Witajcie w moim skromnym ogrodzie
- kwiaty_poli
- 500p

- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: witajcie w moim skromnym ogrodzie
Dokładnie przejrzałam wątki i tak jakoś weselej, obchód po ogrodzie zrobiony, małe kiełki tulipanów się wyłoniły, hortensja zimowana w donicy na schodach obsypana nowymi liśćmi, więc oby do wiosny
) 
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
po
trochę po Twojej działeczce,,,podoba mi się :wink Zostajee,
Rabatki ładne,zadbane,kwiatuchy śliczne,,,żurawki piękne
Ja tez je 
- kwiaty_poli
- 500p

Witaj anabuko1
w moim wątku.
Ostatnie kilka dni było piękne słoneczne, ale niestety nie miałam w tym czasie ani chwili wolnego by zajrzeć do ogrodu
A dzisiaj kiedy mam trochę czasu pada deszcz o rana, jak pech to pech... Zrobiłam za to mały przegląd zimowanych kwiatuchów i biorę się za wiosenne siewy. Biednie w tym roku, gdyż jeszcze nigdzie nie znalazłam interesujących mnie nasion.
Na początek fotki z ogrodu robione z okna, bo w taką pogodę ani mi się myśli wyłaniać nosa po za dom

i wysiewy bratków i samosiejki lobelii w donicy z zeszłego roku

i zimowane na schodach ogrodowce, hortensja, róża, oleander, sadzonki pelargonii

i skromnie póki co z nasionami
W ogrodzie oprócz małych kiełków cebulowych innych oznak wiosny brak, a jak jest u Was?

Ostatnie kilka dni było piękne słoneczne, ale niestety nie miałam w tym czasie ani chwili wolnego by zajrzeć do ogrodu
Na początek fotki z ogrodu robione z okna, bo w taką pogodę ani mi się myśli wyłaniać nosa po za dom

i wysiewy bratków i samosiejki lobelii w donicy z zeszłego roku

i zimowane na schodach ogrodowce, hortensja, róża, oleander, sadzonki pelargonii

i skromnie póki co z nasionami
W ogrodzie oprócz małych kiełków cebulowych innych oznak wiosny brak, a jak jest u Was?

- polikola
- 500p

- Od: 16 maja 2012, o 15:31
u mnie tez coś z ziemi wychodzi, ale nawet przebiśniegów jeszcze nie ma
Pozdrawiam - Paulina
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
Moje parapetowce (także storczyki) Mój ogród
Moje oferty kupna / sprzedaży /wymiany
- kwiaty_poli
- 500p

Polikola jeszcze trochę i będzie burza kolorów! ;)
W sklepach zaczęły pojawiać się roślinki, więc skorzystałam z okazji. Wybór póki co marny, zresztą choruję na inne odmiany floksów, ale nie pogardziłam tym razem białymi. Róże jakaś zółta pnąca a znając życie wyrośnie coś innego, ale co mi tam
I Rugosa, jakoś tak przypomina mi dzieciństwo bo rosła nieopodal placu zabaw, więc zakup tak bardziej sentymentalny. Tylko kompletnie nie mam pomysłu gdzie je posadzić, pomyślę, jak stopnieje śnieg i będę mogła zacząć coś działać w ogrodzie
)

i marne pozostałości po Dniu Kobiet

W sklepach zaczęły pojawiać się roślinki, więc skorzystałam z okazji. Wybór póki co marny, zresztą choruję na inne odmiany floksów, ale nie pogardziłam tym razem białymi. Róże jakaś zółta pnąca a znając życie wyrośnie coś innego, ale co mi tam

i marne pozostałości po Dniu Kobiet

- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Pola, masz dużo pola do popisu,
i gra słów i prawda. Ogród masz duży i ciekawe w nim miejsca. Wysokie rozłożyste drzewa, dające jasny cień. Nie daj się namówić do ich wycięcia, ile ja bym dała żeby mieć choć jedno. Mam ale na granicy działki a na środku patelnia.
Z biegiem czasu dosadzisz roślin, będzie piękny ogród.
Z biegiem czasu dosadzisz roślin, będzie piękny ogród.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Polu nim powitałam Cię w moim wątku przyszłam najpierw zobaczyć co u Ciebie i przejrzałam cały wątek, bo tak mnie wciągnęło. Zmieniłaś swoje podwórko w piękny, kolorowy ogród, dokonując tego sama. Oprócz ogrodu taras - mnóstwo roślin, o które trzeba dbać, a ile to kosztuje wysiłku to coś wiem na ten temat. A jeszcze ten słodki malutki mężczyzna chodzący po podwórku w tle
Pieska masz radosnego rudzielca i kota rudego też widziałam. Bardzo mi się u Ciebie podoba 
- kwiaty_poli
- 500p

zwkwiatWitaj
Masz rację, przeszło mi z wycinaniem drzew, w sumie to jedyne parasole w upalne dni. Orzech na jesień przeszedł metamorfozę fryzjerską, także słoneczka
będzie nieco więcej.
Masko dziękuję za wizytę w moim wątku, ja uwielbiam do Ciebie wpadać
Kochani trzy dni temu byłam w ogrodzie, popracowałam, cieszyłam się, że nareszcie robi się wiosna i za kilka dni wszystko się zazieleni a tu taki zonk
Zimo spadaj, mam cię dosyć! 
Masko dziękuję za wizytę w moim wątku, ja uwielbiam do Ciebie wpadać
Kochani trzy dni temu byłam w ogrodzie, popracowałam, cieszyłam się, że nareszcie robi się wiosna i za kilka dni wszystko się zazieleni a tu taki zonk
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Witaj kochana.....z wielkim zachwytem oglądam metamorfozę jaką przeszedł ogród....zrobiło się kolorowo i miło dla oka.
Ogród ma potencjał...można poszaleć i tworzyć jeszcze wiele wysmakowanych rabat.
Podziwiam twój zapał i ogrom włożonej pracy
Ogrodnik uczy się na błędach i taka kolej rzeczy, ale dotarłaś tutaj gdzie jest wiele życzliwych ludzi którzy podpowiadają i doradzają
Będę stałym gościem
Ogród ma potencjał...można poszaleć i tworzyć jeszcze wiele wysmakowanych rabat.
Podziwiam twój zapał i ogrom włożonej pracy
Ogrodnik uczy się na błędach i taka kolej rzeczy, ale dotarłaś tutaj gdzie jest wiele życzliwych ludzi którzy podpowiadają i doradzają
Będę stałym gościem
- kwiaty_poli
- 500p

Witaj aage
miło mi Cię tu gościć.
a dziś przedstawiam przedszkole
biedronkowe liatry, nettowskie floksy, trojad i dziwny różowy wiat dusiły się w kapersie, powędrowały do doniczek. W tym roku z nasion sieję niewiele, więc mam trochę miejsca i mogłam sobie pozwolić na ten luksus
Pozwolę im rosnąć, do gruntu wsadzę już w maju i mam nadzieję, że będą dorodne i nie zaszkodziłam im w ten sposób. U mnie ziemia zamarznięta, biało jak na biegunie, a niecierpliwa jestem strasznie
z nasion wysiałam tylko cukinię i zatrwian wrębny, resztę już wprost do gruntu.

sadzonki pelargonii mają się nieźle, a datura zmarniała strasznie, połowę pędów wycięłam... Ale i tak nie jest tak źle, w zeszłym roku tak strasznie omarzły, że wycięłam praktycznie wszystko, ale ładnie odbiły. A teraz grzeją się w domku

a dziś przedstawiam przedszkole
biedronkowe liatry, nettowskie floksy, trojad i dziwny różowy wiat dusiły się w kapersie, powędrowały do doniczek. W tym roku z nasion sieję niewiele, więc mam trochę miejsca i mogłam sobie pozwolić na ten luksus
z nasion wysiałam tylko cukinię i zatrwian wrębny, resztę już wprost do gruntu.

sadzonki pelargonii mają się nieźle, a datura zmarniała strasznie, połowę pędów wycięłam... Ale i tak nie jest tak źle, w zeszłym roku tak strasznie omarzły, że wycięłam praktycznie wszystko, ale ładnie odbiły. A teraz grzeją się w domku

- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Pola, wdzięczne to zielone przedszkole, ładnie rosną Ci sieweczki. Chciałam jednak napisać, że jestem pod wielkim wrażeniem tego co dokonałaś u siebie. Stworzyłaś piękny, kolorowy i klimatyczny ogród, bardzo miło mi się po nim spacerowało 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Polu bardzo mi miło, czy na trzecim zdjęciu od góry to białe to jest biedronkowy tojad biały?
Wpadłam z rewizytą i wiosenne Dzień dobry mówię i podziwiam kwiaty, kolory , przemiany.
A tak w ogóle to Niech żyją wiejskie ogródki !
A tak w ogóle to Niech żyją wiejskie ogródki !
- kwiaty_poli
- 500p

Dziękuję za odwiedziny 
Masko nie to biały floks z Netto. Chciałabym spotkać gdzieś białego tojada, póki co zaspokoiłam się niebieskim z Biedronki
pietruncia ja marzyłam kiedyś o ogrodzie 'bezdotykowym' same krzaczki i drzewka ale teraz nie wyobrażam sobie ogrodu bez kwiatów i pracy w nim. I właśnie to mi się podoba w nim, że jest wiejski, nic nie ma pod linijkę.
zielonajagoda dziękuję za wizytę, mam nadzieję, że niebawem będzie więcej do 'spacerowania'
Masko nie to biały floks z Netto. Chciałabym spotkać gdzieś białego tojada, póki co zaspokoiłam się niebieskim z Biedronki
pietruncia ja marzyłam kiedyś o ogrodzie 'bezdotykowym' same krzaczki i drzewka ale teraz nie wyobrażam sobie ogrodu bez kwiatów i pracy w nim. I właśnie to mi się podoba w nim, że jest wiejski, nic nie ma pod linijkę.
zielonajagoda dziękuję za wizytę, mam nadzieję, że niebawem będzie więcej do 'spacerowania'
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Polu piękne roślinne zakupy
Floksy uwielbiam.... i za urodę i za zapach i za długość kwitnienia
W zeszłym roku posadziłam sadzoneczkę, mam nadzieje, że dobrze przetrwa zimę
W doniczkach też już się dzieje u Ciebie
prawdziwa wiosenka.... żeby tylko wreszcie pogoda dopisała i żeby można było roślinki wyprowadzić do ogródka .....
W doniczkach też już się dzieje u Ciebie