Witaj
Oliwko,

Bardzo mi miło Cię "widzieć"!
oliwka pisze:
Choć w takim czasie, kiedy wiosna za pasem, każdy dzień się niemiłosiernie dłuży i człowiek myśli, że już nie wytrzyma

Walentynko, Ty myślisz, że nie wytrzymasz, to co w takim razie mam powiedzieć ja

, skoro ja nie mogę wytrzymać jeszcze bardziej niż Ty

! Skopałam już cały ogród, bolą mnie ramiona od barków po końce palców. Ponaciągałam sobie ścięgna, nadwyrężyłam mięśnie i stawy. O świcie budzi mnie straszny ból dłoni. Jak ściągam lub nakładam bluzkę, jęczę jak na torturach, ciężko mi podnieść miskę z wodą dla zwierzaczków ... a ja nie mogę się doczekać jutra, żeby dalej coś tam dłubać... tak jakby to miało przyspieszyć wiosnę.
Kasiu, Chopin, to piękna róża! Sama mam ich kilka a oprócz tego podarowałam wielu znajomym Francuzom. Louise Odier nie mam, ale to klasyka. Podobno pięknie pachnie. O Mazowszu kiedyś coś czytałam, szukając informacji o polskich różach, ale nie wiem (nie pamiętam?) jak wygląda (W HMF nie ma zdjęcia, tylko pobieżny opis). Pozostałych nie znam wcale, lub może pod innymi nazwami. Nie martw się, Kasiu. na pewno uda Ci się kupić jeszcze wiele pięknych róż. Jak nie na targu, to na all...gro.
Ale ceny to macie niesamowite! U nas są wielokrotnie droższe. Z nagimi korzeniami (czyli te "najtańsze") są najmarniej po 14? a zazwyczaj po przeszło 16?. Przez internet można kupić nieco taniej, ale różnica w cenie nie jest bardzo duża.