Izka jak to zabrali pociągi

...tak po prostu wzieli i sobie nie pojadą i nawet o zgodę nie spytali????? No i co teraz.
Flammentanz ucierpiała ale już nadrabia wprawdzie kwiatów jest znacznie mniej bo przemarzły niektóre pędy ale już robią się nowe więc jestem dobrej myśli. Tak....goździki i inne drobiazgi po cichu sobie siedzą ale my je zauważamy.

Na jukowe kwiaty na pewno się doczekasz...sypnij tylko dolomitu i posadź w pełnym słońcu na patelni.....ruszą z kopyta.
A ten bladawiec jest naprawde całkiem ładny.
Maju edulkotku....z Gertrudki jestem bardzo zadowolona. Bardzo obficie kwitnie, pięknie pachnie i ma ładne liście. Fajnie, że ją mam.
Nówki potrzebują trochę czasu....niech się dobrze ukorzenią.
Margosiu trochę mi tych róż przybyło jesienią ale i tak wydaje mi się, że ich jest zbyt mało

Mówisz prawie ich nie znasz....ja też bo dopiero się ich uczę....większość to nówki. Czekam na kwiaty z wielkim zaciekawieniem.
Aneczko serbki ładnie idą...jestem bardzo zadowolona....jak fajnie mieć takie zaprzyjaźnione

osoby. A po ile był Munstead Wood....bo ja go szukam.
Jadzinko Nuits de Young mam od jesieni.....nad wyraz dobrze się sprawuje i dobrze się zaklimatyzowała. Wyczytałam, że nie lubi wilgoci ani w powietrzu ani w ziemi i w takim miejscu ją posadziłam....czyli patelnia i jeszcze raz patelnia. Jednak podlewałam ją w te upały żeby korzonki zbytnio się nie przesuszyły.
Tereska to wdzięczny i dosyć duży krzaczorek....prawie 1,5m sięga i rozrasta się na szerokość....u mnie ma się gdzie rozrastać.

Widza, że mi się nie dziwisz....bladawiec śliczniutki.
Bardzo się cieszę ze ślicznotki....bo mi fanie w tym miejscu pasi....i szkoda by mi jej było ogromnie.
Odrobina wiosny z mojej zegrodki.
Muscosa
Nuits de Young
Souvenir de Pierre Vibert też mchówka
Robi kwiatek Cramoisi Picote burbonka
Opuncje, pnąca Bonica

i wplątany powojnik Mikelite....
Jako przerywnik Aster alpejski "Goliath"

razem z serduszką wspaniałą, orlikami czekają na Aphrodite
i śliczniutki goździk kropkowany "Leuchtfunk"...ta jego czerwona czerwień.
....wiosna