, bo jak maciejka wzrastała to koty mi rozkopywały i nie wiedząc czy coś z niej będzie posiałam kocankę, a ta dopiero wystrzeliła jak z procy ;) Dlatego rosną sobie obydwie a na kocankę czekam bo potrzebuję suchych kwiatów do kuchni ;)

A substral polecam nie poniszczył mi niczego i działa wręcz błyskawicznie, poza tym można sporządzić go więcej i mieć w spryskiwaczu na wszelki wypadek ;)

Powoli pogoda się klaruje, przynajmniej u nas, jest jakby przyjemniej ;)
oksi pisze: ładnie się prezętuje kompozycia lilija ze szczawikiem, dla surfinii.
a jesteś już drugą osobą, która to stwierdza, więc coś w tym musi być ;) dziękuję za odwiedziny a na deser wstawię coś co wczoraj upolowałam. Tak na osłodę dnia

Obrazek ;)

tak, ta bestia zechlała mi nowy pęd storczyka, którego reanimuję ... ;:145 ;:145
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hehe piękne ma ząbki :lol: Szkoda bardzo storczyka, ale na pocieszenie Ci powiem, że nie mam kota, ale psa i wcale moje parapety nie czują się przy nim bezpieczne. Np. parapet w sypialni, na którym całe dnie mój pies się wyleguje, może mieć tylko kwiaty na brzegach, bo cały środek jest zarezerwowany dla psa, który musi mieć jeszcze sporo miejsca, jak bierze rozbieg na parapet ;)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14

Post »

A to ci amator storczyków.Ciekawe czy mu smakowało :;230.Kły ma jak prawdziwy tygrys,a te dzikie oczy... :twisted:.
Martika
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Chyba mu storczyk nie smakował, skoro robi takie miny. :;230 Może więcej nie ruszy.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Lilasku co słychać na Twoim balkonie? Proszę o zdjęcia balkonu i kocurków :tan
:wit
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
lilasek
200p
200p

Post »

bananowy_kot pisze:Lilasku co słychać na Twoim balkonie? Proszę o zdjęcia balkonu i kocurków :tan
:wit
a no co słychać... długi weekend minął jak z bicza strzelił, ale przynajmniej odwiedziło mnie rodzeństwo (miło było sobie posiedzieć i powspominać czasy dzieciństwa) no i brat zainstalował mi ściemniacz w przedpokoju i teraz nie muszę siedzieć w ciemnościach. Nie cierpię wygaszonych świateł, zawsze musi się jakaś mała lampeczka tlić. W niedzielę skończyłam zdjęcia z komunii, ehhh ileż przy tym roboty a wcześniej obrabiałam foty zespołu, kupa godzin ślęczenia w programach graficznych... ale już mam spokój z głowy i jestem free ;)

Na balkonie w sumie żadnych zmian, mszyce przeniosły się na słonecznik, ale szybko dały dyla na nasturcję, już nie wiedzą co żreć ;) Dzisiaj popłynie dawka magicznej mikstury w ich stronę ;)

Od Siostry dostałam kwiatuszka, wstawię zdjęcie bo nie wiem co to jest a w książkach nie było, może mi podpowiecie ;)
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
hugomir_a
200p
200p

Post »

Widzę, że u Ciebie mszyska też skaczą z kwiatka na kwiatek :? Musimy wydać im wojnę :wink:
Pozdrawiam Alicja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”