Kwiaty u Joane
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiaty u Joane
- monika r
- 100p

- Od: 6 sie 2010, o 14:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładna i zdrowa ta szczepka,oby dała się ukorzenić,czego Ci serdecznie Joasiu życzę 
Pozdrawiam,
Monika R.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika R.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=37610" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję wszystkim za odwiedziny. Cieszę się, że pspodobała wam się moja szczepka. Nastraszyłyście mnie nieźle. Ale przynajmniej wiem na co mogę się przygotować
Tak ukorzeniam fiołki.

obecnie zostało trzy bo jeden poszedł w świat.
To specjalny drobny granulat do hydro uprawy. Bardzo ładnie mi się ukorzeniły w nim listki fiołków więc spróbowałam ze stefankiem.arlet3 pisze:w czym on jest włożony?
Tak ukorzeniam fiołki.

obecnie zostało trzy bo jeden poszedł w świat.
- renata_22
- 200p

- Od: 25 mar 2010, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super te kamyczki... One rzeczywiście są specjalne i przeznaczone tylko do hydro? podlewasz tak normalnie? Ciekawe - jak spotkam to może też spróbuję ukorzeniania w czymś takim... Stefek bardzo fajny kwiatek - mam nadzieję że Ci się przyjmie..
-
Joane

Renatko ten granulat to drobne gliniane kawałki specjalnie preparowane. Te u nas kupuję z firmy Seramis.
Uprawiam w nim moją zielistkę, którą od szczepki tam wsadziłam. Podlewam trochę wodą i całe kamyczki nasiąkają. To trzyma długo wilgoć i nie muszę często podlewać a jednocześnie nie siedzo w przemoczonym podłożu.
Uprawiam w nim moją zielistkę, którą od szczepki tam wsadziłam. Podlewam trochę wodą i całe kamyczki nasiąkają. To trzyma długo wilgoć i nie muszę często podlewać a jednocześnie nie siedzo w przemoczonym podłożu.
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Asiu nie miałam zamiaru Cię straszyć
tylko napisałam jak z moim było
ale w tym granulacie może się uda
i tego z całego serca Ci życzę
A jak Tobie się uda to skubnę jeszcze raz siostrze
A jak Tobie się uda to skubnę jeszcze raz siostrze
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Fajny pomysł na ukorzenianie sadzonek i listeczków.
Może i ja kiedyś wypróbuję ten sposób.
Może i ja kiedyś wypróbuję ten sposób.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Pięknie listki maluszki puszczają

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Asiu! Sposób na ukorzenianie rzeczywiście oryginalny. Pamiętasz może, po jakim czasie wyszły dzidziusie?
-
Joane

Witam wiedzorową porą. Kilka dni nic na forum nie pisałam bo czytałam wątek o kannach. 100 stron czystej wiedzy o ich uprawie.
Cieszę się, że mimo to zaglądaliście do mnie.
a nie rośnięcia, ale zobaczymy.
Jak się uda to ukorzenię i dla Ciebie.
nuta23
Cieszę się, że mimo to zaglądaliście do mnie.
Arletko, ja się wystraszyłam bo ja początkująca i prawdę mówiąc wszystko co próbowałam w wodzie ukorzenić to gniło i w ziemi przeważnie też nie wyszło, dlatego próbuję w ten sposób, ale to nie czas na ukorzenianie. Pogoda niestabilna i roślinki raczej skłaniają się doarlet3 pisze:tylko napisałam jak z moim byłoale w tym granulacie może się uda
Jak się uda to ukorzenię i dla Ciebie.
Elu spróbuj w keramzycie też świetnie funkcjonuje.elcia1974 pisze:Może i ja kiedyś wypróbuję ten sposób.
nuta23
Wando nie wiem na 100 % ale w czerwcu zerwałam 4 listki z jednej roślinki z nadzieją, że chociaż jeden się ukorzeni. Najpierw je wsadziłam do wody jak piszecie na forum ale u mni po trzech dniach zaczeły gnić. Wyjełam z wody obciełam zgnite końcówki. Wyciągnęłam z szafki takie szklane jabłko po kaktusach, wsypałam kamyczki, ułożyłam listki pod skosem wlałam troszeczkę wody aż kamyczki nasiąkły i czekałam. Po ok. miesiącu pojawiły się pierwsze listki a potem w upały szybko wszystkie cztery pokazały roślinki. Zdjęcie było zrobione 1 września. Mogę powiedziećć, że cały proces trwał ok. 2 do 2,5 miesiąca. Ale były to bardzo ciepłe miesiące. Obecnie zwolnił się wzrost. Od wczoraj stoją nad grzejnikiem. Zobaczymy dalej.wanda7 pisze:Pamiętasz może, po jakim czasie wyszły dzidziusie?
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
DZiękuję Asieńko za wyczerpującą odpowiedź. Ja po wielu próbach i blędach ukorzeniam od razu w ziemi i też trwa to średnio dwa i pół miesiąca.
-
Joane

To znaczy, że u moich wszystko normalnie.
A jak długo trwa do zakwitnięcia?
A jak długo trwa do zakwitnięcia?
-
Joane

Czyli na wiosnę mogę liczyć na kwiatki.