Witajcie na dworze buro i ponuro i w ogrodzie nie ma nic do pokazania za to w domu rozpoczynają się moje szaleństwa szydełkowe ,co prawda są to próbne robótki bo nie mogę się zdecydować ,które maja być ozdobą tegorocznych świąt
...Marzenko śliczne ozdoby świąteczne-
...ja napisałam że chyba z komputerem będę spała bo tyle mam do czytania...
...miesięcznica jest bardzo oryginalna do suszonych bukietów...
Marzenko, próbne żartujesz chyba, przecież to mistrzostwo, przynajmniej dla mnie
Druty, haftowanie to jeszcze, ale do szydełka nigdy się nie zabrałam, wstyd
Bardzo podobają mi się takie szydełkowe obrusy, serweti, a takie figurki
witaj Marzenko
śliczne masz te chryzantemki ,widzisz pogoda dopisała i możesz podziwiać piękne kolorowe kwiatki,a My poprzez forum możemy też oczy cieszyć takimi widoczkami
czy je na zimę okrywasz,czy wynosisz do chłodnej piwnicy ?
pozdrawiam serdecznie i dziękuję za życzenia dla Natalki
Witaj Bożenko chryzantemy rosną w gruncie i okrywam je na zimę ,trochę zaniedbałam je w tym roku ale dopiero teraz dowiedziałam się jak trzeba je pielęgnować ,ten żółty maluszek jest w doniczce bo zawieruszył się na rabatce,a był taki maleńki
Te różowe i białe zimują u mnie bez okrywania a u mnie klimat bardziej ostry niż u ciebie , więc okrywanie jest zbędne, aby ładnie rosły należy je odnawiać czyli wczesną wiosną pobrać sadzonki i posadzić na nowe miejsce to warunek ładniejszego i bardziej obfitego kwitnienia.
Marzenko skoro wszystko śniegiem zasypane okazja na odpoczynek i inne też ciekawe zajęcia a Ty masz talent w rękach więc nuda Ci nie grozi.
Cieszy mnie,że pamiętasz o ptakach.