a teraz nie pokazywane jeszcze nowości którymi zaraziłam się tu - NA FORUM

Aylostera heliosa

i przepiękna

Dwa "biedronkowce", nie znam nazwy

To choroba z tych rozwojowych.zaraziłam się tu - NA FORUM
Zaraza postępuje coraz bardziejhen_s pisze:To choroba z tych rozwojowych.zaraziłam się tu - NA FORUM![]()
Śliczna, okazała Sulcorebutia rauschii.![]()
Kolekcyjna, wieloletni okaz. To miniaturka, wolno przyrasta. Super.
hihi poszalałamnyskadu pisze:Aniu jakie super nowości, aż mi ślinka cieknie![]()
ale zaszalałaś
a może przy okazji ją rozsadzić i kilka odrostów zasadzić w innych doniczkach, jak coś będzie nie tak , to chyba wszystki od razu nie padnąMuszę ją przesadzić bo doniczka się wygina pod odrostami, ale sama myśl o tym mnie przeraża, ze coś źle zrobię i ją uszkodzę![]()
blabla pisze:To jest Oroya peruvianaKwiAnna pisze:
nie, nie z terazabaddon1986 pisze:Te "biedronkowce" to zakup z teraz? To zwiastowałoby zmianę biedronkowego repertuaru![]()
Aylostera ma bardzo fajną "zbitą" formęPodoba mi się niezmiernie
I ta trzecia nowość opisana jako "przepiękna" (z czym się zgadzam) to Sulcorebutia rauschii?
Jeszcze odnośnie poprzedniego posta - pamiętasz może nazwy Gymnokalicjów kwitnących na biało?
Praktycznie każde z białym kwiatem mnie powala więc trzeba wiedzieć co wpisać na "listę chciejstw"
sprawdzałam w necie i ma cudne kwiatuszki, ciekawe czy u mnie zakwitnie za rokphoebs pisze:Kwiaty bomba, biedronkowa oroya super, ja byłam w kilku i same mammillarki
Udał mi się zakup, chociaż sprawdzałam w komentarzach sprzedawcy i miał jeszcze większeprzemo1413 pisze:Sulcorebutia rauschii przepięknaMoja miniatura taka będzie chyba za 10 lat
u mnie już ich nie ma... bo chciałam dokupić jeszcze jedną żeby im było miło w trójkęleszek2 pisze:Ja też obleciałem wszystkie w moim mieście,tylko wyrwałem gymlaczka,ale może mi szczęście dopisze i też znajdę
coś odlotowego![]()
poz.Leszek
też o tym myślałam, ale teka kępa wygląda powalająco i trochę żal ją rozdzielać...ejacek pisze:a może przy okazji ją rozsadzić i kilka odrostów zasadzić w innych doniczkach, jak coś będzie nie tak , to chyba wszystki od razu nie padnąMuszę ją przesadzić bo doniczka się wygina pod odrostami, ale sama myśl o tym mnie przeraża, ze coś źle zrobię i ją uszkodzę![]()
tak myślałam,ejacek pisze:ja teraz bym już nie ruszał przed zimowaniem