Kolejne cudeńka
Trzymam kciuki za skrzydłusia. Jest piękny
Mój też miał takie plamy, na moim te zmiany były miękkie, że tak powiem - nie uschnięte. Chyba od przelania mu się to porobiło
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Ewelinko,szkoda,że Ci padła ta monsterka.Dobrze,że chociaż ta druga puszcza listka.Przypomnij mi na wiosnę,to Ci wyślę szczepkę tej zmarnowanej.
Monisiu,dziękuję.Moja monsterka stała w pokoju z oknem południowym.Teraz stoi na północnym parapecie i też ładnie rośnie,tylko ma żółte brzegi liści.Może to błędny w podlewaniu,albo zaszkodziło jej słońce jak stała w słonecznym pokoju.Ogólnie to mi szybko rośnie.
Patrycjo,dziękuję.Kciuki na pewno się przydadzą.Te moje plamy też wydają mi się jakieś miękkie.A twój skrzydłokwiat się całkiem popsuł czy masz go jeszcze?
Jeszcze go mam. Poobcinałam mu te liście. W sumie to tak sobie gdybam, że przelany, ale go chyba zbyt mocno podlewałam jak się zrobiło chłodniej i wyszły mu takie plamy.
PatrycjaMoje doniczkowce
"I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams."
"Rzuciłem rozpostarte sny pod twoje stopy; Stąpaj ostrożnie - depczesz moje sny." W.B.Yeats
Edytko dziękuję za informacje. Moja monsterka jakoś się ociąga Mam nadzieję, że wkońcu ruszy... Jak stała na wschodnim parapecie to też miała wyblaknięte listki, więc chyba nie lubią bezpośredniego słoneczka.
Witam jakie piękne szeflery
Grudniaczki urzekają swym pięknym kolorem..
Bluszcze pięknie wyrośnięte i super owinięte :P :P
skrzydłokwiaty ślicznusie aż się oczy cieszą,
krótko rzecz biorąc wszystkie okazy rewelacyjne Pozdrawiam
O kurczę ale masz piękną monsterkę, u Ciebie zawsze znajdę swoje chciejstwa na które mnie nie stać a tu wejdę i mogę patrzeć do bólu i reszta roślinek też śliczna