Adenium (róża pustyni) cz.4

Rośliny doniczkowe
Zablokowany
Awatar użytkownika
eikoden
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Adenium (róża pustyni) cz.4

Post »

zbyshq
Ile razy już swoje roślinki przycinałeś?? chyba więcej niż raz??
Ten okaz z pierwszego zdjęcia ma ładną podstawę, wyciągałeś je już wyżej z podłoża??
Czy rosną tak od początku??

Czarny gratulacje :) u mnie dopiero nasionka zaczynają wypuszczać pierwsze korzonki w sumie nie ma co jeszcze fotografować...
Awatar użytkownika
czarny07
100p
100p
Od: 10 lut 2012, o 14:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

eikoden dziękuję w końcu się udaje ,a początki były totalnie na NIE :oops: a teraz? jestem bardzo zadwolony,każdy korzonek cieszy jak nie wiem co.... ten maluch na foto z korzonkiem jest wieczór a on juz stoi zgarbiony .... rośnie w oczach ... niedługo wszystkie 3 będą stały na baczność :).Oj wybaczcie wszyscy pomyliły mi się saszetki te 3 co stoją już prawie to odmiana ``ARABICUM BLACK RCN `` czyli takie http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2184198960 a lada dzień wysiewam `` ADENIUM ARABICUM DWARF PNW`` CZYLI TAKIE http://img09.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2184198982 wybaczcie pomyłkę :oops: .Zbyszq mnie za to podoba się ta z pierwszego zdjęcia po prawej stronie - przycinałeś ją czy ona tak sobie sama ładną koronkę puściła?podobna jest do tego mojego najstarszego egzemplarzu... ;:108 ;:65 ;:63
Awatar użytkownika
eikoden
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2011, o 14:22

Post »

No już się bałem, że nic nie wykiełkuje a tu po 4 dniach pierwsze opuściły swoje łupinki :)
Obrazek

Podział przechodzi wzdłuż pudełka a u góry są nasiona somalense na dole arabicum ;:204

Teraz tylko czekać na resztę śpiochów :tan
Awatar użytkownika
czarny07
100p
100p

Post »

ah te Twoje somalense...że też nie chciałeś odstąpić choć pięciu i wywołać radość na mej twarzy... :roll: :( brakowało by już mi tylko socorantum :( najlepiej golden crown lub petch banana :( .Najciekawsze w tym temacie jest to że każdy ma swoją inną mieszankę ziemi.... :) :D
Awatar użytkownika
galaxy
500p
500p
Od: 6 maja 2009, o 17:26

Post »

zbyshq co Ty dajesz im do żarcia? Są przecudne! tfu tfu
Awatar użytkownika
Iga123ana
100p
100p
Od: 19 maja 2011, o 17:11

Post »

zbyshq pisze:Moje roczniaki są jak hydry, poleciała jedna głowa odrasta kilka ;)

[/url]
Możesz powiedzieć czym je dokarmiasz? mają cudne, grube ...:-) ja tez takie chcę:-)
Moje różne : storczyki, adenium , dziwadła i inne:-) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=87910" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
czarny07
100p
100p

Post »

oprócz dokarmiania chodzi właśnie o przegłodzenie aby roślina w naturalny sposób się broniła przed brakiem wody i ja gromadziła ... ja ostatni raz podlewałem swoje 21 marca i jeszcze długo nie zamierzam choć ziemia suchutka 8-)
Awatar użytkownika
czarny07
100p
100p

Post »

moim sprawdzam od spodu dopiero jak tam sucho to czekam jeszcze ze 2 dni i dopiero i nie narzekają,w drodze druga para liści :)
Awatar użytkownika
Iga123ana
100p
100p

Post »

Pięknie ci odbijają z boków. Ja przycięłam kilka ale jak na razie jeden odbija. W każdym razie może spróbuje je wysuszyć. Bo faktycznie podlewam tak raz w tygodniu.
Moje różne : storczyki, adenium , dziwadła i inne:-) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=87910" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
czarny07
100p
100p

Post »

przycinane nie mają już takiego uroku jednak jest taka blizna na środku i szpeci.... nie wiem jak niektórzy to robią jak np tutaj że bez przycinania jest taki fajny kształt i blizny przy okazji też nie ma
Awatar użytkownika
Iga123ana
100p
100p

Post »

Jeden z moich ma takie 3 odnóżki:-) Obrazek ale chudziutki jest;-/
A inny grubszy ale taki jeden jutro dodam fotkę, dziś już za ciemno:-)
Awatar użytkownika
czarny07
100p
100p

Post »

ten którego wkleiłaś foto jest ukorzeniony z gałązki ? czy wysiany z nasionka ? może zacznij go głodzić i daj mu słońca to przytyje... ;:3
Awatar użytkownika
Iga123ana
100p
100p

Post »

Ten jest wysiany z nasionka, właśnie zrobię mu teraz terapie głodową a na słońce przeniosłam go jakiś tydzień temu.:-) Miejmy nadzieję, że zgrubnie ;:215
Awatar użytkownika
czarny07
100p
100p

Post »

aktualizacja sprzed 5 min :wszystkie adenia w jednym miejscu na potrzebę dokumentacji.Największy puszcza nowe listki-stoją takie igiełki -przyszłe listki, w pniu pojawiły się zalążki nowych gałązek-dość sporo ja sie nie ciesze bo np na środku pnia i nie pozwolę na ich wyrośnięcie bo zepsują mi pokrój pozwolę tylko tym max o 1 cm w dół od korony.Maluchy w doniczkach siane różnie i w dużych odstępach i to dlatego takie różnice ogólnie odmiana obessum ``woosala`` a te 3 razem w doniczuszce to arabicum black rcn.Na foto widoczny woreczek z nasionkami arabicum dwarf pnw który czeka na wysianie.
Fotki :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:uszy ;:138 ;:3
Awatar użytkownika
przemo1413
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2011, o 16:34
Kontakt:

Post »

Ta duża sadzonka to mi się podoba :)
Moje kaktusy:)Cz.1Cz.2
Moje lilie :)
Zablokowany

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”