Jak usłyszałam , że czapeczki "chyba "nie miały ogonków to od razu pomyślałam o bezszypułkowym .
Dzisiaj się jeszcze dowiedziałam , że na pewno liście ma inne niż zwykły dąb , że są bardzo ładne jak zapytałam co znaczy inne ? odpowiedzi nie zacytuję
Jakby to był czerwony to było by naprawdę super
Dzięki za wszelką pomoc
Miłego
Dostałam z trzeciej ręki strąki i dwa rodzaje nasion. Podobno należały do roślin pnących. Proszę o pomoc w identyfikacji, bo nie wiem kiedy i jak je wysiać.
Od lat poszukuję piołunu alpejskiego - znalazłem w Indiach (Etsy) i właśnie przyszły ale nie widzę w przesyłce nasion ( 10 szt za 8$) - może ktoś mnie pocieszy .
Nasiona bylicy rocznej z mojego zbioru są widoczne :
Z Chin przyszły nasiona a.carvifolia i też coś widać :
A gdyby Cię interesowała Artemisia caucasica (też nazywana A.alpina) to zajrzyj tu http://www.plantarium.ru/page/view/item/3842.html
Z prawej masz uczestników projektu i można się z nimi skontaktować. Bardzo życzliwi ludzie
Jak dla mnie to strasznie pomieszane info w źródłach
Zwróć uwagę, że foty są od najnowszych/informacja/, jak wejdziesz w autora pod foto, to można się od razu z nim skontaktować mailowo.
Cytat zbyteczny,cyrylicę - usuwam/K
Też na to wpadłem i wysłałem kilka maili do autorów zdjęć bo szukam też nasion- sadzonek Artemisia taurica Willd. - na Krymie .
ps. a tak wyglądają nasiona Artemisia absinthium 'Lambrook Silver' z moich zbiorów .