Rybkaa w ogrodzie
Re: Rybkaa w ogrodzie
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to teraz czekam na sprawozdanie
.
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja też 
- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pisałaś ,że zakupy były to teraz pokazuj 
Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
z tego co pamietam to kupiłam: 3 żurawki,brunerę,trawę red baron,delospermę,-resztę nie pamiętam ale jak wkleje fotki to mnie uswiadomicie co kupiłam-tylko po nazwach wiedziałam,że to cuś podobało mi sie w waszych ogrodach wiec brałam
- agnieszka72

W Nomi mogłaś kupić-Georgię Peach,Black Beauty i Amethyst Mist -z tego co pamiętam to były na prawdę ładne sadzonki
.
Agnieszka 72-na szczęście przy tych zurawkach z nomi sa etykietki a dokupiłam znaczniki więc jak jutro wstawię fotki to mi rozszyfrujesz co kupiłam na targaach(od Hostas)
Igor-czekam cierpliwie na pilgrim,która w tym roku nie ukazała mi swoich uroków i chyba falstaff
o! i przypomniało mi sie ,ze ciemiernika kupiłam
Igor-czekam cierpliwie na pilgrim,która w tym roku nie ukazała mi swoich uroków i chyba falstaff
o! i przypomniało mi sie ,ze ciemiernika kupiłam
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Rybko nie sugeruj się tymi etykietkami z Nomi ...oglądałyśmy z Agą72 i niestety nazwy nie zgadzają się z etykietkami / co innego pisze a co innego jest / jak zwykle zresztą ...trzeba będzie dać do oznaczenia .
to wstawię fotki zakupów i proszę o fachowe nazewnictwo żurawek a także co kupiłam-przypomniało mi się ,ze serduszkę i konwalika ale nie pamietam roslinek koło brunery-tylko jaka to? ,przed delospermą-to ciemiernik a to z pomarańczowymi liśćmi?

pierwsze żurawki to z nomi a drugie z targów

i to też nie pamiętam

pierwsze żurawki to z nomi a drugie z targów

i to też nie pamiętam

- mirdem

- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Rybko zakupy
, brunera na moje oko to Jack Frost. Zurawek nie nazywam , bo Aga z Ewą zrobią to lepiej. Niech Ci pięknie rośnie .

Pozdrawiam Mirka
- agnieszka72

Rybko
ale zaszalałaś

ale zaszalałaś
-
muszu852
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
o prosze i rozszyfrowane
ale my mamy tu ekspertów na teym forum aż miło chłonie się wiedzę ....
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
Agnieszko-dzięki wielkie-jeszcze niedługo poprosze o identyfikacje pozostałych i wtedy powtykam juz znaczniki i zapiszę aby nie dublować zakupów-wczorajsze zakupy wkopane i oznaczone
uporządkowałam miszmasz pod najwieksza sosna-ufff ale tego tam było-przeniosłam rh i zostawiłam tylko 2 hortensje,konwalie,kokoryczka,2 małe paprocie i 1 hosta,która jak przybędą żurawki to dostanie eksmisje do swoich koleżanek-tak więc jest miejsce na kolejne zakupy żurawkowe-na razie jest ich tam 15 szt,a i dzisiaj wsadziłąm tam 7 szt hiacyntów-muszę korą to wszystko podsypać ale obawiam się ,ze bedzie ona wyfruwała i zastanawiam się nad ułożeniem wkoło kamieni,chociaz wizja taka nie do końca mi sie widzi
Tess-a tam zaraz zaszalałam
-powstrzymuje mnie tylko to ,ze nie mam gdzie wsadzac z racji ugoru ale jakby teren był przygotowany to ho ho-własnie dostałam przyzwolenie na zakupy roslinkowe a od wiosny koniec-kasa potrzebna na co inne
Muszu- oj tak,można liczyć na forumki i forumów
uporządkowałam miszmasz pod najwieksza sosna-ufff ale tego tam było-przeniosłam rh i zostawiłam tylko 2 hortensje,konwalie,kokoryczka,2 małe paprocie i 1 hosta,która jak przybędą żurawki to dostanie eksmisje do swoich koleżanek-tak więc jest miejsce na kolejne zakupy żurawkowe-na razie jest ich tam 15 szt,a i dzisiaj wsadziłąm tam 7 szt hiacyntów-muszę korą to wszystko podsypać ale obawiam się ,ze bedzie ona wyfruwała i zastanawiam się nad ułożeniem wkoło kamieni,chociaz wizja taka nie do końca mi sie widzi
Tess-a tam zaraz zaszalałam
Muszu- oj tak,można liczyć na forumki i forumów
Sporo pracy masz w ogrodzie, ale- jak większośc Cie odwiedzających- zazdroszczę rozległych terwnów i że jeszcze tyle można...
tuja 4ever... to chyba Thuja plicata? Mam taka jedna, ale jeżeli to plicata, to będzie znacznie szybciej rosła niz szmaragdy...
tuja 4ever... to chyba Thuja plicata? Mam taka jedna, ale jeżeli to plicata, to będzie znacznie szybciej rosła niz szmaragdy...