Mój ogródek - KarolinaL

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Karolino, masz piękną kolekcję roślin.Róze, prześliczne.Gratulacje.
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko przebrnęłam przez cały Twój ogród. :D
Róże piękne - jak to róże, lubię takie ciepłe kolory.
Mnie wpadła w oko żurawka, kocham wszystkie żurawki. :oops:
A szczególnie spodobał mi się zestaw kolorów nachyłka i stróżki, piękny. Kontrastowy, ale ciepły.
Będę do Ciebie zaglądać właśnie za takimi ciekawymi zestawieniami roślin, bo widzę, że też lubisz takie przyciągające się kontrasty.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Dzięki dziewczyny za odwiedziny!
Elu, muszę się przyznać, że ta biała nie jest moja - zdjęcie ukradzione z ogródka cioci :oops: Planuję jeszcze róże, ale chyba dopiero w przyszłym roku.
Lilu, zdjęcie nachyłka i ostróżki zrobiłam właśnie ze względu na to zestawienie kolorów :D - baaaardzo lubię kontrasty :D
Wiecie co, ja chyba naprawdę muszę iść na odwyk - w tym tygodniu jedynym dniem, w którym nie kupiłam roślin był wtorek... :oops: :wink: Jak to się wszystko porozrasta... :shock: Ale za to upolowałam wreszcie rozchodnik o purpurowo zabarwionych liściach :D Na razie to dosłownie jedna łodyżka, zrobię zdjęcie jak się trochę zadomowi.
I zdecydowanie przedawkowałam dziś ogród, jutro to chyba ani rączką, ani nóżką...
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To zdjęcie już zamieściłam w owadzim (motylim) wątku Mietka, ale nie mogę się powstrzymać żeby nie pokazać go również tutaj, bo ta ćma po prostu mnie zachwyciła! Szkoda, że zdjęcie nie oddaje w pełni jej urody, ale jest to istna panna młoda cała w bieli :D Pierwszy raz taką widziałam.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witaj, Karolinko ! Pięknie jest w Twoim ogrodzie - kolorowo i pachnąco ! Ta bladoróżowa róża pnąca , o kt. piszesz , że przemarzła i odbiła ,to na 90% piękna , delikatna i bardzo wysoka (3-4m.wys. i 2-3 szer.) "New Dawn" - jedna z najstarszych i najcenniejszych odmian w tej grupie ! Mam taką samą i cieszę się nią długo, bo powtarza kwitnienie .

A zakupy robię na Jana Pawła II- rzeczywiście dobrze zaopatrzony, punkt na Dolnej Wildzie też znam- to na trasie do mojej mamy, a także w Suchym Lesie "Twój Ogród", w " Berberysie " na Suszki/ Wojciechowskiego lub na Zawadach.
Może gdzieś na trasie sie spotkamy( i nawet o tym nie będziemy wiedziały ? ). Pozdrawiam , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Ewelinko za informacje o róży! :D Też mi się kojarzyła z New Dawn, ale ja się tak nie znam. A co do sklepów - kto wie, ja bym Cię może rozpoznała, w końcu pojawiłaś się na forum na kilku zdjęciach :wink: :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No wreszcie jest czym oddychać! Tylko czy ta ulewa nie mogłaby się trochę delikatniej obchodzić z moimi roślinkami? Też zamierzałam podlać, ale delikatniej. Jak skończy padać, to chyba pójde szacowac straty :(
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Ooooooooooo!Dotarło i do Ciebie! :roll:
Może nie będzie tak żle?A deszczu przyda się roślinom.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No właśnie, Krysiu, jak tam przetrwałaś potop, bo słyszałam, że Łódż tonie? I jak Twoje roślinki?
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jasnej choinki można dostać z tym ślimaczym internetem! :evil: Już nie wiem który raz próbuję wkleić zdjęcie i się nie da :evil:
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Przeczytaj temat "Nowa opcja umieszczania fotek" http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=2844
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki, ale problem polega chyba na słabym zasięgu internetu. Zdjęcie sie ładuje dobre kilka minut, a potem najczęściej wyświetla się napis, że program nie moze wyświetlić witryny sieci...albo inne tego typu. Jeden mail otwiera się 1-2 minuty. W rezultacie spędzam na forum dwa razy więcej czasu :) Chyba trzeba będzie postawić jakąś antenę, czy coś.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

KarolinaL pisze:No właśnie, Krysiu, jak tam przetrwałaś potop, bo słyszałam, że Łódż tonie? I jak Twoje roślinki?
Karolino -dzięki za zainteresowanie naszym losem po potopie.
W mojej dzielnicy ,skutki nie są tak tragiczne na szczęście,napisałam trochę o tym w moim ogrodowym wątku.
Pokazałam też nowe zdjęcia- zapraszam ponownie do siebie Karolino. :D
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cieszę się Krysiu, że wszystko OK! :)

Może teraz się uda wysłać...
Najpierw fragment pszczelej uczty. Pszczoły masami pasą się na winobluszczu, nie pamiętam tego z poprzednich lat :shock: Niestety nie mogę złapać na zdjęcie więcej niż jedną pszczółkę. A efekty dźwiękowe jak z Hitchcocka!
Obrazek Obrazek

A trzmiele to samo, ale w dzikiej róży.
Obrazek

Chabry z tamaryszkiem:
Obrazek

Pięciornik (który dopiero teraz pokazuje co potrafi, choć nadal jest niewiele większy od krzaczka niezapominajek) i tojeść rozesłana.
Obrazek Obrazek

Kawałek mojej ulubionej dżungli i kilka portretów (maczek, len, ślaz leśny):
Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek

I jeszcze pytanko - ostatnio widzę na kwiatach mnóstwo takich małych, czarnych owadzików, taki jakby owalny chrząszczyk o wymiarach mnw. 1mm na 2mm. Szczególnie chętnie łażą po różach, daliach, nachyłku i słoneczniczku. Widywałam je już dawniej nie raz, ale nia w takich ilościach! :shock: Czy one mogą wyrzadzać jakieś szkody? Bo jeśli tylko spijają nektar, to niech sobie są. :)
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Piękne kwiaty Karolinko, a pięciornik niesamowity, ma tak dużo kwiatów .U mnie jest ich 4 szt.ale maja po 2-3 kwiatki ,czy masz go na słońcu czy bardziej w cieniu??? :D
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”