Mój ogródek - KarolinaL
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko przebrnęłam przez cały Twój ogród.
Róże piękne - jak to róże, lubię takie ciepłe kolory.
Mnie wpadła w oko żurawka, kocham wszystkie żurawki.
A szczególnie spodobał mi się zestaw kolorów nachyłka i stróżki, piękny. Kontrastowy, ale ciepły.
Będę do Ciebie zaglądać właśnie za takimi ciekawymi zestawieniami roślin, bo widzę, że też lubisz takie przyciągające się kontrasty.
Róże piękne - jak to róże, lubię takie ciepłe kolory.
Mnie wpadła w oko żurawka, kocham wszystkie żurawki.
A szczególnie spodobał mi się zestaw kolorów nachyłka i stróżki, piękny. Kontrastowy, ale ciepły.
Będę do Ciebie zaglądać właśnie za takimi ciekawymi zestawieniami roślin, bo widzę, że też lubisz takie przyciągające się kontrasty.
Dzięki dziewczyny za odwiedziny!
Elu, muszę się przyznać, że ta biała nie jest moja - zdjęcie ukradzione z ogródka cioci
Planuję jeszcze róże, ale chyba dopiero w przyszłym roku.
Lilu, zdjęcie nachyłka i ostróżki zrobiłam właśnie ze względu na to zestawienie kolorów
- baaaardzo lubię kontrasty
Wiecie co, ja chyba naprawdę muszę iść na odwyk - w tym tygodniu jedynym dniem, w którym nie kupiłam roślin był wtorek...
Jak to się wszystko porozrasta...
Ale za to upolowałam wreszcie rozchodnik o purpurowo zabarwionych liściach
Na razie to dosłownie jedna łodyżka, zrobię zdjęcie jak się trochę zadomowi.
I zdecydowanie przedawkowałam dziś ogród, jutro to chyba ani rączką, ani nóżką...
Elu, muszę się przyznać, że ta biała nie jest moja - zdjęcie ukradzione z ogródka cioci
Lilu, zdjęcie nachyłka i ostróżki zrobiłam właśnie ze względu na to zestawienie kolorów
Wiecie co, ja chyba naprawdę muszę iść na odwyk - w tym tygodniu jedynym dniem, w którym nie kupiłam roślin był wtorek...
I zdecydowanie przedawkowałam dziś ogród, jutro to chyba ani rączką, ani nóżką...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Witaj, Karolinko ! Pięknie jest w Twoim ogrodzie - kolorowo i pachnąco ! Ta bladoróżowa róża pnąca , o kt. piszesz , że przemarzła i odbiła ,to na 90% piękna , delikatna i bardzo wysoka (3-4m.wys. i 2-3 szer.) "New Dawn" - jedna z najstarszych i najcenniejszych odmian w tej grupie ! Mam taką samą i cieszę się nią długo, bo powtarza kwitnienie .
A zakupy robię na Jana Pawła II- rzeczywiście dobrze zaopatrzony, punkt na Dolnej Wildzie też znam- to na trasie do mojej mamy, a także w Suchym Lesie "Twój Ogród", w " Berberysie " na Suszki/ Wojciechowskiego lub na Zawadach.
Może gdzieś na trasie sie spotkamy( i nawet o tym nie będziemy wiedziały ? ). Pozdrawiam , E.
A zakupy robię na Jana Pawła II- rzeczywiście dobrze zaopatrzony, punkt na Dolnej Wildzie też znam- to na trasie do mojej mamy, a także w Suchym Lesie "Twój Ogród", w " Berberysie " na Suszki/ Wojciechowskiego lub na Zawadach.
Może gdzieś na trasie sie spotkamy( i nawet o tym nie będziemy wiedziały ? ). Pozdrawiam , E.
-
Erazm
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2005, o 13:10
Przeczytaj temat "Nowa opcja umieszczania fotek" http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=2844
Pozdrawiam Andrzej.
Dzięki, ale problem polega chyba na słabym zasięgu internetu. Zdjęcie sie ładuje dobre kilka minut, a potem najczęściej wyświetla się napis, że program nie moze wyświetlić witryny sieci...albo inne tego typu. Jeden mail otwiera się 1-2 minuty. W rezultacie spędzam na forum dwa razy więcej czasu
Chyba trzeba będzie postawić jakąś antenę, czy coś.
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Karolino -dzięki za zainteresowanie naszym losem po potopie.KarolinaL pisze:No właśnie, Krysiu, jak tam przetrwałaś potop, bo słyszałam, że Łódż tonie? I jak Twoje roślinki?
W mojej dzielnicy ,skutki nie są tak tragiczne na szczęście,napisałam trochę o tym w moim ogrodowym wątku.
Pokazałam też nowe zdjęcia- zapraszam ponownie do siebie Karolino.
Cieszę się Krysiu, że wszystko OK!
Może teraz się uda wysłać...
Najpierw fragment pszczelej uczty. Pszczoły masami pasą się na winobluszczu, nie pamiętam tego z poprzednich lat
Niestety nie mogę złapać na zdjęcie więcej niż jedną pszczółkę. A efekty dźwiękowe jak z Hitchcocka!

A trzmiele to samo, ale w dzikiej róży.

Chabry z tamaryszkiem:

Pięciornik (który dopiero teraz pokazuje co potrafi, choć nadal jest niewiele większy od krzaczka niezapominajek) i tojeść rozesłana.

Kawałek mojej ulubionej dżungli i kilka portretów (maczek, len, ślaz leśny):

I jeszcze pytanko - ostatnio widzę na kwiatach mnóstwo takich małych, czarnych owadzików, taki jakby owalny chrząszczyk o wymiarach mnw. 1mm na 2mm. Szczególnie chętnie łażą po różach, daliach, nachyłku i słoneczniczku. Widywałam je już dawniej nie raz, ale nia w takich ilościach!
Czy one mogą wyrzadzać jakieś szkody? Bo jeśli tylko spijają nektar, to niech sobie są. 
Może teraz się uda wysłać...
Najpierw fragment pszczelej uczty. Pszczoły masami pasą się na winobluszczu, nie pamiętam tego z poprzednich lat

A trzmiele to samo, ale w dzikiej róży.

Chabry z tamaryszkiem:

Pięciornik (który dopiero teraz pokazuje co potrafi, choć nadal jest niewiele większy od krzaczka niezapominajek) i tojeść rozesłana.

Kawałek mojej ulubionej dżungli i kilka portretów (maczek, len, ślaz leśny):

I jeszcze pytanko - ostatnio widzę na kwiatach mnóstwo takich małych, czarnych owadzików, taki jakby owalny chrząszczyk o wymiarach mnw. 1mm na 2mm. Szczególnie chętnie łażą po różach, daliach, nachyłku i słoneczniczku. Widywałam je już dawniej nie raz, ale nia w takich ilościach!