A tutaj zaczynam przymierzać się do skalniaczka - może
i ku pamięci naszego pieska
Na działce czas tak szybko leci, że zdjęcia juz wieczorkiem ronione.
Krzysiu - odnośnie komarów, musiałabym obsadzić całą działkę ( nawet2) tymi krzewami czy drzewami, które odstraszają komary.
One tylko do mnie lecą i tną ;:99
Ale kotki super, wspaniale wyglądają.
A nie musisz pełno takich roślin na komary sadzisz.
Wystarczy trochę w miejscu gdzie lubisz szczególnie siedzieć.
Pięknie baraszkują . miałam trzy młode został jeden , duży kocisko ,przybłęda dwa zabił , mąż go pogonił jak na razie go nie widać ale jak będzie głodny to znowu przylezie ..Już jesień dojrzewają dynie ,owoce i ogórki , czas na zapasy na zimę ,jeszcze zostało do zrobienia troche sałatek i korniszonów , najlepsza jest z kalafiorem , córka dostała przepis i zrobiła na próbę , tylko coś szybko ubywa a do zimy jeszcze doleko , więc musi jeszcze dorobić ...Równiez pięknie dojrzewają owoce , te gruszki to chętnie bym podjadła ,apetycznie wyglądają mam tylko twardomłodki , też są smaczne dopóki nie dojrzeją później robi się z nich sytocha ale dobra do dżemów bo ma mało wody ..
Witam , słoneczny mamy koniec lata ,miło posiedzieć w ogrodzie, ładny ten jastrzębiec . U mnie tez duzo kwiaów kwitnie po raz drugi a najładniej goździki ,
nawet hortensja wiosenna wypusciła jeden kwiat różowiutki .. miłych ,slonecznych dni do spędzania czasu w ogrodzie ..
Marylko, ale masz superową kociarnię na działce. A i Twoja działka bardzo mi się podoba.
Astry w ładnych kolorach, ja w tym roku nie mam igiełkowych. Ale teraz jest taki ogromny wybór no i nie da się mieć wszystkiego.
Piękna działeczka i przychówek rewelacyjny . :P
Też mam kilka małych kociaczków i dużych ,ale jakoś nie udało mi się jeszcze dochować takiego cudnego rudzielca ,jak masz w avatarku .
Marysiu, Ambo, Jolu witajcie.
Moje kotki są co roku inne, nieraz nawet dwa razy do roku. To są kotki działkowe.
Od lat wychowują się u nas. Zimą mąż je dokarmia , a jak dorosną to odchodzą.
Dzisiejsze zdjęcia z działki. Jeszcze trochę kwitnie.
Pozdrawiam