Mój ogród - zanetan

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
zanetan
100p
100p
Od: 11 wrz 2009, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród - zanetan

Post »

Obrazek

mój dzisiejszy zakup - żurawki

Obrazek

kostrzewa

Obrazek

no i gratisik

Obrazek

Obrazek

posadzone niedawno funkie

Obrazek

milion bells (chyba dobrze napisałam)

Obrazek

wszystko jest strasznie nsiąkniete wodą

Obrazek

funkia też niedawno posadzona

Obrazek[/url]

również świeży zakup - skalnica

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przez te deszcze nawet nie ma możliwości skoszenia trawy, ale to nic w porównaniu z tym, co ludzie potracili przez tą powódź

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

po zachodniej stronie domu dałam agrowłóknine i wsadziłam bluszcz, zobaczymy, czy coś z tego wyjdzie
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Żanetko widzę, że u Ciebie praca i zakupy na całego :D
Bardzo podoba mi się zdjęcie gdzie obok drzewa leżą kamienie takie ładniutkie zgrabne ( gdzie udało się Tobie takie znaleźć) Jak nazywa się roślinka na tej fotce, bardzo mi się podoba wydaje się znana, ale nie wiem co to jest :(
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Kasieńko prawdę mówiąc nie wiem jak nazywa się ta roślinka, dostałam ją jakieś cztery lata temu. Ładnie się rozrasta i można ją stosować jako roślinkę zadarniającą. Kwitnie na wiosnę na żółto, trochę jak pokrzywa, ale jej ozdobą są głównie liście. U ludzi również widziałam ją jako dodatek w skrzynkach np. do pelargonii (ładnie zwisały)
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Natomiast jeżeli chodzi o kamienie to przywiozłam je z Dunajca parę lat temu w bagażniku, gdy byliśmy na wycieczce z mężem (wiem, że tych kamieni nie wolno zbierać, ale i tak kilka zakosiłam). Wiozłam je w skrzynce w samochodzie, niby kilka kamieni a tył samochodu konkretnie siedział. Tymczasowo stworzyłam z nich właśnie taką kompozycję.
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Przez te deszcze nic nie chce rosnąć, a na różach pokazała mi się szara pleśń (czym to najlepiej spryskać)?
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Zanetko zrobiłam obiecane zdjęcie wierzby, zobacz jak się zrosły, to właściwie pomysł i wykonanie mojego Tomka

Obrazek

Na mączniaka najlepiej popryskać preparatem grzybobójczym Teldor? 500 SC Najbardziej porażone części najlepiej spal.

Ciekawe kiedy będzie ładnie, że będziemy mogły trochę posiedzieć i skorzystać z uroków ogrodu, ja już przestałam w to wierzyć, chociaż z drugiej strony mam tyle pracy zawodowej, że nie kusi mnie żeby wychodzić :D
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie są te rud paskudne ślimaczyska,i polują na kwiatki a feee
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Witaj Justynko
Te rude ślimaczyska u mnie generalnie upodobały sobie śmierdziuszki. Co wsadzę nowe, to na drugi dzień zjedzone.
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Kasiu bardzo fajnie poskręcała się ta wierzba.
Jeżeli chodzi o oprysk, to nawet nie ma kiedy tego zrobić, bo ciągle leje, koszmarny ten rok dla ludzi i roślin.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Witaj!!! :wit

Bardzo ładnie u Ciebie, ta przestrzeń dookoła bardzo mi się podoba, sama chciałabym mieszkać w takim otoczeniu :D
Super skalniaczek, a skalnica to przepięknie Ci rośnie, takie grube poduchy. Masz dużo kamieni, pewnie taka uroda Twoich stron :) , ja muszę szukać po polach :wink:
Bardzo ładnie prezentuje się ta wierzba spleciona, kiedyś podobnie robiłam, ale moją wierzbę zniszczyły mrówki i muszę ją wyciąć, bo powydrążane przez mrówki korytarze wewnątrz pnia powodują ,że usychają coraz to nowe gałęzie. Bardzo lubiłam pić kawkę z koleżankami w cieniu tej wierzby. Pewnie posadzę drugą, bo taka wierzba musi być w ogrodzie, chociaż jest zawsze mam problem z mszycą i przędziorkami.

Pozdrawiam.Anna
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu, bardzo się cieszę, że podoba Ci się u mnie. Generalnie bardzo lubię kamienie w ogrodzie i gdzie tylko mogę staram się je umieszczać. Jeżeli chodzi o wierzbę to jest to należy ona do Kasi, chociaż ja też taką posiadam, tyle, że nie zaplatałam jej pnia, tylko obcinałam od dołu gałązki.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

No tak nie zwróciłam uwagi na właściciela:D :D :D Ale i tak podoba mi sie :D :D :D
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Żaneto jestem tu pierwszy raz. Te twoje głazy są imponujące :D Świetny jet też kamienny murek. Ciekawy pomysł z dereniem zaplecionym w warkocz. Ciekawe, jaki będzie efekt.
zanetan
100p
100p
Kontakt:

Post »

Witaj Izo, miło, że wpadłaś. Ja również odwiedziłam ciebie i stwierdziłam, że masz bardzo fajny ogródeczek zrobiony z pomysłem i pewnie jeszcze wiele nowego w nim zobacze. U ciebie też kamienia nie brakuje.
Awatar użytkownika
Taratorki
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 29 maja 2010, o 19:34

Post »

Wierzba jest piękna!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”