Ogród kamyka
- kamykkamyk2
- 500p

- Od: 26 gru 2010, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród kamyka
Mnie poszło na rabatki może 2/5 piaskowca, reszta leży sobie w innej części podwórza i czeka na zagospodarowanie - w planach jest skalniak i oczko wodne.

- wrigley
- 500p

- Od: 5 mar 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kamyczku mam 3 pytanka:
- szepniesz mi jak układałeś piaskowiec na podniesionej rabacie?
- czy jest czymś połączony?
- jaką ziemię masz na rabacie?
Pozdrawiam
- szepniesz mi jak układałeś piaskowiec na podniesionej rabacie?
- czy jest czymś połączony?
- jaką ziemię masz na rabacie?
Pozdrawiam
- kamykkamyk2
- 500p

Nogą zrobiłem sobie zarys rabatki, potem wybierałem kawałki piaskowca i układałem bezpośrednio na ziemi, dobijając młotkiem gumowym, aby leżał stabilnie. Z drugą warstwą było więcej kłopotu,gdyż ciężej było dobrać pasujący kawałek, często musiałem sobie pomagać siekierką ciosając je. Kamienie są ułożone bez żadnej zaprawy. Ziemię na rabacie mam zwykłą, nie najwyższej klasy, wymieszaną z gliną.

- wrigley
- 500p

- Od: 5 mar 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki za opis, został "tylko" jeden problem. Kwestia transportu piaskowca do Trójmiasta...Musze pomyśleć chyba o jakimś zamienniku
Tym bardziej, że na działce letniskowej pasowałby bardziej polny kamień...a szkoda bo jestem oczarowana Twoja rabatą... 
- kamykkamyk2
- 500p

A u mnie dzisiaj w ogrodzie nieprzyjemnie jest, chociaż ciepło, ale pada deszcz i to całkiem nieźle, może jak przestanie, to pstryknę jakieś fotki.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiem Kamyku. Mam to samo. Nawet wczoraj pomyślałam, że wyjdę dzisiaj i coś tam w ogrodzie zrobię, choćby tylko posprzątam, ale ten deszcz jest dołujący, więc siedzę w chałupie i oglądam katalogi i oferty roślin w necie.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
U mnie też deszcz pada i to dosyć mocno
Po śniegu na ogrodzie już prawie nie ma śladu
Pogoda iście marcowa, będzie prawdziwy kłopot jak chwyci mróz, wiele roślinek może to uszkodzić 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
U mnie tez pada , pochmurno i chlapa dookoła ,, też oglądam kwiaty wiosenne w internecie i aż ręce świerzbią aby nacisnąć i zamówić ale jeszcze oglądam i notuję może najpierw w naszym ogrodniku zobaczę czy są takie kwiaty ..
- marion215
- 200p

- Od: 1 sie 2010, o 14:31
Witaj Kamyku
Ja pierwotnie też marzyłam o starej chałupie, najlepiej pod lasem.Marzenia marzeniami, a życie pisze swoje scenariusze.Stałam się właścicielką działki w mieście, ze starym budynkiem gospodarczym, mnóstwem chaszczy i starych drzew.
Jedynym plusem jest to, że działka jest oddalona od mojego mieszkania tylko 1,5 km więc prawie pod nosem.Spędzamy tam każdą wolną chwilę.Nawet w ubiegłą sobotę była ciężka orka.
Ja pierwotnie też marzyłam o starej chałupie, najlepiej pod lasem.Marzenia marzeniami, a życie pisze swoje scenariusze.Stałam się właścicielką działki w mieście, ze starym budynkiem gospodarczym, mnóstwem chaszczy i starych drzew.
Jedynym plusem jest to, że działka jest oddalona od mojego mieszkania tylko 1,5 km więc prawie pod nosem.Spędzamy tam każdą wolną chwilę.Nawet w ubiegłą sobotę była ciężka orka.
- kamykkamyk2
- 500p

U mnie dzisiaj piękna pogoda ( 6 stopni, nie pada), więc poszedłem z psem na spacer do lasu, okazało się że w lesie jest mniej śniegu (prawie wcale) niż u mnie na podwórzu.
Poobserwowałem trochę przyrodę, szczególnie zainteresowało mnie środowisko życia bobrów. Rok temu była tu mała sadzawka, a teraz wielkie bajoro i od ch....lery kikutów uschniętych drzew.

Uploaded with ImageShack.us

W oddali widać bobrowe żeremię .....

Poobserwowałem trochę przyrodę, szczególnie zainteresowało mnie środowisko życia bobrów. Rok temu była tu mała sadzawka, a teraz wielkie bajoro i od ch....lery kikutów uschniętych drzew.

Uploaded with ImageShack.us

W oddali widać bobrowe żeremię .....

- kocica

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Witaj kamyku, dziś podziwiam Twoje zmagania z nowym miejscem na ziemi:-). Ponieważ wszystko zostalo już napisane w sensie pochwał, to ja się tylko do tych pochwał podłączę. Podpatrzyłam kamykowy podjazd i obrzeża rabat, no i wiem gdzie uderzyć po kamyki. Czy ta kopalnia kielecka ma jakąś nazwę?
Super wybieg dla psiaka, rewelacja.
Super wybieg dla psiaka, rewelacja.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To miejsce musi pięknie wyglądać, gdy już wszystko wróci do życia..
nawet teraz przukuwa uwagę, szczególnie ze względu na działalność bobrów.
nawet teraz przukuwa uwagę, szczególnie ze względu na działalność bobrów.
- kamykkamyk2
- 500p

kocica - nie pamiętam nazwy kopalni, ale jej dane znalazłem gdzieś w necie, a reszta uzgodniona przez telefon
AniaDS - strasznie podobają mi się takie miejsca, chociaż, to co na zdjęciach, to wygląda jakby jakaś trąba powietrzna przeszła, a to boobry robią takie "spustoszenie". Żebym miał jeszcze dobry profesjonalny aparat....

AniaDS - strasznie podobają mi się takie miejsca, chociaż, to co na zdjęciach, to wygląda jakby jakaś trąba powietrzna przeszła, a to boobry robią takie "spustoszenie". Żebym miał jeszcze dobry profesjonalny aparat....
WITAM ja też dołączam się do? penów? ale w pełni zasłużone, każde piękno potrzebuje oprawy zależy ile włożymy w to serca a Twoje pokazało bezmiar i nikt nie przejdzie bez uśmiechu za odrobinę radości jaką dzielisz wszystkich pozdrawiam Basia
- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
Jakie malownicze widoki, ja tam patrzę i podoba mi się to co pokazujesz 
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...