

P.S. Podpowiedzcie co można już robić o tej porze... bo z tym mam największy problem - co kiedy robić...

czy przy takich składnikach istnieje ryzyko rozwinięcia jadu kiełbasianego ??saaga pisze:Bardzo tu smakowicie ;:13
Ja dziś od rana szaleje w kuchni, więc dorzucę kilka przepisów na to, co właśnie robię.
56. LECZO
1 kg cebuli
2 kg pomidorów
2 kg papryki
1 duża cukinia
3 łyżki cukru
sól
1/4 szklanki oleju
Dusimy cebulę, gdy się zeszkli dodajemy paprykę (pokrojoną w paski), później obrane z skórki pomidory i cukinię pokrojoną w kostkę. Dusimy wszystko do miękkości, przyprawiamy, można na koniec dodać czosnek ( jeśli ktoś lubi).
Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 40 minut.
akurat z tym mięskiem to nie do końca prawdaKrzysztof usun. pisze:Witam.
Magdo...jad kiełbasiany....oj oj oj.Aby był musi być mięsko,aby się przed nim zabezpieczyć trza by trzy razy po godzinie....Ale zejdźmy na ziemię,wystarczy Ci pasteryzacji koło 20 minut i się raczej nie rozgotuje-kwas z pomidorów temu zapobiegnie.
.
Jeszcze nieKrzysztof usun. pisze:A czy kisisz zieloną paprykę?Zupa z niej,na wzór ogórkowej,jest super.