Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
Re: Kiedyś będzie tu ogród z ..... widokiem
Jola, a ta róża to nie jest przypadkiem ta kupiona u pana Tadeusza, co to on ani nikt nie wiedział, co ona za jedna? Coś mi się wydaje podobna, o ile pamięć nie szwankuje...Bo chyba nie Piccadilly? Moja jeszcze nie kwitnie...
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja z tą swoją małą aktywnością na forum przegapiam nowe wątki. Ale lepiej późno niż wcale 11 strona to chyba nie tak żle
Jolu Twój ogród robi się coraz piękniejszy. Co ja moge napisć ? Oczywiście, że na pierwszym miejscu zachwyciłam się kolorowymi zestawieniami krzewów. Klony (moje wieczne marzenie) przepiekne, pierwsza fotka super, powojniki zachwycają i zbudzają u mnie pozytywną zazdrość i chęć posiadania jak największej ilości takich cudowności.
Eden Rose to na pewno Eden Rose. Ta róża jest przepiękna. W tym roku ja również stałam się jej posiadaczką i muszę się pochwalić, że mimo różnych opinii, że jest trudna w uprawie i przez pierwsze trzy lata troche kaprysi to ma już kilka pąków kwiatowych i bardzo ładnie rośnie. Jeszcze nie zakwitła ale juz niedługo.

Jolu Twój ogród robi się coraz piękniejszy. Co ja moge napisć ? Oczywiście, że na pierwszym miejscu zachwyciłam się kolorowymi zestawieniami krzewów. Klony (moje wieczne marzenie) przepiekne, pierwsza fotka super, powojniki zachwycają i zbudzają u mnie pozytywną zazdrość i chęć posiadania jak największej ilości takich cudowności.
Eden Rose to na pewno Eden Rose. Ta róża jest przepiękna. W tym roku ja również stałam się jej posiadaczką i muszę się pochwalić, że mimo różnych opinii, że jest trudna w uprawie i przez pierwsze trzy lata troche kaprysi to ma już kilka pąków kwiatowych i bardzo ładnie rośnie. Jeszcze nie zakwitła ale juz niedługo.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tyle napisałam, tyle serca włożyłam, a tu neta wcięło
Spróbuje odtworzyć, ale trochę to potrwa.
Pawełku wyleczony
coś tam padło (Westerlandy
) coś przeżyło. Ale jeśli dobrze główkować, to po cóż różyczki mają zajmować miejsce pięknym zielonym kulkom
Andrzeju
niech zdrowo pną się do góry
Paulownia ma potencjał, zobaczymy tegoroczne osiągi
Dziękuję, wiecie za co
Oby zachmurzenie poczekało do północy
Paula to te odmiany, które podałam wcześniej, przynajmniej te znam. Z różyczkami poczekaj, ak się rozpędzą pokażą swój urok
Jagusiu moje paulownie w ubiegłym roku siane były z nasion, wiec na rychłe kwitnienie nie liczę. Za to gigantyczne liście wynagradzają zaangażowanie w pielęgnację. Niestety i okrywane okazy potrafią przemarznać, moje zimowały bez kubraczków.
Marta znalazłam karteczkę według której ta

to Fresco
a ta mówisz Piccadilly? Czy odwrotnie sugerowałaś?

Moniczko bardzo się cieszę, ze zajrzałaś na chwilkę
Klony to równiez moja fascynacja, zeby tylko chciały lepiej zimować. Zachwycają mnie dojrzałe okazy w zaprzyjaźnionych ogrodach. Okrywam pieczołowicie na zimę i jakoś dają radę.
Ulubione powojniki to raczej te z grupy wielkokwiatowych i pełnych, kolory: odcienie fioletu i biały. Ostatnio jednak łamiąc przyjęte konwenanse trafiło do mnie kilka różowiaków
Różyczki ... cóż tu dużo pisać

Pawełku wyleczony

Andrzeju

Dziękuję, wiecie za co

Oby zachmurzenie poczekało do północy

Paula to te odmiany, które podałam wcześniej, przynajmniej te znam. Z różyczkami poczekaj, ak się rozpędzą pokażą swój urok

Jagusiu moje paulownie w ubiegłym roku siane były z nasion, wiec na rychłe kwitnienie nie liczę. Za to gigantyczne liście wynagradzają zaangażowanie w pielęgnację. Niestety i okrywane okazy potrafią przemarznać, moje zimowały bez kubraczków.
Marta znalazłam karteczkę według której ta

to Fresco
a ta mówisz Piccadilly? Czy odwrotnie sugerowałaś?

Moniczko bardzo się cieszę, ze zajrzałaś na chwilkę

Ulubione powojniki to raczej te z grupy wielkokwiatowych i pełnych, kolory: odcienie fioletu i biały. Ostatnio jednak łamiąc przyjęte konwenanse trafiło do mnie kilka różowiaków

Różyczki ... cóż tu dużo pisać

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czekam, czekam. No nic. Dziękuje kochana za pomoc.Ta Dream Queen piękna ale duża rośni, znaczy dla mnie za duża
Popytam w odpowiednim wątku, może znajdę jakieś maleństwo. Nie mniej dzięki 

- pamelka
Dzisiaj dla kilka widoczków

i trochę nieba

i trochę nieba

To ostatnie... jakieś takie... afrykańskie 

- pamelka
Znaczy
, jak murzyńskie chatki 

Ty tu śmichy - chichy... a ja - choćbym nie wiem jak się starała, nie ujmę ładnie moich trytom... a już na pewno na tle murzyńskich chat
Następna roślina do uwolnienia z niebytu... w porze stosownej oczywiście...
Są gdzieś... za krwawnikiem

Następna roślina do uwolnienia z niebytu... w porze stosownej oczywiście...
Są gdzieś... za krwawnikiem

- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Urzekło mnie pierwsze zdjęcie a właściwie klimat jaki na nim jest
Masz ogromną kolekcję host.U mnie na razie ni widu ni słychu żeby się powiększyła. Może za rok
Nawet nie pomyślałabym że niebo może być takie ciekawe 

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Jolu!
Jak zwykle masz wspaniałe fotki starannie dobrane aż miło je oglądać.Mam do Ciebie małą prośbę a mianowicie,zapamiętałem tylko kilka z nas,którzy byli u Tadeusza gdybyś była mi podała tych,których znasz to pooglądałbym ich ogrody.
Z góry wielkie dzięki Edward
Jak zwykle masz wspaniałe fotki starannie dobrane aż miło je oglądać.Mam do Ciebie małą prośbę a mianowicie,zapamiętałem tylko kilka z nas,którzy byli u Tadeusza gdybyś była mi podała tych,których znasz to pooglądałbym ich ogrody.
Z góry wielkie dzięki Edward

-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak tu zawsze niebo jest ciekawe i jak widzę u siebie jakąś piękną chmurkę to myśli lecą ku Joli
Jolu ja w tym roku zakupiłam pierwszego klona palmowego-tz drugiego pierwszy pojawił się u mnie na samym początku posiadania ogrodu. Wówczas przejawiałm totalną ignorancję na potrzeby roślin i po pierwszej zimie padł, ale było to dawno i nie prawda
. W tym obiecałam sobie, że go ubiorę cieplutko na zimę.

Jolu ja w tym roku zakupiłam pierwszego klona palmowego-tz drugiego pierwszy pojawił się u mnie na samym początku posiadania ogrodu. Wówczas przejawiałm totalną ignorancję na potrzeby roślin i po pierwszej zimie padł, ale było to dawno i nie prawda

Pozdrawiam Monika
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu jak się zwie ten klon na drugiej fotce(a może to nie klon
)

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Widoczki przepiękne serwujesz Joluś
. A zwłaszcza nastrojowe zachody słońca .
Kniphofia uvaria o zmroku imponująco uchwycona
. Może sam Napoleon , na Wyspie Św. Heleny ją podziwiał .
A , że dzisiaj Twoje Święto , dobrze o tym wiem , więc najszczersze życzenia złożyć Ci chcę ; zdrowia , miłości , spełnienia marzeń i wiecznej młodości
.

Kniphofia uvaria o zmroku imponująco uchwycona

A , że dzisiaj Twoje Święto , dobrze o tym wiem , więc najszczersze życzenia złożyć Ci chcę ; zdrowia , miłości , spełnienia marzeń i wiecznej młodości

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Z tymi różami najpierw...Piccadilly to ewentualnie ta pierwsza, ale ja bym obstawiała tę jednak niewiadomą...Poczekajmy, aż moja Piccadilly zakwitnie, to coś wniesie do dyskusji
A teraz najserdeczniejsze życzenia imieninowe, niech się ogród Twój zieleni, czerwieni i tu trzeba by jakieś neologizmy tworzyć...Daruję sobie
I wszystkie inne sprawy niech się potoczą pomyślnie
A od naszej trójki taka kompozycja liscienna...Zdjęcie trochę niewyraźne, bo przed chwilą robione, ale wkrótce ujrzysz te listki wyraźnie, a potem może znów niewyraźnie
Wszystkiego naj, naj!!!

A teraz najserdeczniejsze życzenia imieninowe, niech się ogród Twój zieleni, czerwieni i tu trzeba by jakieś neologizmy tworzyć...Daruję sobie

A od naszej trójki taka kompozycja liscienna...Zdjęcie trochę niewyraźne, bo przed chwilą robione, ale wkrótce ujrzysz te listki wyraźnie, a potem może znów niewyraźnie

-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
Najlepsze życzenia
Niech ogród rośnie w siłę a marzenia same się spełniały.
Do kompozycji liściennej dokomponujemy też coś sukulentowego, czerwonego, ciekawe czy zgadniesz?
Do rychłego

Do kompozycji liściennej dokomponujemy też coś sukulentowego, czerwonego, ciekawe czy zgadniesz?
Do rychłego