Storczyki bajeczne, ja kolekcjonuję tylko phalaenopsisy, więc z przyjemnością podziwiam takie cudeńka
Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek aleb-azi, część trzecia, aktualna :-)
Iza tulipanki śliczne, bardzo lubię te, które mają takie ciekawe śliczne liście, są ozdobne nawet wtedy kiedy jeszcze nie rozkwitną ,a powiem szczerze, że ja bardzo lubię takie kępy z nierozkwitniętymi jeszcze pąkami
Storczyki bajeczne, ja kolekcjonuję tylko phalaenopsisy, więc z przyjemnością podziwiam takie cudeńka
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Nelu - jak tłoczą się w kuchni, to już dobrze, bo są
Większość storczyków do kwitnienia potrzebuje dużej różnicy temperatury miedzę nocą a dniem. Moje długo, a niektóre bardzo długo stały na zewnątrz ( ostatnie, najtwardsze przeprowadziłam gdy temperatura nocą spadała do 5 stopni). Jak na razie tylko jedna małpa nie chce puścić pędu kwiatowego. Medinilla po przejściach sklepowych kupiona z kwiatem, który o dziwo nie opadł. Podobno trudno ją uchować w warunkach domowych. Powinnam jej wybudować szklarnię
A może kiedyś...
Kiedyś miałam absolutnego hopla na doniczkowce. Chyba miałam wszystko co pojawiło się w kwiaciarniach po upadku niesłusznego systemu
Ale wtedy nie miałam żadnego ogródka...
Aniu Zielona - chyba byliśmy bardzo grzeczni, skoro taki listopad nam się trafił. No... może małe grzeszki były skoro spadły na nas październikowe przymrozki
A domowe rozweselacze bardzo podnoszą nastrój w długie bezogrodowe wieczory
Dorotko- do dzieła, poluj na storczyka, mała instrukcja obsługi, o na przykład tu http://www.orchidarium.pl/rodzaje/index.html
Agnieś - ja też
nie rozkwitnięte zielone główki tulipanów
Phalaenopsisy mam dwa... ale one jeszcze nie wiedzą jak wygląda zima u nas w domu.... Obawiam się, że może im być za zimno 
Aniu Zielona - chyba byliśmy bardzo grzeczni, skoro taki listopad nam się trafił. No... może małe grzeszki były skoro spadły na nas październikowe przymrozki
Dorotko- do dzieła, poluj na storczyka, mała instrukcja obsługi, o na przykład tu http://www.orchidarium.pl/rodzaje/index.html
Agnieś - ja też
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też mam ten problem. Na szybko w trakcie lata wgrywam miesiącami a teraz się zastanawiam nad jakąś systematyką
Toto białe to ogniki? Ładne
Toto białe to ogniki? Ładne
-
aleb-azi

- Kontakt:
Ognik
Też mam zgranie miesiącami... i zero pomysłu co dalej...
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja mam w podziale na pory roku i datami, na portalu zdjeciowym zaś katalogami np. hosty, iglaste, canny itd
Też kombinuję jakby tu pogrupować
A może Paweł coś poradzi jako informatyk z doświadczeniem
A może Paweł coś poradzi jako informatyk z doświadczeniem
-
aleb-azi

- Kontakt:
No... jest to myśl... Taaaak..... katalog "canny" będę miała pusty... a najbardziej rozbudowany będzie "takie tam" 
- pamelka

U mnie takie tam to różne pomniejsze roślinki, pt. roślinki, roślinki1 itd, zależnie od pory roku. A można by roślinki wiosna, roślinki lato itd. Do Pawełka posłałam linka proszącego 
Akurat mój zawód nie wymyślił nic nowego w tej kwestiipamelka pisze:A może Paweł coś poradzi jako informatyk z doświadczeniem
Wygląda to tak:

Próbowałem kilku programów do katalogowania, ale żaden mnie nie przekonał. Każdy wymagał zbyt wiele pracy z mojej strony
- pamelka

U mnie też wg daty, tylko, że brak opisu, co akurat miałam ochotę fotografować, a to jakby utrudnia poszukiwania.
Mam taką koncepację, ze zimą, jak już trafi sie więcej wolnego czasu założę katalogi główne, gatunkowe i będę grupować zdjęcia tematyczne datami, to chyba ułatwi poszukiwania. Co Wy na to?
Zastaniawiam się też nad żywotnością naszych portali zdjęciowych, bo jakby tak, a nie daj Boże padły
, coż będzie z naszymi wątkami
Paweł można jakoś zarchiwizować 
Mam taką koncepację, ze zimą, jak już trafi sie więcej wolnego czasu założę katalogi główne, gatunkowe i będę grupować zdjęcia tematyczne datami, to chyba ułatwi poszukiwania. Co Wy na to?
Zastaniawiam się też nad żywotnością naszych portali zdjęciowych, bo jakby tak, a nie daj Boże padły
-
aleb-azi

- Kontakt:
Skoro Paweł jako informatyk "ma zgryz" to czuję się rozgrzeszona
Siedzę i myślę.... chyba wyznaczę główne katalogi i powrzucam "tematycznie" . Po określeniu kryterium wyszukiwania wg daty będę miała zestawienie z wszystkich katalogów... I tak największy będzie "takie tam" 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ja cały sezon porządkowałam zdjęcia.aleb-azi pisze:Macie jakiś patent na porządkowanie zdjęć ogrodowych... Nie wiem jak się do tego zabrać... Przeglądam i znajduję takie tam...
Każdego dnia po przyjściu do domu od razu robiłam porządki.
Mam folder główny 'ogród' a w nim podfoldery - hosty, żurawki, hortensje, róże itd, zdjęcia ogólne, widoki, różne..
W każdym podfolderze zdjęcia zapisują się według dat.
A róże z kolei mam jeszcze podzielone dalej, czyli każda z nich ma swój folderek ze swoją nazwą
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Co? Już świateczne porzadki?
A smoki w lesie
'Ta jesien chyba oszalała;
Wiosennym młodym wichrem huczy
I choć juz idzie zima biała
Kwiatów i motyli sie uczy"
M.Jastrun
A smoki w lesie
'Ta jesien chyba oszalała;
Wiosennym młodym wichrem huczy
I choć juz idzie zima biała
Kwiatów i motyli sie uczy"
M.Jastrun
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
-
aleb-azi

- Kontakt:
O, Aniu Różana... pilnowałaś na bieżąco... Może... noworoczne postanowienie popełnię "Będę sumiennie,systematycznie, a zwłaszcza na bieżąco porządkowała zdjęcia od 1 stycznia 2011 począwszy" . Chyba tak właśnie jak opisałaś pogrupuję ten bałagan, który już mam 
Minismoku - no, tak mnie jakoś na porządki wzięło. Wkurzające jest to ciągłe szukanie... zazwyczaj po chwili zapominam czego szukałam
Minismoku - no, tak mnie jakoś na porządki wzięło. Wkurzające jest to ciągłe szukanie... zazwyczaj po chwili zapominam czego szukałam
- pamelka

Aniu, ale mnie zawstydzaszAniaDS pisze:Ja cały sezon porządkowałam zdjęcia.aleb-azi pisze:Macie jakiś patent na porządkowanie zdjęć ogrodowych... Nie wiem jak się do tego zabrać... Przeglądam i znajduję takie tam...
Każdego dnia po przyjściu do domu od razu robiłam porządki.
Mam folder główny 'ogród' a w nim podfoldery - hosty, żurawki, hortensje, róże itd, zdjęcia ogólne, widoki, różne..
W każdym podfolderze zdjęcia zapisują się według dat.
A róże z kolei mam jeszcze podzielone dalej, czyli każda z nich ma swój folderek ze swoją nazwą