Moje spełnione marzenie tu.ja cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Iza..smutny to widok roślinek po takich deszczach...Cóż z naturą człowiek nie da rady....Na szczęście u nas tak mocno nie pada...
A za rzucenie palenia i ja trzymam za Ciebie kciuki :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu - dzięki za kciuki - na pewno się przydadzą. U mnie znów pada codziennie. Nawet w parku miejscami stoi woda, która nie ma gdzie wsiąknąć...Na działce niedługo chyba ryż posadzę :evil:
Agnieszko - może też spróbuj zamiast zazdrościć :wink: Sama nie myślałam, że tak łatwo mi to przyjdzie...
Aguskac - u mnie czereśnie płożące tylko w tym roku :lol: bo połączyliśmy zbiór z przecinką drzewa. Twoje w tych "sukniach ślubnych" widziałam...dobry pomysł, ale na takie maleńkie drzewka jak Twoje.
Aga - dzięki za wsparcie i rady. Chyba trafiłam w 10-tkę z terminem, bo okazało się że rozstanie z wieloletnim nałogiem może być lekkie, łatwe i przyjemne. Jestem w szoku! Ta przezroczysta skarbonka z kilku powodów nie wchodzi w rachubę :wink: Choć uważam, że to świetny pomysł.
Oranio - miło Cię widzieć! Wiesz z tym podlewaniem to mogliby już tam na górze przykręcić kurki :wink: U mnie gleba ciężka i wszystko wkrótce zacznie gnić :evil: Cieszę się, że podoba leśna rabata. Koniecznie pokaż te zakupy do ogrodu. Dzięki za wsparcie.
Dziękuję Moniko! Musi się udać - przy takim dopingu forumowym...
Aniu - Ty też paliłaś? W pewnym sensie forum pomogło mi podjąć decyzję o rzuceniu...Co i rusz gdzieś, ktoś pisał, że rzuca.
Krzysiu - Nie chwaląc się na 8 cebulek aż 3 mi zakwitły i może to nie koniec...
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka zaległych zdjęć:
Obrazek - nie wiem czy magnolia pomyliła się czy próbuje powtarzać kwitnienie...jednym kwiatkiem :wink:

Obrazek Obrazek - siane przeze mnie przypołudniki - niestety przy takiej pogodzie trudno "ustrzelić" rozwiniętego kwiatka

Obrazek - pierwszy "śmierdziuch" się pokazał tzn. aksamitka

Na koniec rabata, która nie narzeka na nadmiar opadów:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo! Leśna pięknie się prezentuje! To był strzał w 10!
W zeszłym roku było tyle pustego miejsca a w tym niemal już nie widać gleby. W przyszłym będziesz pewnie przerzedzać ? :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga miło czytać pochwały - dzięki! Co do przerzedzania to już musiałam usunąć dwie tymczasowe lokatorki by posadzić żurawki :lol:
Pieliłam dziś pomidory i muszę Wam powiedzieć, że u mnie ziemia śmierdzi już normalnie bagnem :( Nie wiem czy to pielenie było dobrym pomysłem...Jednak te chwasty pomogłyby pomidorom zagospodarować nadmiar wody w podłożu...A tak pomidory mogą sobie same nie poradzić...
Mimo wodnistej pogody ( dzisiaj znów padało :evil: ) kolejne liliowce zakwitają:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Szalone lilie i kilka innych widoczków:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jak wiciokrzew się rozkwitnie to będzie zapachu !? :roll:
Mój niestety mszyce zjadły kilka lat temu. :cry:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

Iza co ja tu u ciebie czytam,rzuciłaś palenie!!!
To mnie pozytywnie zaskoczyłaś. :shock: :shock:
Brawo!!!! Tak trzymaj!!!
Masz już niezłą kolekcję pięknych liliowców,dobrze,że mieszkam blisko ciebie.
Mój stan posiadania liliowców wynosi dwie sztuki,mam zamiar go uzupełnić.;:113
Twoja żółta lilia jest bardzo podobna do mojej,kupionej w Biedronce.Zdjęcia swojej pokazuje na ostatniej stronie mojego wątku.
Odmiany nie znam,była podpisana tylko:żółta lilia azjatycka.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

agape pisze:Izo! Leśna pięknie się prezentuje! To był strzał w 10!
:lol:
O tak potwierdzam :lol: Mnie też baaardzo sie podoba..
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Izo gratulacje i padam przed Tobą na kolana ;:333
Ogródeczek wcale ,a wcale .Wiedziałam ,że jesteś silną facetką .
Rabaty leśne w tym roku obłędnie wyglądaja ,mają tyle wody :? :wink:
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tujko ale nazbierałaś tych liliowców! Niezła kolekcja :lol:
U mnie kwitnie na razie taki zwykły rudzielec. Zobaczymy jak rozwiną się pozostałe co kupiłam w tym roku :lol:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko - cieszę się, że mnie odwiedzasz :D Mój wiciokrzew jest młody i nowy u mnie, a już miał przeprowadzkę :oops:
Aniu - a nie mówiłam, że kiedyś rzucę?! :wink: I w końcu przyszedł ten dzień...Muszę Ci powiedzieć, że ja też się cieszę iż mieszkamy tak blisko siebie. Ta żółta lilia chyba nie jest z Biedronki, ale to wcale nie znaczy że nie mogą być jednej odmiany.
Dzięki Dario! Na razie się trzymam! Kiedy mój wiciokrzew będzie taki wielki???
Miło mi Jolu, że podoba Ci się moja leśna. Jak tylko pierwszy raz zobaczyłam tę działkę to wiedziałam, że tam musi być coś takiego.
Ido! Nie wygłupiaj się dziewczyno i szybko wstawaj z tych kolan :wink: ! To Tobie należy się wielki pokłon za to jak sobie radzisz ze wszystkim! Wbrew pozorom ta moja rabatka jest "uboga" w wodę i często muszę ją podlewać - nawet teraz gdy w innych miejscach działki mam bagno :evil:

Udało mi się w końcu "ustrzelić" kwiatki przypołudnika. Jest naprawdę słodki! W przyszłym roku też go posieję, a nawet spróbuję wysiać troszkę jesienią na skalniak ( ponoć tak można...):
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek - ten ostatni jest bardzo mały w porównaniu do reszty. Nie wiem czy to z innej paczki nie siałam...

Zakwitły kolejne liliowce i lilia:
Obrazek Obrazek Obrazek

Trwają już prace przy obsadzaniu skalniaka. Dziś w nagrodę kupiłam sobie takie dwa "maluchy":
Obrazek Obrazek

Kilka innych kwitnących - byście nie myśleli, że same lilie i liliowce mam :;230
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Widzisz Iza.. u mnie kwitną mieczyki, a u Ciebie z kolei przypołudniki :lol: Bo u mnie coś nie chcą pokazać ani jednego kwiatuszka :(
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Izuniu ja też może zjawię się na jesiennych targach bo pora bardzo mi odpowiada , tylko co Ela powie na to jak się zwalimy wszystkie do domu :shock: myślę ,że się bardzo ucieszy , zaproszenie padło . Ja tę czuję się już zaproszona :lol: :lol:
Kochanie ja też bardzo lubię przypołudnika , bardzo ładny kwiatek ale nie na takie lato :?
Izo ja nie palę prawie 20 lat :lol:
Dasz radę kochanie ;:215
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładnie u Ciebie w ogródeczku i tak kolorowo , widzę że nawet liatrie już u Ciebie kwitną :shock: , ależ u mnie wszystko w tyle :roll: dopiero zakwitają liliowce . Iza czy siałaś mieszankę maczków kalifornijskich , może przeoczyłam :oops: , u mnie zaczynają pojawiać się fajne kolorki ,pewnie będę musiała pozaznaczać nitkami by się nie pogubić :lol: .

Dziewczyny Iza Jadziu jak pisałam zapraszam do siebie na jesienne spotkanie forumkowe u mnie w domku i ogródeczku oczywiście. Ogród wielgachny więc się pomieścimy , Iga będzie na pewno , trzeba tylko poszperać i znależć dokładny termin targów .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Izuś liliowce przepiękne, zaczęłam i ja polowanie na nie :wink: :lol: Prześliczne malusie skalniaczki, szczególnie wpadł mi w oko ten srebrny :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”