Balkogródek Katarzynki
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkogródek Katarzynki
Saro ja mam trzy fuksje i jakoś nie zauważyłam żeby coś się do nich dobierało
, a rosną u mnie już chyba od kwietnia.Jeżeli się o nie obawiasz to możesz je trzymać cały czas w domu , traktować jako kwiat doniczkowy- domowy
Podam ci stronę w google(fuksja w ciągu czterech pór roku) możesz sobie tam przeczytać jak trzeba się z nimi obchodzić przez cały rok .Może po przeczytaniu zdecydujesz się , bo to piękne kwiaty i warto je mieć u siebie.
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
miałam je i własnie mszyce mi je dopoadły a w domu były
!!!!
ze wzgledu na inne kwiaty zrobiłam oprysk,mszyce znikły i przez pewien czas było ok, ale i tak sie bałam wiec sie pozbyłam,
!!!!
ze wzgledu na inne kwiaty zrobiłam oprysk,mszyce znikły i przez pewien czas było ok, ale i tak sie bałam wiec sie pozbyłam,
-
katarzynka575
- 1000p

No nie wiem, myślę że mimo wszystko warto spróbować .W tym roku taka susza że mszyce jakoś nie mają siły przebicia .Na wiosnę przy tych ulewach faktycznie trochę się ich pokazało u mnie zasmakowały
w rozwarze. Opryskałam .Pomogło, choć listki jakby poparzone się zrobiły, ale ładnie odbił i teraz czekam na kwiatki ,ma coraz większe pączki a po mszycach ani śladu 
- zeberka4

- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
to fajnie że u ciebie maja spokój i oby tak dalej
-
katarzynka575
- 1000p

dzięki Saro, będę się starała 
-
katarzynka575
- 1000p

Witaj
Petryku na moim balkonie, jak będziesz chciał to przejrzyj spokojnie mój wątek ,bo ja teraz na tydzień wyjeżdżam po nowe kamyki do skalniaka 
-
katarzynka575
- 1000p

Już jestem, kamyki mam ale nie takie ładne jak ze Szklarskiej ,może mało urodziwe ale musicie mi wierzyć na słowo pięknie się mienią w słońcu. A teraz pokarzę wam co zastałam po powrocie
Ernest rozbrykał się na całego wygląda ślicznie
karłowy rozwar ma dużo kwiatków i kilka fioletowych chyba po kontakcie z deszczem
nie wiem czy zdjęcie to oddaje ale wygląda jakby rozwodnionym atramentem go ktoś maznął
i na koniec mój orlik i nasionka które wykiełkowały, o ja głupia ,a ja je wyrywałam bo myślałam że to chwaściory .Dobrze że wyjechałam na tydzień to miały szansę i teraz spokojnie mogą sobie rosnąć.Mam nadzieję że ładnie przezimują
Ernest rozbrykał się na całego wygląda ślicznie
karłowy rozwar ma dużo kwiatków i kilka fioletowych chyba po kontakcie z deszczem
nie wiem czy zdjęcie to oddaje ale wygląda jakby rozwodnionym atramentem go ktoś maznął
i na koniec mój orlik i nasionka które wykiełkowały, o ja głupia ,a ja je wyrywałam bo myślałam że to chwaściory .Dobrze że wyjechałam na tydzień to miały szansę i teraz spokojnie mogą sobie rosnąć.Mam nadzieję że ładnie przezimują- gosia22

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Witaj Kasiu, jak ładnie u ciebie wszystko rośnie ! fuksja cudo, powojnik tez ! Nawet mały orlik się uchował , a ty go zasiałaś tak od razu do ziemi? Bo ja mam pełno nasion i się waham tak od razu do ziemi.
-
katarzynka575
- 1000p

Witam Gosiu po urlopie
dziękuję, owszem rozrastają się kwiatuszki. Wejście na balkon - niedługo trzeba będzie się przedzierać przez gąszcz
Ja orlika od razu nawet na ziemie po prostu je wysypałam i zostawiłam.W sumie bardzo szybko wykiełkowały ale tak jak pisałam myślałam ze to chwasty i je wyrywałam.Gosiu ale ty masz dorosłą roślinę orlika czy tylko nasionka
bo jeżeli roślinkę to myślę że już razem z wiatrem załatwiła za ciebie rozsiewanie nasionek 
- gosia22

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Kasiu, mam tylko nasionka. Na paczce jest napisane ze najpierw wysiać do małych doniczek a później przesadzić do ziemi. Wyrosną na drugi rok, ale mi się nie chce bawić to pomyślałam ze zrobię jak ty, od razu do ziemi.
-
katarzynka575
- 1000p

Gosiu to może na początek wysiej kilka a kilka zostaw i zobaczysz jak pierwsza partia da radę to resztę wysiejesz 
-
katarzynka575
- 1000p

Moje nowe kamienie
w słońcu tak się mienią jakby były obsypane brokatem, może nie są za ładne ale jak się błyszczą to aż dech zapiera.Tylko takie są w Górach Stołowych
Do Łodzi nadciągnęły ciemne chmury, wichura, ulewa .
takie odnóżki jeszcze przywiozłam do skalniaczka z wyprawy .
a tak po ulewie wygląda kwiat elfów Epimedium i na koniec moje choineczki dawno ich nie pokazywałam a trochę podrosły

w słońcu tak się mienią jakby były obsypane brokatem, może nie są za ładne ale jak się błyszczą to aż dech zapiera.Tylko takie są w Górach Stołowych
Do Łodzi nadciągnęły ciemne chmury, wichura, ulewa .
takie odnóżki jeszcze przywiozłam do skalniaczka z wyprawy .
a tak po ulewie wygląda kwiat elfów Epimedium i na koniec moje choineczki dawno ich nie pokazywałam a trochę podrosły 
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
Piękny ten clematis 'Ernest' 
-
katarzynka575
- 1000p

Tak ,Ernest sprawił mi wielką radość, ma sporo kwiatków i pączków bo Wester miał ich mało, choć cały czas stara się dogonić Ernesta i cały czas wypuszcza kilka pączków i rozkwita
ale i szybko przekwita 
-
welkam
- 1000p

- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Hallo
Przywiozłaś sobie bardzo fajne kamienie. I bardzo fajne rozchodniki. U nas tez dzisiaj strasznie burzyło. Ulewa połamała mi pelargonie