A właśnie ! A echinopsis to jakoś konkretnie kwitnący czy obojętne, byle Echinopsis?
Jak zapadłam na chorobę kaktusową...
- Delete
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2009, o 09:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zależy jaki się trafi. Ale nie jestem pewien jeszcze na 100% ;p Napisałem tak przypuszczalnie.
W połowie sierpnia może do Wrocławia się wybiorę. Fajny dojazd z mojego miasta jest. Prawie co godzinę jakiś pociąg. Tak samo busy i autobusy.
Jak tylko coś kupię to od razu wrzucę fotę.
W połowie sierpnia może do Wrocławia się wybiorę. Fajny dojazd z mojego miasta jest. Prawie co godzinę jakiś pociąg. Tak samo busy i autobusy.
Jak tylko coś kupię to od razu wrzucę fotę.
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Kaktusy... / Doniczkowce
- blabla
- -Moderator Forum-.

- Od: 6 sie 2007, o 06:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Warto jeszcze pomyśleć o właściwym odczynie. Generalnie cegła i keramzyt są zawsze lekko zasadowe, czego kaktusy zbytnio nie lubią. Zatem by kaktusy czuły się świetnie w takim podłożu to dobrze jest przez jakiś czas namoczyć potłuczoną cegłę lub keramzyt w jakimś lekkim kwasie - np. kwasku cytrynowym, occie itp. by uzyskać właściwy ich odczyn.
Pozdrowienia, Tomek
Mój wątek
Mój wątek
No, a u mnie też troszkę się dzieje
niektórym się przytyło, niektórym podrosło a niektóre wypuszczają małe co nieco
Tu na dniach odbędzie się poród

I tu także...

Niektórzy postawili na nowy image i stwierdzili że bardziej płaskie "człony" są cool w tym sezonie

Niektórzy postanowili, że już nie chcą w tym kaktusowym towarzystwie być mali, niepozorni i niezauważani i rosną na potęgę...

A najlepszym przykładem na to jest ta o to młoda dama (zdjęcia tego pypcia dla porównania są na wcześniejszych stronach wątku)

Miłego ogladania...
Tu na dniach odbędzie się poród

I tu także...

Niektórzy postawili na nowy image i stwierdzili że bardziej płaskie "człony" są cool w tym sezonie

Niektórzy postanowili, że już nie chcą w tym kaktusowym towarzystwie być mali, niepozorni i niezauważani i rosną na potęgę...

A najlepszym przykładem na to jest ta o to młoda dama (zdjęcia tego pypcia dla porównania są na wcześniejszych stronach wątku)

Miłego ogladania...