Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ooo.. Asko , witaj
. Dziękuję
, to jest rabatowa "Rosa Fresia"
. Przy pierwszym kwitniemniu ma większe kwiaty , jeden na pędzie , a w 2 kwitnieniu niektóre mniejsze i całe kiście
.
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Tulipan998

- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Grzesiu - dzięki
, napisałem Ci u Ciebie nazwę
.
- Tulipan998

- Kontakt:
On jest jasno-żółty.....
. Zdjęcie zrobione pod koniec dnia jak zabierał się do przekwitania.. i się wybarwił już..
. Bo pojedyńczy bwiat liliowca kwitnie tylko jeden dzień....
i czytałem że jest dobry do sałatek
. Po kilku latach liliowce rozrastaja sie tak , ze wypuszczaja dużo pędów i pąków i kwitną nawet 2 miesiące
.
No widzisz
a na zdjęciu (przynajmniej mnie) wydaje się różowo-pudrowy z odrobiną żółci
Ciekawe z tymi sałatkami....
Zazdroszczę Ci ogrodu.... moim marzeniem jest mieć maleńki domek i wielgachny ogród. Niby to marzenie się spełnia bo teściowie kupili działkę na mazurach ponad hektarową ale to nie to samo co swoje, kupione
Teraz staje tam dom z bali (już zaczynają dach robić) a z dużego tarasu jest piękny widok na jezioro (mamy nawet swoją linię brzegową
)
Zazdroszczę Ci ogrodu.... moim marzeniem jest mieć maleńki domek i wielgachny ogród. Niby to marzenie się spełnia bo teściowie kupili działkę na mazurach ponad hektarową ale to nie to samo co swoje, kupione
- Tulipan998

- Kontakt:
Wow... , ale super...
, też marze o takiej działce..
Mnie rodzice juz ustawili na przyszłośc z domem i dziaką ale dziłka tylko 8 arów....
, po wylaniiu fundamentów miejsca mało.. Ale istnieje możliwość kiedyś dokupienia
i mogę po drógiej stronie ulicy też miec.. , ale to to bedzie za ładnych parę lat....
. Musze porobic i wkleić zdjecia z działki
.
Mnie rodzice juz ustawili na przyszłośc z domem i dziaką ale dziłka tylko 8 arów....
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witaj Arturze......ślicznie jest u Was.....porządeczek,a te kwiaty
cos pięknego
najpiękniejsze lilie i liliowce
a jak masz mało działki na nowym placu-to może mniejszy dom wybuduj...z doświadczenia wiem że już nie warto takich dużych...bo to potem tylko kłopot( nie wiem jaki jest Twój-tylko tak myślę
)
jak bedzie mniejszy dom to bedzie wieksza działka...
a jak masz mało działki na nowym placu-to może mniejszy dom wybuduj...z doświadczenia wiem że już nie warto takich dużych...bo to potem tylko kłopot( nie wiem jaki jest Twój-tylko tak myślę
jak bedzie mniejszy dom to bedzie wieksza działka...
- Tulipan998

- Kontakt:
Witajcie
Grażyno - Dziękuję Ci bardzo
. Domek nie będzie za duży :

Dom W Rododendronach 5
Z tym , że będzie przerobiony trochę , w środku i na zewnątrz . Bedą dorobione kolumny przy wejściu , balkon nad wejściem będzie miał ścięte boki chyba..... , barierki balkonowe to napeeewno nie takie
.
Mariolu - Dzięki
. Nie będe za dużo cioł swouich rabatówek... , chcę , żeby urosły wysokie dosyć.. Będa tworzyć takie kwitnące plamy na tle tuji
.
Agatko - Dziękuję bardzo
. Jak to miło włączyć komputer i nie szukać swojego wątku w spisach tylko wejść do niego od razu bo jest na 2 miejscu rankingu
. Pojawiłem sie minutę po Tobie
Mam 7 letniego kuzyna na przechowaniu do piątku
. On czyta to co do Was piszę i sie mnie pyta ile ja mam tych narzeczonych na forum , że do tylu pisze
.
Pozdrawiam
Grażyno - Dziękuję Ci bardzo

Dom W Rododendronach 5
Z tym , że będzie przerobiony trochę , w środku i na zewnątrz . Bedą dorobione kolumny przy wejściu , balkon nad wejściem będzie miał ścięte boki chyba..... , barierki balkonowe to napeeewno nie takie
Mariolu - Dzięki
Agatko - Dziękuję bardzo
Mam 7 letniego kuzyna na przechowaniu do piątku
Pozdrawiam
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Arturze, przeszłam się po Twoim ogródku zachwycona. Pięknie tam masz, sama nie wiem co mi się najbardziej podoba...A wszystko takie zadbane i kolorowe. Pelargoniami na balkonie się nie przejmuj, to nie jest ich rok. Nie lubią zbytnio deszczu, a wolą skwar i suszę. Podlej je czasem piwkiem, lubią zakwaszoną glebę.
Projekt domu nie wydaje się malutki. Sama mieszkam w wielkim domu, który jest jakby podobny do tego z projektu, jego wadą jest to, że wymaga mnóstwo czasu na sprzątanie, a każdy z domowników ma swój kąt, i gdybyśmy nie chcieli, nie widywalibyśmy się całymi dniami! Jeśli będę się kiedyś budować, wybiorę dom mały i przytulny, oczywiście z miejscem na ogród
Pozdrawiam!
Projekt domu nie wydaje się malutki. Sama mieszkam w wielkim domu, który jest jakby podobny do tego z projektu, jego wadą jest to, że wymaga mnóstwo czasu na sprzątanie, a każdy z domowników ma swój kąt, i gdybyśmy nie chcieli, nie widywalibyśmy się całymi dniami! Jeśli będę się kiedyś budować, wybiorę dom mały i przytulny, oczywiście z miejscem na ogród
Pozdrawiam!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila