Storczyki mala06

ODPOWIEDZ
arek1live
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 18 cze 2010, o 08:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki mala06

Post »

zdjecia z Dnia Storczyka Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O mamo! Ja tam chcę! :shock:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ja też bardzo bym się chciała znaleźć w takim miejscu. Uwielbiam wszelkie wystawy i bardzo rzadkie wypady do sklepów ze storczykami typu LM. Zawsze chodzę wzdłuż stołów ze storczykami z błyskiem w oku, szukając moich wymarzonych Phal. i Vand.
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

Ostatnio jak byłam w LM to na kolanach śmigałam wśród regałów z kwiatami w poszukiwaniu najzdrowszych okazów. Jakaś przechodząca parka skomentowała to w następujący sposób:" O, patrz, ale walnięta laska" :;230 :;230 :;230 :;230 Oj, chyba coś w tym stwierdzeniu jest :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
pani_storczyk
500p
500p
Od: 15 mar 2010, o 14:18

Post »

To miejsce to i mi by przypadlo do gustu :;230 :;230
Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.:)

Pozdrawiam Ania
mala06
100p
100p
Od: 12 lut 2009, o 12:37

Post »

arek1live :wit no właśnie takich zdjęć brakowało ;:138 ;:138 Mnie się cholera po 4 fotkach baterie wyczerpały :x
Powiem Ci nawet, że uchwyciłeś jedno ciekawe, bardzo ciekawe zjawisko :D
"Kwiat jest uśmiechem rośliny."
Storczyki_mala06
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szkoda,że w moich okolicach nie odbywają się Dni Storczyka :( Na pewno bym się tam wybrała ;:108
Piękne zdjęcia,nie mogę się na nie napatrzeć :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Migrenqa pisze:Ostatnio jak byłam w LM to na kolanach śmigałam wśród regałów z kwiatami w poszukiwaniu najzdrowszych okazów. Jakaś przechodząca parka skomentowała to w następujący sposób:" O, patrz, ale walnięta laska" :;230 :;230 :;230 :;230 Oj, chyba coś w tym stwierdzeniu jest :;230 :;230 :;230
Ja też się tak zachowuję w sklepach i na wystawach... Pamiętam, że jak na wystawie znalazłam kącik z Vandami, od razu dobiegłam do T. i zaczęłam go tam ciągnąć, cały czas nie umiejąc ustać w miejscu. A w sklepach zawsze przeglądam storczyki i szybko kręcę się wokół stołów, na których są poustawiane Phalaenopsis (inne rodzaje mnie mało interesują, więc nie poświęcam im zbyt wiele uwagi).
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Malu, przejrzałam Twój cały wątek i pierwsze, co mi się rzuciło w oczy i co muszę napisać, to... masz niesamowicie dobrą rękę do kwiatów. To widać na pierwszy rzut oka. Naprawdę jesteś jedną z tych niewielu osób, u których zakwitnie wszystko ;:108
Mam pytanie co do bohatera wątku :) Po jakiej stronie świata go trzymasz - w bardziej czy mnie słonecznym miejscu? Szczerze mówiąc to mam takiego samego i niestety mi nie kwitnie (na razie). Ale, tak jak twój, ma keiki w liczbie 3 :lol: Także przycięłam mu pędy po kwitnieniu, więc coś w tym jest.
I gratuluję nabytków (szczególnie seledynowego - z tajnych źródeł powiem, że to jest taka hybryda, która nieustannie kwitnie i jest niezwykle mocna - kto wie, może masz i talent do wybierania storczyków? :wink: ).
mala06
100p
100p

Post »

Anusska dziękuję Ci za odwiedziny i miłe słowa. ;:196 Ciągle się uczę tego co lubią, czego potrzebują i jakie wymagania mają moje storczyki. Dzięki temu forum bardzo wiele się nauczyłam, są tu osoby które mają po sto kroć większą wiedzę na temat uprawy orchideii a niżeli ja.
A teraz odpowiedź: okno mojego pokoju wygląda na południowy-zachód. Ja swojego ulubieńca trzymam przy oknie na stoliczku przy lewej ściance, w taki sposób, że cały czas ma jasno, a w drugiej połowie dnia padają na niego promienie późno popołudniowego i zachodzącego już słońca, czyli krótko ujmując roślinka zbiera na siebie delikatniejsze już promyczki ;:3 Widać, że "Dziwadełko" bardzo lubi słońce. Jednakże nie proponuje abyś postawiła go na parapecie bezpośrednio przy szybie, zwłaszcza o tej porze roku, kiedy łatwo o poparzenie roślinki. Twoja roślinka z czasem na pewno zakwitnie, tylko cierpliwości. Ja w swojej skromnej kolekcji posiadam leniucha, który ruszył po ok 1,5 roku. A spróbuj go przesadzić, może zmobilizuje go to i pobudzi do wzrostu.
ps. moje "Drzewko" ma 4 duże keiki i być może idzie 5 :heja
Storczyki_mala06
arek1live
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Witam Was drogie Panie
nastepny raz nie omieszkam poinnformowac Was gdzie będę organizowal taki Dzien Storczyka i naturalnie na takie wystawy serdecznie Panie zapraszam.
Pozdrawiam Arek.

Obrazek Obrazek
Obrazek
Migrenqa
500p
500p

Post »

Znaczy się jesteśmy zaproszone? :;230 :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Agnieszka
mala06
100p
100p

Post »

Witaj Arku na naszym forum ;) (Jeżeli jesteś tą osobą ze zdjęcia to kojarzę Cię- oczywiście z widzenia ze sklepu) Informuj nas forumowiczów o każdym organizowanym "Dniu Storczyka" a przekonasz się ile dodatkowych osób przybędzie ;:65 ;:65 ;:65 A może już masz jakieś plany? Może posiadasz swoją kolekcję storczyków, jeżeli tak to z chęcią zobaczyłabym jakie masz okazy.
Pozdrawiam :wink:
Storczyki_mala06
Migrenqa
500p
500p

Post »

Podpinam się pod prośbę; pochwal sie Arku swoimi okazami i informuj o dniach storczyka...
Pozdrawiam Agnieszka
arek1live
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Witam ponownie drogie Panie.

niestety ten lysiejacy pan na zdjeciu to ja a wracajac do storczykow to dni storczyka będę organizowal jeszcze w tym roku w centrum ogrodniczym Rol Pest kolo Bydgoszczy i Plant Gerden w Gorzowie Wielkopolskim ale dopiero koncem wrzesnia, jezeli beda panie zainteresowane to koncem sierpnia podam dokladna date i naturalnie zapraszam. Wrzessien to jeden z ciekawszych miesiecy na zorganizowanie takiego dnia, pojawiaja sie sorty Orchideen ktorych niestety w miesiacach letnich nie ma wiec bedzie to na pewno ciekawsza wystawa wzbogacona niespotykanymi w handlu odmianami, wiadomo ze phalaenopsis jest storczykiem najbardziej popularnym ale moim celem jest promowanie mniej znanych w handlu odmian tych pieknych kwiatow jak cambria, dendrobium, paphiopedilium, pieknie pachnace zygopetalum czy oncidium, catleya, cymbidium beda na pewno ale moze maja panie propozycje jakie odmiany powinny sie znalesc na takiej wystawie jakie storczyki ogladnely by panie najchetniej taka opinia mogla by mi pomoc w wybraniu czegos ciekawszego. Odnosnie mojej kolekcji to niestety Panie zawiode mam w domu dwa storczyki i tyle za to w pracy widze ich codziennie tysiace, od 12 lat prawie codziennie odwiedzam holenderskich producentow tych kwiatow i sam sprzedaje ich do Plski dosc znaczna ilosc wiec ich widok cieszy moje oczy caly dzien.

Bardzo chetnie poznal bym wasza kolekcje.
Pozdrawiam Arek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”