W moim ogródku - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku - IWONA1311

Post »

Kasiu odmian i kolorów tulipanów jest tak dużo że ciężko żeby każdemu udało się wszystkie zobaczyć, co ogród to inne kolory a nawet kształty płatków. Prymulka to jakaś samosiejka, dostałam od sąsiadki bo moje wszystkie wymarzły. Rabatki wcale nie są takie dopieszczone teraz nie wyrabiam się z plewieniem bo ciągle coś innego do zrobienia, ale staram się jak mogę. Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa.
Dzisiaj zakwitły kolejne kwiatki
Bożykwiat

Obrazek
To jest chyba pełnik
Obrazek
jeden z nielicznych juz tulipanów - Estella Rijnveld
Obrazek
ładnie się przyjęły i kwitną berberysy które dostałam od Agnieszki (Nirali)
Obrazek
wczoraj byłam też w Lubartowie u Przemka i zobaczcie co dostałam
Obrazek
tak więc na moim hostowisku przybyło kilka roślin, wcześniej wyglądało to tak

Obrazek
a teraz po posadzeniu tego wszystkiego tak
Obrazek ale lepszy efekt będzie troszkę później jak roślinki dobrze rozwiną listki i troszkę się rozrosną.
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

Będzie pięknie one szybko rosną ja też posadziłam trochę Jak nam się rozrosną to może się wymienimy :wink:
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta hosty faktycznie szybko rosna, na dodatek moje to były spore kępy więc mam nadzieję że szybciutko sie zazieleni, co do wymiany to nie ma sprawy jeśli tylko będę miała takie których Ty nie masz.
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale się obłowiłaś!! Super! Hostowisko zapowiada się rewelacyjnie! A jest tam trochę cienia? Kiedyś nabyłam drogą hostę, której wszystkie zalety wypłowiały na słońcu :(
W ogóle podziwiam migdałka, miałam kiedyś, ale nie przetrwał :(
Serduszkę też mam inną jedna jest wspaniała a druga okazała, Twoja to chyba ta druga.
Ten bożykwiat to cudo - pierwszy raz widzę i już mi wpadł w oko.

A pełnik, to pełnik :D
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p
Od: 4 paź 2011, o 23:49

Post »

Iwonko bożykwiat jest super, to bylina???? śliczny - i znowu zachorowałam ;:oj
Ja na jesieni kupiłam hosty - trzy sztuki różnych i przez zimę zdechły. Jeszcze tej rabaty w ogóle nie ruszałam, bo z tyłu za domem w części sadu. Tam jest więcej cienia, więc miejsce dla nich chyba dobre. Twoja rabatka na pewno szybko się zapełni i będzie piękna ;:3
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Iwonko masz sporo fajnych kwiatów mnie najbardziej zainteresował bożykwiat. ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa hosty miałam kupować ale skoro kilka dostałam to mam mniej do kupowania :heja , trochę cienia maja więc nie będzie im tam tak źle (u mojego sąsiada rosną w pełnym słońcu i całkiem dobrze sobie radzą). Mój migdałek rośnie już 3 rok i to w takim przeciągu że sama się dziwię że jeszcze żyje i nawet nieźle kwitnie ale teraz kwiaty były bardzo krótko wszystko przez burzę. Serduszka którą pokazałam to okazała, mam jeszcze białą ale to tegoroczny nabytek i mała sadzonka i jeszcze nie kwitnie, posadziłam też niedawno wspaniałą ale też nie ma co pokazywać.
Bożykwiat faktycznie jest śliczny choć te kwiatuszki są drobniutkie, ja go zobaczyłam u Andrzeja Lubelskiego i trafił na liste chciejstw kupiłam też białego ale jeszcze nie rozkwitł.
Kasiu bożykwiat to bylina, która ma śliczne kwiatki. Hosty może jeszcze wyjdą, u mnie jedna to dopiero ma maleńkie kiełki juz myślałam że mi padła.
Beatko witaj u mnie, cieszę się że podobaja Ci się moje kwiatki. Bożykwiaty to upatrzylam sobie u Andrzeja Lubelskiego, on im robil śliczne zdjęcia.
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Iwonko bożykwiat jest już i na mojej liście chciejstw. Nie można nie mieć takiego kwiatka :lol: Co do host, to raczej nie sądzę, żeby u mnie coś się zadziało. Tam, gdzie je posadziłam stała woda i raczej słońca dużo nie ma. Poza tym były to małe roślinki sadzone na jesieni. Nauczka, że takie byliny sadzi się na wiosnę. Przynajmniej u mnie.
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu jeśli tam stała woda to faktycznie raczej nic z nich nie będzie, u mojej babci w ubiegłym roku było bardzo mokro, bardzo wysoko były wody gruntowe i wypadło jej przez to wiele roślin najbardziej szkoda nam było krzewów Mojżesza bo t były kilkuletnie duże rośliny... A bożykwiat wart jest kupienia.
Awatar użytkownika
Kasik_38
500p
500p

Post »

Chciałam w tym roku posadzić krzew Mojżesza, ale zrezygnowałam, bo czytałam, że parzy, więc przy małych dzieciach raczej odpada. A nie mam takiego miejsca, gdzie mogłabym go schować.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu on może parzyć ale to przy ostrym słońcu, chociaż ja nigdy go nie dotykałam i do końca to tego nie wiem :roll:
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

U mnie w tym roku dyptam pierwszy raz zakwitnie .Mam dwa krzaczki i już nie mogę się doczekać,A bożykwiat ma pączki ale jeszcze muszę poczekać masz rację to malutka ale fajna roślinka ja mam od Janusza .
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu :wit ja mam ochotę kupic sobie dyptam ale jeszcze nie wymyśliłam dla niego miejsca. On jak zakwitnie to ślicznie wygląda a po przekwitnięciu też jest dość dekoracyjny. Ja bożykwiaty kupiłam w szkółce u Zygmunta
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Kontakt:

Post »

Iwonko a dasz dokładniejsze namiary na tą szkółkę? ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold