Zielona radość :)
Re: Zielona radość :)
Oj na klonika jednego to i ja choruję - podoba mi się taki z bardzo ciemnymi liśćmi, prawie czarnymi i czerwonymi pędami, ma też czerwone skrzydełka kwiatowe, jest po prostu cudny. Widziałam go kiedyś w jakiejś gazecie ogrodniczej, niestety nie miał podanej nazwy. Ale właśnie tego chciałabym mieć. Na raziem mam 4 sztuki i o dziwo wyszystkie pięknie przezimowały.
-
- 500p
- Od: 26 sie 2010, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czyżbyś opijał matury i zapomniał nas poczęstować ..... oczywiście mam na myśli porcję nowych zdjęć ogrodu 

A jak tam klonik - nabyty? Wsadzony? I gdzie fotki? Czekamy!!
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję Wam za wizytę , trochę porobiłem u siebie. Żurawki kupione i posadzone na miejscu docelowym , teraz trzeba zamiast kory położyć pasek z białego żwirku ponieważ roślinki zlewają się z korą
Ułożyłem też kawałek opaski , standardowo piaskowiec którego w świętokrzyskim nie brakuje
davussum, klonik 380 zł , mam nadzieję że jutro po niego pojadę
nemezja, właśnie modlę się żeby jeszcze był , dzięki za wizytę
KLEO1, fotki są , niestety mało zrobiłem , brak czasu brak czasu i brak czasu doskwiera
, klonik będzie najprawdopodobniej jutro.
davussum ,
, nie lubię alkoholu ale fotki są
:

Małe spojrzenie na oczko:

A tu ktoś się przybłąkał... chciałem go pogłaskać ale strasznie się bał , widać że dziki był. Zachowanie inne niż oswojone koty

Czosnki zakwitły:

Kupiłem sobie też Żywotnika zachodniego "Filiformis"

Ułożyłem też kawałek opaski , standardowo piaskowiec którego w świętokrzyskim nie brakuje

davussum, klonik 380 zł , mam nadzieję że jutro po niego pojadę

nemezja, właśnie modlę się żeby jeszcze był , dzięki za wizytę

KLEO1, fotki są , niestety mało zrobiłem , brak czasu brak czasu i brak czasu doskwiera

davussum ,

Małe spojrzenie na oczko:
A tu ktoś się przybłąkał... chciałem go pogłaskać ale strasznie się bał , widać że dziki był. Zachowanie inne niż oswojone koty

Czosnki zakwitły:
Kupiłem sobie też Żywotnika zachodniego "Filiformis"
Rabatki śliczne, a żurawki faktycznie będą lepiej wyglądały na tle żwirku. Teraz są jeszcze niezbyt duże, ale jak się rozrosną to będzie super. A oczko też już bardzo zarośnięte. Nie lubię takich w których nie ma roślin innych poza liliami wodnymi. Taka roślinność w strefie brzegowej jest moim zdaniem niezbędna również ze względu na zachowanie równowagi biologicznej w zbiorniku.
A opaska z piaskowca bardzo estetyczna. Ja swego czasu też taką robiłam, ale mi rabaty z czasem rosną jakoś w górę i ziemia mi się wysypuje. Może gdybym ciągle w nich nie grzebała to tak by się nie działo.
A opaska z piaskowca bardzo estetyczna. Ja swego czasu też taką robiłam, ale mi rabaty z czasem rosną jakoś w górę i ziemia mi się wysypuje. Może gdybym ciągle w nich nie grzebała to tak by się nie działo.

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
I ty tak chłopaku sam wszystko.Muszę pokazać Twój wątek moje mu synowi.Może go natchne do pomocy staremu ojcu 

Zaglądam z rewizytą. Oczko ( nie wiem czy tak można to jeszcze nazwać ze względu na rozmiary) wspaniałe i rzucające się na plan pierwszy. Całość porządnie uporządkowana i bardzo miła dla oka. A teraz powolutku pooglądam zdjęcia.
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Możesz mi Piotrek powiedzieć co to za cud roślinka?PiotrekP pisze: ...
Coś nowego
...
Bardzo ładnie się prezentuje i chyba jest płożąca?
- PiotrekP
KLEO1, rośliny w oczku oczyszczają ale jak są posadzone między kamieniami , moje są wszystkie w donicach , zależy mi bardziej na ich kwiatach. Opaski są tylko i wyłącznie ze względu na kosiarkę , ale kamienia brak brak i brak...
semper,ja bym chciał żeby moja "rodzinka" podzielała moją pasję wiec nikt nie ma różowo
Monifd, dzięki za wizytę
oczko jest małe , ma kilka litrów wody , za dużo ryb w stosunku do powierzchni , mimo to wykopiemy większe i karpie będą miały dowy większy domek
misiaczekm, Picea pungens Białobok. Szczepiony na wysokości 30cm
, nir jest płożący ale jeżeli zaszczepimy na wys, 2cm to da radę zrobić płożącego 

semper,ja bym chciał żeby moja "rodzinka" podzielała moją pasję wiec nikt nie ma różowo

Monifd, dzięki za wizytę

misiaczekm, Picea pungens Białobok. Szczepiony na wysokości 30cm

- Lukrecja
- 1000p
- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Zakupy rewela! tak zdrowo zazdroszczę
Oj chciałoby się takiego... mmmm... 

- PiotrekP
Ech , tylko nie ma chętnych aby to wszystko sadzićLukrecja pisze:Zakupy rewela! tak zdrowo zazdroszczęOj chciałoby się takiego... mmmm...

Wpadłam zobaczyć Twój wątek i zaniemówiłam z podziwu. Toż to mistrzostwo świata urządzić taki ogród, taki wypielęgnowany, wymuskany, wycyzelowany... Już się chyba nie odważę zamieścić zdjęć jakichś moich biednych roślinek, bo tu w ogóle brakuje skali, żeby to porównywać.
Te Iglaki, ach, co za formy i barwy. Ten nowo kupiony świerk z góry ma kształt serduszka, prawda?
Piekna odmiana i z tymi młodziutkimi kitkami wygląda jak marzenie.
A leśna przygoda z ptaszkiem piękna. Masz wielkie, wielkie serducho. Mam nadzieję, że mama ptaszkowa przyjęła dziecię pod swoje skrzydła z wdzięcznością.
I kot może z czasem nabierze zaufania. Poobserwuje, przekona się, że warto, i może da się pogłaskać. Tylko się z tym nie spiesz. Zwierzak piękny, chociaż drapieżnik i takiemu ptaszkowi z lasu nie dałby szans, niestety.
No cóż, rozpisałam się. A teraz zbieram się na odwagę, żeby zajrzeć do Twojego wątku o oczku wodnym...

A leśna przygoda z ptaszkiem piękna. Masz wielkie, wielkie serducho. Mam nadzieję, że mama ptaszkowa przyjęła dziecię pod swoje skrzydła z wdzięcznością.

I kot może z czasem nabierze zaufania. Poobserwuje, przekona się, że warto, i może da się pogłaskać. Tylko się z tym nie spiesz. Zwierzak piękny, chociaż drapieżnik i takiemu ptaszkowi z lasu nie dałby szans, niestety.
No cóż, rozpisałam się. A teraz zbieram się na odwagę, żeby zajrzeć do Twojego wątku o oczku wodnym...

- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ile rybek ptaszek cudny. Cudnie u ciebie na ogrodzie wow 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Masz rację, biały żwirek uwydatni ich urodę... Ma też ochotę na żurawki... jednak u mnie w ogrodniczym na razie tylko jedna odmiana jest.PiotrekP pisze:Dziękuję Wam za wizytę , trochę porobiłem u siebie. Żurawki kupione i posadzone na miejscu docelowym , teraz trzeba zamiast kory położyć pasek z białego żwirku ponieważ roślinki zlewają się z korą![]()
...
Możesz coś więcej o przeklinaniu jałowców?
- wingslessangel
- 200p
- Od: 15 lip 2011, o 15:43

Na takiego klonika jak prezentujesz też choruje już od dawna

Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;