Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem

Post »

Jola, a ta róża to nie jest przypadkiem ta kupiona u pana Tadeusza, co to on ani nikt nie wiedział, co ona za jedna? Coś mi się wydaje podobna, o ile pamięć nie szwankuje...Bo chyba nie Piccadilly? Moja jeszcze nie kwitnie...
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja z tą swoją małą aktywnością na forum przegapiam nowe wątki. Ale lepiej późno niż wcale 11 strona to chyba nie tak żle :oops:

Jolu Twój ogród robi się coraz piękniejszy. Co ja moge napisć ? Oczywiście, że na pierwszym miejscu zachwyciłam się kolorowymi zestawieniami krzewów. Klony (moje wieczne marzenie) przepiekne, pierwsza fotka super, powojniki zachwycają i zbudzają u mnie pozytywną zazdrość i chęć posiadania jak największej ilości takich cudowności.
Eden Rose to na pewno Eden Rose. Ta róża jest przepiękna. W tym roku ja również stałam się jej posiadaczką i muszę się pochwalić, że mimo różnych opinii, że jest trudna w uprawie i przez pierwsze trzy lata troche kaprysi to ma już kilka pąków kwiatowych i bardzo ładnie rośnie. Jeszcze nie zakwitła ale juz niedługo.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tyle napisałam, tyle serca włożyłam, a tu neta wcięło :cry: Spróbuje odtworzyć, ale trochę to potrwa.
Pawełku wyleczony :roll: coś tam padło (Westerlandy :cry: ) coś przeżyło. Ale jeśli dobrze główkować, to po cóż różyczki mają zajmować miejsce pięknym zielonym kulkom :;230
Andrzeju :oops: niech zdrowo pną się do góry :uszy Paulownia ma potencjał, zobaczymy tegoroczne osiągi :uszy
Dziękuję, wiecie za co ;:196
Oby zachmurzenie poczekało do północy ;:108
Paula to te odmiany, które podałam wcześniej, przynajmniej te znam. Z różyczkami poczekaj, ak się rozpędzą pokażą swój urok ;:108
Jagusiu moje paulownie w ubiegłym roku siane były z nasion, wiec na rychłe kwitnienie nie liczę. Za to gigantyczne liście wynagradzają zaangażowanie w pielęgnację. Niestety i okrywane okazy potrafią przemarznać, moje zimowały bez kubraczków.
Marta znalazłam karteczkę według której ta
Obrazek

to Fresco

a ta mówisz Piccadilly? Czy odwrotnie sugerowałaś?
Obrazek

Moniczko bardzo się cieszę, ze zajrzałaś na chwilkę :wit Klony to równiez moja fascynacja, zeby tylko chciały lepiej zimować. Zachwycają mnie dojrzałe okazy w zaprzyjaźnionych ogrodach. Okrywam pieczołowicie na zimę i jakoś dają radę.
Ulubione powojniki to raczej te z grupy wielkokwiatowych i pełnych, kolory: odcienie fioletu i biały. Ostatnio jednak łamiąc przyjęte konwenanse trafiło do mnie kilka różowiaków :;230
Różyczki ... cóż tu dużo pisać ;:167
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Czekam, czekam. No nic. Dziękuje kochana za pomoc.Ta Dream Queen piękna ale duża rośni, znaczy dla mnie za duża :( Popytam w odpowiednim wątku, może znajdę jakieś maleństwo. Nie mniej dzięki ;:196
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj dla kilka widoczków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i trochę nieba ;:109
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

To ostatnie... jakieś takie... afrykańskie :lol:
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znaczy ;:224 , jak murzyńskie chatki :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ty tu śmichy - chichy... a ja - choćbym nie wiem jak się starała, nie ujmę ładnie moich trytom... a już na pewno na tle murzyńskich chat :lol:
Następna roślina do uwolnienia z niebytu... w porze stosownej oczywiście...
Są gdzieś... za krwawnikiem ;:223 :;230
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Urzekło mnie pierwsze zdjęcie a właściwie klimat jaki na nim jest ;:167 Masz ogromną kolekcję host.U mnie na razie ni widu ni słychu żeby się powiększyła. Może za rok :wink: Nawet nie pomyślałabym że niebo może być takie ciekawe :D
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Jolu!
Jak zwykle masz wspaniałe fotki starannie dobrane aż miło je oglądać.Mam do Ciebie małą prośbę a mianowicie,zapamiętałem tylko kilka z nas,którzy byli u Tadeusza gdybyś była mi podała tych,których znasz to pooglądałbym ich ogrody.
Z góry wielkie dzięki Edward ;:136
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Tak tu zawsze niebo jest ciekawe i jak widzę u siebie jakąś piękną chmurkę to myśli lecą ku Joli :;230

Jolu ja w tym roku zakupiłam pierwszego klona palmowego-tz drugiego pierwszy pojawił się u mnie na samym początku posiadania ogrodu. Wówczas przejawiałm totalną ignorancję na potrzeby roślin i po pierwszej zimie padł, ale było to dawno i nie prawda ;:224 . W tym obiecałam sobie, że go ubiorę cieplutko na zimę.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jolu jak się zwie ten klon na drugiej fotce(a może to nie klon :? )
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Widoczki przepiękne serwujesz Joluś ;:108 . A zwłaszcza nastrojowe zachody słońca .

Kniphofia uvaria o zmroku imponująco uchwycona ;:63 . Może sam Napoleon , na Wyspie Św. Heleny ją podziwiał .

A , że dzisiaj Twoje Święto , dobrze o tym wiem , więc najszczersze życzenia złożyć Ci chcę ; zdrowia , miłości , spełnienia marzeń i wiecznej młodości ;:196 .
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Z tymi różami najpierw...Piccadilly to ewentualnie ta pierwsza, ale ja bym obstawiała tę jednak niewiadomą...Poczekajmy, aż moja Piccadilly zakwitnie, to coś wniesie do dyskusji :wink:
A teraz najserdeczniejsze życzenia imieninowe, niech się ogród Twój zieleni, czerwieni i tu trzeba by jakieś neologizmy tworzyć...Daruję sobie :) I wszystkie inne sprawy niech się potoczą pomyślnie ;:196
A od naszej trójki taka kompozycja liscienna...Zdjęcie trochę niewyraźne, bo przed chwilą robione, ale wkrótce ujrzysz te listki wyraźnie, a potem może znów niewyraźnie ;:136 :;230 Wszystkiego naj, naj!!! ;:196

Obrazek
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Najlepsze życzenia ;:167 Niech ogród rośnie w siłę a marzenia same się spełniały.
Do kompozycji liściennej dokomponujemy też coś sukulentowego, czerwonego, ciekawe czy zgadniesz?
Do rychłego ;:136
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”