Zielona radość :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielona radość :)

Post »

Oj na klonika jednego to i ja choruję - podoba mi się taki z bardzo ciemnymi liśćmi, prawie czarnymi i czerwonymi pędami, ma też czerwone skrzydełka kwiatowe, jest po prostu cudny. Widziałam go kiedyś w jakiejś gazecie ogrodniczej, niestety nie miał podanej nazwy. Ale właśnie tego chciałabym mieć. Na raziem mam 4 sztuki i o dziwo wyszystkie pięknie przezimowały.
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Czyżbyś opijał matury i zapomniał nas poczęstować ..... oczywiście mam na myśli porcję nowych zdjęć ogrodu ;:136
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

A jak tam klonik - nabyty? Wsadzony? I gdzie fotki? Czekamy!!
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziękuję Wam za wizytę , trochę porobiłem u siebie. Żurawki kupione i posadzone na miejscu docelowym , teraz trzeba zamiast kory położyć pasek z białego żwirku ponieważ roślinki zlewają się z korą :wink:
Ułożyłem też kawałek opaski , standardowo piaskowiec którego w świętokrzyskim nie brakuje ;:224

davussum, klonik 380 zł , mam nadzieję że jutro po niego pojadę ;:224
nemezja, właśnie modlę się żeby jeszcze był , dzięki za wizytę :wink:
KLEO1, fotki są , niestety mało zrobiłem , brak czasu brak czasu i brak czasu doskwiera ;:131 , klonik będzie najprawdopodobniej jutro.
davussum , ;:136 , nie lubię alkoholu ale fotki są :;230 :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Małe spojrzenie na oczko:

Obrazek

A tu ktoś się przybłąkał... chciałem go pogłaskać ale strasznie się bał , widać że dziki był. Zachowanie inne niż oswojone koty :wink:

Obrazek

Czosnki zakwitły:

Obrazek

Obrazek

Kupiłem sobie też Żywotnika zachodniego "Filiformis"

Obrazek
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p

Post »

Rabatki śliczne, a żurawki faktycznie będą lepiej wyglądały na tle żwirku. Teraz są jeszcze niezbyt duże, ale jak się rozrosną to będzie super. A oczko też już bardzo zarośnięte. Nie lubię takich w których nie ma roślin innych poza liliami wodnymi. Taka roślinność w strefie brzegowej jest moim zdaniem niezbędna również ze względu na zachowanie równowagi biologicznej w zbiorniku.
A opaska z piaskowca bardzo estetyczna. Ja swego czasu też taką robiłam, ale mi rabaty z czasem rosną jakoś w górę i ziemia mi się wysypuje. Może gdybym ciągle w nich nie grzebała to tak by się nie działo. ;:124
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

I ty tak chłopaku sam wszystko.Muszę pokazać Twój wątek moje mu synowi.Może go natchne do pomocy staremu ojcu ;:180
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Zaglądam z rewizytą. Oczko ( nie wiem czy tak można to jeszcze nazwać ze względu na rozmiary) wspaniałe i rzucające się na plan pierwszy. Całość porządnie uporządkowana i bardzo miła dla oka. A teraz powolutku pooglądam zdjęcia.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

PiotrekP pisze: ...
Coś nowego :)

Obrazek

...
Możesz mi Piotrek powiedzieć co to za cud roślinka?

Bardzo ładnie się prezentuje i chyba jest płożąca?
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KLEO1, rośliny w oczku oczyszczają ale jak są posadzone między kamieniami , moje są wszystkie w donicach , zależy mi bardziej na ich kwiatach. Opaski są tylko i wyłącznie ze względu na kosiarkę , ale kamienia brak brak i brak... :wink:

semper,ja bym chciał żeby moja "rodzinka" podzielała moją pasję wiec nikt nie ma różowo ;:224

Monifd, dzięki za wizytę :wit oczko jest małe , ma kilka litrów wody , za dużo ryb w stosunku do powierzchni , mimo to wykopiemy większe i karpie będą miały dowy większy domek :roll:

misiaczekm, Picea pungens Białobok. Szczepiony na wysokości 30cm :wink: , nir jest płożący ale jeżeli zaszczepimy na wys, 2cm to da radę zrobić płożącego :wink:
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Zakupy rewela! tak zdrowo zazdroszczę ;:oj Oj chciałoby się takiego... mmmm... ;:224
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lukrecja pisze:Zakupy rewela! tak zdrowo zazdroszczę ;:oj Oj chciałoby się takiego... mmmm... ;:224
Ech , tylko nie ma chętnych aby to wszystko sadzić :wink:
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Wpadłam zobaczyć Twój wątek i zaniemówiłam z podziwu. Toż to mistrzostwo świata urządzić taki ogród, taki wypielęgnowany, wymuskany, wycyzelowany... Już się chyba nie odważę zamieścić zdjęć jakichś moich biednych roślinek, bo tu w ogóle brakuje skali, żeby to porównywać. :( Te Iglaki, ach, co za formy i barwy. Ten nowo kupiony świerk z góry ma kształt serduszka, prawda? :D Piekna odmiana i z tymi młodziutkimi kitkami wygląda jak marzenie.
A leśna przygoda z ptaszkiem piękna. Masz wielkie, wielkie serducho. Mam nadzieję, że mama ptaszkowa przyjęła dziecię pod swoje skrzydła z wdzięcznością. :D
I kot może z czasem nabierze zaufania. Poobserwuje, przekona się, że warto, i może da się pogłaskać. Tylko się z tym nie spiesz. Zwierzak piękny, chociaż drapieżnik i takiemu ptaszkowi z lasu nie dałby szans, niestety.
No cóż, rozpisałam się. A teraz zbieram się na odwagę, żeby zajrzeć do Twojego wątku o oczku wodnym... :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Ile rybek ptaszek cudny. Cudnie u ciebie na ogrodzie wow ;:3
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

PiotrekP pisze:Dziękuję Wam za wizytę , trochę porobiłem u siebie. Żurawki kupione i posadzone na miejscu docelowym , teraz trzeba zamiast kory położyć pasek z białego żwirku ponieważ roślinki zlewają się z korą :wink:
...
Masz rację, biały żwirek uwydatni ich urodę... Ma też ochotę na żurawki... jednak u mnie w ogrodniczym na razie tylko jedna odmiana jest.

Możesz coś więcej o przeklinaniu jałowców?
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43

Post »

:wit Zaglądam a tu takie widoki ;:oj . Gratuluję cudownego oczka wodnego. Pierwszy raz widze tak czyściutką wodę w oczku ogrodowym!
Na takiego klonika jak prezentujesz też choruje już od dawna ;:173 . Mam nadzieję, ze zaprezentujesz go po kupnie i posadzeniu.
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”