Kotek idealnie pasuje niczym mała puma .
Ogród zwkwiat
- Jatra
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród zwkwiat
Przejrzałam cały wątek i jestem pod ogromnym wrażenie ogrodu , pięknych roślin i ogromu pracy włożonej w jego tworzenie .

Ale świetna ta baza na drzewie. Jako dziecko marzyłam o czymś takim 
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
ULA, dziękując Ci za odwiedziny w moim ogrodzie, życzę Ci radości i powodzenia w uprawie Twojego skrawka ziemi.
MAJKA, taką informację przeczytałam na forum, tylko teraz nie umiem tego znaleść, ale pamiętam zwrot, "byle najdalej od tulipanów" może jest to związane z chorobami lub szkodnikami. Teraz brakuje mi czasu, ale w okresie zimowym zgłębię temat.
Miło mi że w czyś byłam pomocna.
Na wiosnę będę próbować ukorzeniać berberysy, bo moje zrzucają liście na zimę.
AGNESS, na rabacie 1 liliowiec będzie miał miejsca prawie 1 m2, będą tam rosły długo i nie będą przesadzane. Na razie przestrzeń między nimi muszę czymś zapełnić.
TAJKA, nie stresuj się wielkością swojego ogródka, to też ma swoje dobre strony. Może być bardziej dopieszczony.
ROCHRZA, witam Cię w moim ogrodzie.
JATRA, uwielbiam wszystkie zwierzaki w moim ogrodzie nie tylko domowe. Nie lubię tyko much, komarów i ślimaków i to w takiej kolejności.
IZA, odwiedziłam Twój Ogród i jestem pełna podziwu.
MAJKA, taką informację przeczytałam na forum, tylko teraz nie umiem tego znaleść, ale pamiętam zwrot, "byle najdalej od tulipanów" może jest to związane z chorobami lub szkodnikami. Teraz brakuje mi czasu, ale w okresie zimowym zgłębię temat.
Miło mi że w czyś byłam pomocna.
Na wiosnę będę próbować ukorzeniać berberysy, bo moje zrzucają liście na zimę.
AGNESS, na rabacie 1 liliowiec będzie miał miejsca prawie 1 m2, będą tam rosły długo i nie będą przesadzane. Na razie przestrzeń między nimi muszę czymś zapełnić.
TAJKA, nie stresuj się wielkością swojego ogródka, to też ma swoje dobre strony. Może być bardziej dopieszczony.
ROCHRZA, witam Cię w moim ogrodzie.
JATRA, uwielbiam wszystkie zwierzaki w moim ogrodzie nie tylko domowe. Nie lubię tyko much, komarów i ślimaków i to w takiej kolejności.
IZA, odwiedziłam Twój Ogród i jestem pełna podziwu.
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu liliowcowa rabatka będzie ładna będą się dobrze komponować na tle iglaków, też muszę
swoje przesadzić i chyba zrobię tak samo ale moje iglaczki młode jeszcze chociaż rosną szybko bo taki gatunek
swoje przesadzić i chyba zrobię tak samo ale moje iglaczki młode jeszcze chociaż rosną szybko bo taki gatunek
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- zwkwiat

Stasiu dziękuję za uznanie. Mam nadzieję, że poprzyjmują się pięknie i na wiosnę będą wszystkie i żaden nie wypadnie.
-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Witaj Zosiu. Wpadłem do Ciebie z "prawie sąsiedzką" rewizytą.
Ogród masz piękny, wiele w nim ciekawych roślin a co najważniejsze czuć w nim pasję.
Myślę, że będę Cię często odwiedzał, tym bardziej że jak napisałaś jesteśmy "prawie sąsiadami" choć powiat legnicki jest stosunkowo duży (długi) a nie doczytałem w której jego części mieszkasz.
Ogród masz piękny, wiele w nim ciekawych roślin a co najważniejsze czuć w nim pasję.
Myślę, że będę Cię często odwiedzał, tym bardziej że jak napisałaś jesteśmy "prawie sąsiadami" choć powiat legnicki jest stosunkowo duży (długi) a nie doczytałem w której jego części mieszkasz.
- zwkwiat

Krzysztofie, miło mi, że odwiedziłeś mój ogród przy ujściu Kaczawy do Odry. Oczywiście możesz wpadać w odwiedziny, zapraszam.
- renatka
- 100p

- Od: 28 sty 2009, o 16:18
Cześć Zosiu jeżyny posadzone już rosną co prawda u są siada ale posadzone nawet niepytalam tylko zaraz zanioslam i posadziliśmy . Już jestem naszykowana na wylot trzymaj zamnie kciuki , nasionka na pewno kupię mam nadzieję że będą ladne kwiaty do zobaczenia pa
Witaj
Mogę podarować Ci cebulkę białego zimowita, mam ich kilka. Po prostu,gdy przychodzi czas rozdzielam ich na przykład w lecie. Należy je sadzić w lipcu lub sierpniu. Dopiero mogę przesłać gdy przekwitnie wcześniej nie bo wszystkie kwitną.
Witam
Byłam na działce i jeśli podasz mi swój adres to może uda mi się wysłać na razie jednego zimowita białego. Wystaje na razie z ziemi i myślę że można takiego wysłać . Jest wrzesień, a zimowity sadzi się we wrześniu. Tylko pospiesz się.
- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
Zosiu, co słychać w Twoim pięknym ogrodzie? Bardzo lubię oglądać zdjęcia, które robisz. Masz tak wspaniałe widoki, że możesz pokazywać szerokie ujęcia ogrodu i ja to baaaardzo lubię u Ciebie podziwiać 
- zwkwiat

Renatko, szczęśliwej podróży. Wracaj ze zdjęciami pięknych ogrodów.
- zwkwiat

Kaniu, walczę z ogrodem robiłam nową rabatę z 22 szt liliowców, robi się ogólnie jesiennie, chociaż jesiennych kolorów jeszcze nie ma. A tak wyglądał przebieg pracy przy rabacie;

Liliowce przez 2 tygodnie były w donicach, wytworzyły piękne młode korzonki i po dwie pary liści.

a rabata teraz wygląda tak;

Może jeszcze pokażę Ci dumę mojego męża;

Czy wiesz co to jest?

No i kilka ogólnych widoków;

Moja sandewila co raz piękniejsza.

Po mojej trawie pampasowej zostało puste miejsce wymarzła tej zimy.

Nasze trawy w kilku miejscach ogrodu /trochę skromne/

Wierzba bardzo się rozrosła w tym roku, a stawik już się przygotowuje do zimy.
Pozdrowienia

Liliowce przez 2 tygodnie były w donicach, wytworzyły piękne młode korzonki i po dwie pary liści.

a rabata teraz wygląda tak;

Może jeszcze pokażę Ci dumę mojego męża;

Czy wiesz co to jest?

No i kilka ogólnych widoków;

Moja sandewila co raz piękniejsza.

Po mojej trawie pampasowej zostało puste miejsce wymarzła tej zimy.

Nasze trawy w kilku miejscach ogrodu /trochę skromne/

Wierzba bardzo się rozrosła w tym roku, a stawik już się przygotowuje do zimy.
Pozdrowienia
- evikc
- 500p

- Od: 18 lis 2010, o 00:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Ale tu będzie pięknie jak się porobią kępy
- zwkwiat

Ewo, podobnie jak ja. Ale tak już jest, że posiadacze ogrodów i działek gonią za czasem a nie czas za nimi. Czeka mnie jeszcze wiele pracy.