Balkogródek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkogródek Katarzynki

Post »

Saro ja mam trzy fuksje i jakoś nie zauważyłam żeby coś się do nich dobierało :D , a rosną u mnie już chyba od kwietnia.Jeżeli się o nie obawiasz to możesz je trzymać cały czas w domu , traktować jako kwiat doniczkowy- domowy ;:108 Podam ci stronę w google(fuksja w ciągu czterech pór roku) możesz sobie tam przeczytać jak trzeba się z nimi obchodzić przez cały rok .Może po przeczytaniu zdecydujesz się , bo to piękne kwiaty i warto je mieć u siebie.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

miałam je i własnie mszyce mi je dopoadły a w domu były
!!!!

ze wzgledu na inne kwiaty zrobiłam oprysk,mszyce znikły i przez pewien czas było ok, ale i tak sie bałam wiec sie pozbyłam,
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

No nie wiem, myślę że mimo wszystko warto spróbować .W tym roku taka susza że mszyce jakoś nie mają siły przebicia .Na wiosnę przy tych ulewach faktycznie trochę się ich pokazało u mnie zasmakowały ;:137 w rozwarze. Opryskałam .Pomogło, choć listki jakby poparzone się zrobiły, ale ładnie odbił i teraz czekam na kwiatki ,ma coraz większe pączki a po mszycach ani śladu :D
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

to fajnie że u ciebie maja spokój i oby tak dalej
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

dzięki Saro, będę się starała :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Witaj :wit Petryku na moim balkonie, jak będziesz chciał to przejrzyj spokojnie mój wątek ,bo ja teraz na tydzień wyjeżdżam po nowe kamyki do skalniaka :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Już jestem, kamyki mam ale nie takie ładne jak ze Szklarskiej ,może mało urodziwe ale musicie mi wierzyć na słowo pięknie się mienią w słońcu. A teraz pokarzę wam co zastałam po powrocie Obrazek Ernest rozbrykał się na całego wygląda ślicznie :D Obrazek karłowy rozwar ma dużo kwiatków i kilka fioletowych chyba po kontakcie z deszczem Obrazeknie wiem czy zdjęcie to oddaje ale wygląda jakby rozwodnionym atramentem go ktoś maznął Obrazeki na koniec mój orlik i nasionka które wykiełkowały, o ja głupia ,a ja je wyrywałam bo myślałam że to chwaściory .Dobrze że wyjechałam na tydzień to miały szansę i teraz spokojnie mogą sobie rosnąć.Mam nadzieję że ładnie przezimują
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Witaj Kasiu, jak ładnie u ciebie wszystko rośnie ! fuksja cudo, powojnik tez ! Nawet mały orlik się uchował , a ty go zasiałaś tak od razu do ziemi? Bo ja mam pełno nasion i się waham tak od razu do ziemi.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Witam Gosiu po urlopie ;:3 dziękuję, owszem rozrastają się kwiatuszki. Wejście na balkon - niedługo trzeba będzie się przedzierać przez gąszcz :;230 Ja orlika od razu nawet na ziemie po prostu je wysypałam i zostawiłam.W sumie bardzo szybko wykiełkowały ale tak jak pisałam myślałam ze to chwasty i je wyrywałam.Gosiu ale ty masz dorosłą roślinę orlika czy tylko nasionka :?: bo jeżeli roślinkę to myślę że już razem z wiatrem załatwiła za ciebie rozsiewanie nasionek ;:113
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Kasiu, mam tylko nasionka. Na paczce jest napisane ze najpierw wysiać do małych doniczek a później przesadzić do ziemi. Wyrosną na drugi rok, ale mi się nie chce bawić to pomyślałam ze zrobię jak ty, od razu do ziemi.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu to może na początek wysiej kilka a kilka zostaw i zobaczysz jak pierwsza partia da radę to resztę wysiejesz :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Moje nowe kamienie Obrazek Obrazekw słońcu tak się mienią jakby były obsypane brokatem, może nie są za ładne ale jak się błyszczą to aż dech zapiera.Tylko takie są w Górach Stołowych Obrazek ObrazekDo Łodzi nadciągnęły ciemne chmury, wichura, ulewa . Obrazek Obrazek takie odnóżki jeszcze przywiozłam do skalniaczka z wyprawy . Obrazek a tak po ulewie wygląda kwiat elfów Epimedium i na koniec moje choineczki dawno ich nie pokazywałam a trochę podrosły :D Obrazek
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Piękny ten clematis 'Ernest' :)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Tak ,Ernest sprawił mi wielką radość, ma sporo kwiatków i pączków bo Wester miał ich mało, choć cały czas stara się dogonić Ernesta i cały czas wypuszcza kilka pączków i rozkwita :D ale i szybko przekwita :(
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Hallo :wit Przywiozłaś sobie bardzo fajne kamienie. I bardzo fajne rozchodniki. U nas tez dzisiaj strasznie burzyło. Ulewa połamała mi pelargonie :evil:
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”